Politic
29.10.2018
Politică

PNL pregătește o MOȚIUNE DE CENZURĂ: Viorica Dăncilă, cea mai NEPOTRIVITĂ persoană pentru a conduce un guvern

PNL pregătește o MOȚIUNE DE CENZURĂ: Viorica Dăncilă, cea mai NEPOTRIVITĂ persoană pentru a conduce un guvern
PNL ar putea depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă. Parlamentarii PNL, fără vacanțe între 14 și 21 noiembrie. Vezi de ce consideră liberalii că remanierea e modul în care Liviu Dragnea reglează conturile în PSD

„Din punctul de vedere al PNL, remanierea trebuie să înceapă cu premierul, cu Viorica Dăncilă, care este cea mai nepotrivită persoană să conducă un guvern,” a declarat Ludovic Orban, după ședința de luni Biroului Executiv al PNL. „Considerăm că doamna Dăncilă, care zice că face evaluarea miniștrilor, nu are capacitatea nici măcar să se auto-evalueze pe ea, dar pe alți miniștri. Ca atare, considerăm că această remaniere nu va aduce nimic bun României și că în continuare, România nu are Guvern. Nu există altceva decât slugi ale baronilor PSD, care nu răspund decât ordinelor date de Liviu Dragnea.”

Președintele PNL a comentat că remanierea guvernamentală anunțată pentru această săptămână este felul în care Liviu Dragnea îi va mitui pe baronii locali care l-au susținut să-și păstreze funcția de președinte al partidului, în timpul puciului condus de Gabriela Firea.

„Am discutat despre așa zisa remaniere guvernamentală care se discută astăzi. Și mâine și poimâine se va mai discuta despre ea. Din punctul nostru de vedere această remaniere guvernamentală nu este altceva decât un mod prin care Liviu Dragnea dă șpaga către baronii care i-au salvat scaunul de președinte, oferindu-le niște poziții și și pedepsește pe baronii care s-au răsculat împotriva lui,” a afirmat Orban.

Biroul Executiv al PNL a votat, în ședința de luni, ca parlamentarii PNL să nu părăsească Bucureștiul, în intervalul 14-21 noiembrie, semn că partidul se pregătește să depună o moțiune de cenzură împotriva guvernului, care ar putea fi votată în acea perioadă.

Printre cele mai vocale partide din Opoziție care cer depunerea unei moțiune de cenzură este PMP. Încă din vară, fondatorul PMP Traian Băsescu atrage atenția că este ultimul și cel mai potrivit moment pentru a încerca dărâmarea guvernului Dăncilă.

După consultările de miercurea trecută cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, pe tema modificării legislației în domeniul justiției, liderul PMP Eugen Tomac, a anunțat că partidul susține o moțiune de cenzură în condițiile în care coaliția PSD-ALDE s-a compromis definitiv pe legile justiție.

În PNL, părerile sunt împărțite. A doua zi după consultările de la Cotroceni, prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan era de părere că persoanele care vor să inițieze moțiune de cenzură împotriva Guvernului fac jocul liderului PSD, Liviu Dragnea, deoarece coaliția de la guvernare încă deține majoritatea în Parlament.

Ultima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă, inițiată de PNL și susținută de USR și PMP, a fost depusă pe 20 iunie și a fost respinsă de plenul reunit al Parlamentului pe 27 iunie. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenți în sală, pentru a asigura cvorumul la moțiune, dar nu au votat.

 

Inchide