PNL a depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului Capitalei

PNL a depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului Capitalei
PNL a depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva primarului Capitalei / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 25/07/2020, 21:19

PNL Bucureşti a depus plângere penală pe numele primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, pe motiv că administraţia PSD refuză să introducă pe ordinea de zi a Consiliului General proiecte de validare a unor supleanţi.

PNL Bucureşti a depus plângere penală pe numele Gabrielei Firea! Actualul Primar General şi oamenii săi fideli au încălcat în mod consecvent legea, de la sfârşitului anului 2019 şi până în prezent, săvârşind un abuz în serviciu şi vătămând drepturile şi interesele legitime ale PNL, cât şi ale bucureştenilor! Timp de mai multe luni şi în ciuda solicitărilor repetate ale Partidului Naţional Liberal, administraţia PSD a refuzat sistematic să introducă pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General al Municipiului Bucureşti proiectul de hotărâre privind validarea mandatului supleantului pentru locul de consilier general rămas vacant ca urmare a demisiei lui Ciprian Ciucu”, se arată într-un comunicat al PNL.

Conforma acestuia, demisia lui Ciprian Ciucu a fost înregistrată în data de 4 decembrie 2019, iar în data de 18 decembrie 2019 CGMB a luat act de încetarea mandatului. Ulterior, Partidul Naţional Liberal susţine că a realizat toate demersurile administrative necesare îndeplinirii procedurii de validare a mandatului supleantului.

„Abuz în serviciu prin încălcarea legii”

„În ciuda dispoziţiilor legale obligatorii, din decembrie 2019 şi până în acest moment Gabriela Firea, în mod deliberat, nu a introdus pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului General al Municipiului Bucureşti proiectul de hotărâre, săvârşind astfel un abuz în serviciu prin încălcarea legii”, arată liberalii.

Potrivit acestora, în aceeaşi situaţie sunt alţi doi consilieri generali aflaţi pe lista de supleanţi a Partidului Naţional Liberal, care, „din cauza blocajului intenţionat şi ilegal al Primarului General Gabriela Firea, nu pot să ocupe locurile vacantate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti!”.

„După repetate solicitări de a pune pe ordinea de zi aceste puncte, solicitări care au fost ignorate total, am luat decizia de a reprezenta voinţa votanţilor Partidului Naţional Liberal prin acţionarea în judecată a Primăriei Generale reprezentate de Gabriela Firea-PSD şi de celelalte persoane nominalizate. Din informaţiile pe care le avem din Primărie, există o serie de proiecte de Consiliu General care urmează a fi puse pe ordinea de zi şi, ca atare, Gabriela Firea încearcă să controleze CGMB prin slăbirea forţei partidelor de opoziţie, lucru cu care nu pot fi de acord”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale şi preşedinte al organizaţiei PNL Bucureşti.

Plângere penală pe numele Gabrielei Firea, a lui Adrian Marius Pavel, Marianei Brod şi Georgianei Zamfir

Liberalii au anunţat că au depus plângere penală pe numele Gabrielei Firea, a lui Adrian Marius Pavel, Preşedinte de şedinţă, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Marianei Brod, Director Executiv, Direcţia Asistenţă Tehnică şi Juridică, şi Georgianei Zamfir, Secretar General al Municipiului Bucureşti.

Referitor la anunţul făcut de liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, Primăria Municipiului Bucureşti a precizat sâmbătă că alegerea consilierilor generali în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti se face cu respectarea strictă a legislaţiei în vigoare.

„Actualul ministru al Muncii este deosebit de preocupat de activitatea Consiliului General şi anunţă că ne da în judecată, deşi situaţia pe care o reclamă este generată chiar de către membrii partidului său! În loc să se ocupe de majorarea alocaţiilor pentru copii şi de pensii, doamna Violeta Alexandru face doar ce ştie mai bine: plângeri penale ridicole! O sfătuiesc pe doamna Violeta Alexandru să lămurească situaţia membrilor PNL care doresc să intre în CGMB şi abia apoi să facă declaraţii publice şi plângeri penale neîntemeiate!”, susţine Gabriela Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase