• Publicat:
Politică

PNL, USR, PMP și ProRomânia au depus o solicitare pentru sesiune extraordinară a Camerei Deputaților în scopul anulării amnistiei și grațierii / Conducerea Camerei Deputaților aprobă, luni, convocarea sesiunii extraordinare cerută de Opoziție

PNL, USR, PMP și ProRomânia au depus o solicitare pentru sesiune extraordinară a Camerei Deputaților în scopul anulării amnistiei și grațierii / Conducerea Camerei Deputaților aprobă, luni, convocarea sesiunii extraordinare cerută de Opoziție
Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat, marți, că 118 deputați PNL,USR,PMP și Pro România au depus o solicitare scrisă pentru o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților. Scopul sesiunii este anularea a amnistiei și grațierii și a Ordonanței de Urgență 114.

„118 deputati PNL,USR, PMP, și Pro România, au depus astazi solicitare în scris pentru sesiune extraordinară a Camerei Deputaților. Partidul Național Liberal rămâne consecvent celor spuse de la ordonanța 113 încoace și anume, că amnistia , grațierea și alte instrumente aflate la dispoziția corupților din PSD trebuie anulate”, a declarat Raluca Turcan, marți, în cadrul unei conferințe de presă.

Raluca Turcan a mai spus că în cadrul sesiunii extraordinare se dorește abrogarea legii amnistiei și grațierii și a Ordonanței de Urgență 114.

„Scopul acestei sesiuni extraordinare este exact anularea unor instrumente pe care oricând, persoane aflate cu probleme în Justiție pot sa le folosească, intrumente care afectează direct viața de zi cu zi a românilor(…) Nu în ultimul rând prin această sesiune extraordinară dorim să anulăm cel mai toxic instrument care în acest moment sugrumă economia românească. Este exact acea odronanță care îi face pe români să o ducă mai greu și să nu înțeleagă exact de ce”, a mai adăugat liderul liberal.

Totodată, în solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare este inclusă pe ordinea de zi și dezbaterea în procedură de urgență și respingerea proiectului de lege pentru aprobarea ordonanței de urgență 51/2019 privind modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane.

Liderii PNL, USR, PMP și Pro România s-au reunit, marți, pentru a semna o cerere scrisă pentru convocarea unei ședințe extraordinare a Camerei Deputaților, în perioada 26-30 august.

Conducerea Camerei Deputaților aprobă, luni, convocarea sesiunii extraordinare cerută de Opoziție

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat pentru MEDIAFAX că este posibil ca luni la prânz să aibă loc o ședință a Biroului Permanent al Camerei Deputaților, în vederea aprobării convocării făcute de Opoziție privind sesiunea extraordinară.

„Posibil Birou Permanent în Camera Deputaților, luni, pentru aprobarea sesiunii extraordinare cerută de Opoziție”, a declarat Florin Iordache, marți, pentru MEDIAFAX.

„Este posibil ca ședința să aibă loc la ora 12 sau 13, urmând să fie discutate punctele care vor fi incluse pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare precum amnistia, recursul compensatoriu, respingerea Ordonanței de Urgență 114 și a Ordonanței de Urgență 51”, a mai precizat acesta.

 

 

Inchide