PMP, îngrijorat de creșterea ratei șomajului în rândul tinerilor

PMP, îngrijorat de creșterea ratei șomajului în rândul tinerilor
Gheorghe Ialomițianu, vicepreședinte PMP. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 27/12/2021, 13:46

Partidul Mișcarea Populară (PMP) se declară îngrijorat de creșterea șomajului în rândul tinerilor din România.

Potrivit unui comunicat al formațiunii, semnat de vicepreședintele Gheorghe Ialomițianu, reducerea acestui fenomen se poate face prin intermediul unor măsuri fiscal-bugetare.

Ialomițianu spune că, potrivit Institutului Național de Statistică (INS), rata șomajului în rândul tinerilor a ajuns la aproape 20%.

„Potrivit datelelor furnizate recent de Institutul Național de Statistică, rata şomajului a ajuns la aproximativ 20% în cazul tinerilor. Din păcate, în bugetul de stat pe 2022 nu au fost cuprinse măsuri atractive pentru reducerea şomajului”, se arată în comunicat.

PMP: Este nevoie de facilități pentru companiile care angajează tineri

Partidul propune o serie de măsuri fiscale pentru companiile care decid să angajeze tineri. Conform PMP, astfel de măsuri ar duce la stabilitate pe piața forței de muncă, dar și reducerea cheltuielilor statului.

„Partidul Mişcarea Populară propune o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru firmele care angajează tineri, cum ar fi: reducerea impozitării salariului de la 42% la 25%, finanţarea cu 50% a salariului de la bugetul statului, scutirea de la plata contribuţiei la asigurările sociale de sănătate, acordarea de credite cu garanţia statului pentru obţinerea unei locuinţe sau finanţare parţială de la bugetul statului şi acordarea de facilităţi fiscal bugetare angajatorilor care crează locuri de muncă pentru tineri.

Aceste facilităţi ar trebui să fie acordate pe o perioadă de 3 ani. Sunt măsuri care vor avea ca efect stabilitatea pieţei forţei de muncă şi reducerea cheltuielilor cu şomajul”, se mai arată în comunicat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase