Planul lui Cioloș înainte de alegeri: Voi prezenta o platformă partidelor

Planul lui Cioloș înainte de alegeri: Voi prezenta o platformă partidelor
Publicat: 14/10/2016, 07:32

Șeful Executivului a reiterat că nu va candida, dar a admis, într-un interviu oferit Digi 24, că va veni în săptămânile viitoare cu un proiect pe care îl va prezenta partidelor și opiniei publice.

”Eu am mai spus-o public că nu o să candidez, dar asta nu mă împiedică să am păreri, puncte de vedere, despre cum ar trebui continuate lucrile, pornind de la experiența acumulată în acest an și de la ceea ce am văzut în anii trecuți. Îmi propun în perioada imediat următoare să vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele pe care le-am început și care din punctul meu de vedere ar putea fi continuate și în măsura în care va exista o susținere a acestor proiecte – nu cu un program de guvernare, care e apanajul partidelor care participă la alegeri – dar cu o astfel de platfomă, cu un astfel de proiect care să reflecte cumva experiența pe care am acumulat-o în acești ani și – să spun așa – legământul pe care l-aș lăsa pentru perioada următoare, dar cu asta da, cu asta pot să contribui la dezbaterea care va avea loc în perioada următoare”, a detaliat Cioloș.

Întrebat dacă exclude să fie premier al unui guvern PNL- USR, el a afirmat că nu a discutat cu partidele acest aspect. El a susținut că îl interesează doar să își vadă continuate ”lucurile bune” începute ”dintr-o poziție sau alta”.

Primul-ministrul a menționat, la întrebările moderatorului, că discuțiile cu PNL sau USR – care au anunțat că îl susțin pentru un nou mandat – ar putea avea loc după ce își va prezenta viziunea de viitor. ”Nu (m-am întâlnit cu partidele, n.r.) pentru că am avea putea avea discuții după ce o să prezint acest proiect”, a precizat el.

Întrebat despre declarațiile de susținere ale celor două partide, Cioloș a insistat însă că întâi ”trebuie mers la alegeri și trebuie mers cu un program de guvernare și să câștigi alegerile respective”.

”Din punctul meu de vedere, dincolo de ceea ce afirmă PNL și USR acum, e important să avem o discuție pe niște principii, valori, pe niște teme mari pe care și eu cred că ar trebui să lucrăm în perioada următoare și apoi cetățenii trebuie lăsați să decidă dacă aceste valori, principii, teme pot face obiectul unui program de guvernare”, a explicat el.

Președintele Klaus Iohannis i-a recomandat vineri președintelui USR, Nicușor Dan, să îi transmită direct premierului Dacian Cioloș propunerea formațiunii pe care o conduce de a-și prezenta proiectele pentru ca partidele să se pronunțe dacă îl susțin pentru un nou mandat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase