PNL îl cheamă pe Tudose în Parlament. „Au declanșat o formă de terorism asupra încrederii firmelor”

PNL îl cheamă pe Tudose în Parlament. Au declanșat o formă de terorism asupra încrederii firmelor
Publicat: 28/08/2017, 18:50
Actualizat: 07/05/2018, 17:09

„Văzând că practic (Ionuț-n.r) Mișa este un fel de băiat de minge pe la Guvern și analizând gravitatea situației economice și mai ales gravitatea situației create în economie ca urmare a anunțurilor practicate de oficialii guvernamentali care au declanșat efectiv aproape o formă de terorism asupra încrederii firmelor și cetățenilor în Guvern și în activitatea economică, am hotărât să uzăm de prerogativa guvernamentală pe care o avem la Ora Guvernului”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței BEx.

Ludovic Orban a afirmat că PNL îl va convoca în Parlament pe premierul Mihai Tudose pentru „a da seamă pentru situația economică dezastruoasă, situația bugetară” și „amenințările pe care le aruncă în fiecare zi asupra firmelor și asupra mediului economic activ”.

„Și, mai ales, pentru declarațiile inepte pe care le-a făcut și apropo de bănci și Pilonul II de pensii și în general referitoare la diferitele chestiuni de natură economică, fiscală și bugetară”, a mai spus Orban, la prima întrunire a Biroului Permanent, la care liberalii vor putea formula cererea.

Președintele PNL a precizat că va folosi toate pârghiile procedurale pe care le are la dispoziție pentru a opri activitatea unor miniștri din cabinetul Tudose și pentru a-i determina să dea explicații publice.

Liberalii vor discuta în cadrul întrunirii de la Neptun despre moțiunile pe care le vor depune împotriva ministrului Educație, Liviu Pop și ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Vom decide în cadrul reuniunii de la Neptun pentru că este o chestiune unde le depunem”, a mai spus Orban.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase