Planurile lui Blaga după demisie: „O să mă implic mult în parcursul partidului”

Planurile lui Blaga după demisie: O să mă implic mult în parcursul partidului
Publicat: 29/09/2016, 12:47
Actualizat: 08/05/2018, 16:24

„Nu pot să discut astfel de soluții (un nou copreședinte din partea PDL sau un președinte unic-nr.), soluțiile le va da partidul și într-un timp foarte scurt. Am și eu responsabilități pentru partid și o să mă implic mult în parcursul partidului din poziția de simplu membru de partid. Asta înseamnă că o să țin colegii aproape și partidul o să rămână puternic și unit”, a declarat Vasile Blaga, joi, la sediul PNL.

În ceea ce privește numirea unui copreședinte sau alegerea unui președinte unic, Blaga a declarat că partidul trebuie să ia cea mai bună soluție.

„Partidul să ia cele mai bune soluții. (…) Nu este proprietatea mea partidul, eu sunt doar membru simplu”, a adăugat Blaga.

Cum se regrupează liberalii după retragerea lui Blaga. Prima variantă de înlocuitor la șefia PNL

Vasile Blaga a demisionat, miercuri, din funcția de copreședinte al PNL după ce a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. El a fost audiat pentru mai bine de două ore, la DNA Ploiești, într-un dosar privind finanțarea PDL. Blaga este urmărit penal pentru trafic de influență, alături de Gheorghe Ștefan (Pinalti), și el acuzat pentru trafic de influență și folosirea funcției de conducere într-un partid politic pentru obținerea de foloase necuvenite, și fostul administrator și director al companiei de IT Romsys, Horațiu Berdilă, pentru cumpărare de influență.

„Eu o să îmi dovedesc nevinovăția. Alte comentarii nu am de făcut”, a spus Blaga, la ieșirea la DNA Ploiești .

Procurorii anticorupție arată că Vasile Blaga, care la data săvârșirii faptelor ocupa funcția de secretar general al PDL, formațiune aflată pe atunci la guvernare, a fost audiat într-un dosar în care este implicat și primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan (Pinalti), și că în anul 2009, acesta a încheiat o înțelegere cu edilul pentru a încerca să obțină bani pentru partid.

Concret, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniștrilor desemnați politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naționale și instituțiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să poată fi atribuite contracte de achiziție publică unor firme dispuse să,,cotizeze” pentru formațiunea politică din care cei doi făceau parte.

„În acest sens, suspectul Ștefan Gheorghe, în calitate de vicepreședinte al partidului aflat la guvernare, și-a folosit în mod direct influența deținută în mediul politic și a determinat persoanele cu putere de decizie de la nivelul ministerelor de resort să numească la conducerea unei companii naționale din domeniul energiei o anumită persoană. Respectiva persoană fusese agreată de suspecții Ștefan Gheorghe și Blaga Vasile și a fost dispusă să contribuie – indirect – la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică către diverse societăți indicate”, arată DNA printr-un comunicat de presă.

În plus, în perioada 2011-2012, primarul Gheorghe Ștefan a ținut legătura cu Vasile Blaga și l-a informat constat pe acesta despre modul în care banii ajungeau la partid prin intermediul unei companii naționale din domeniul energiei.

Astfel, prin licitații trucate în așa fel încât câștigătoare să fie compania lui Bruno Horațiu Berdilă, acesta a transferat din contractele respective o anumită sumă de bani la partid, adică un anumit procent din valoarea contractelor respective.

„În paralel, Ștefan Gheorghe i-a promis lui Berdilă Horațiu Bruno că va interveni la directorul companiei, astfel încât firma omului de afaceri să câștige licitațiile publice organizate, iar în schimb, a pretins și a primit un procentaj cuprins între 10 și 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat, primind pentru sine și pentru formațiunea politică din care făcea parte suma totală de aproximativ 25.000.000 lei”, se mai arată în comunicatul DNA.

Primirea în mod repetat de către suspectul Blaga Vasile, în perioada 2011 – 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la suspectul Ștefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință, prin prisma celor de mai sus, „a reprezentat consfințirea înțelegerii anterioare”, arată procurorii DNA
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
"Uşa a zburat către mine!" Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
De ce boală ar fi suferit, de fapt, Costel Corduneanu. Fostul luptător se afla pe...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
SIMONA HALEP a aflat informația chiar acum. Anunțul OFICIAL venit de la Federația de Tenis
Asia Express 2024. S-a aflat lista completă a finaliștilor după eliminări
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki....
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Companiile de Inteligență Artificială încearcă să-l construiască pe Dumnezeu, spune un director european