Cristina Andrei
21.01.2016
Politică

Ponta a ajuns președinte. De fundație

Ponta a ajuns președinte. De fundație
Judecătoria Sectorului 5 a admis astăzi cererea de înregistrare ca persoană juridică a Asociației "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", al cărei președinte este fostul prim-ministru Victor Ponta.

Judecătorii au dispus în favoarea cererii pentru înregistrarea fundației lui Victor Ponta, constatând că, de această dată, au fost îndeplinite toate formalitățile necesare.

„Admite cererea formulata de Asociația Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Dispune înscrierea ca persoană juridică în registrul special al instanței a asociației cu denumirea Asociația Black Sea Regional Cooperation Projects 2020. Cu apel care se depune la Judecătoria sector 5 București în 5 zile de la pronunțare pentru petentă și de la comunicare pentru Ministerul Public”, se menționează în decizia judecătorilor. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Avizul favorabil vine la o săptămână după amânarea procesului pe motiv că reprezentantul fundației nu ar fi depus la dosar toate actele de care era nevoie.

Pe 15 decembrie 2015 au fost inițiate în instanță primele proceduri și au fost depuse primele acte de înființare, însă, până acum, procesul a fost amânat din lipsa unor documente. Surse politice au declarat pentru gândul că această fundație nu va fi implicată în politică, ci va avea ca scop promovarea proiectelelor regionale și internaționale. Aceleași surse au spus și că nici în viitor Asociația „Black Sea Regional Cooperation Projects 2020” nu se va implica „sub nicio formă” în activități politice.

Cel mai probabil, noua structură îi va avea drept vicepreședinți pe Nicolae Bănicioiu și Daniel Constantin și va fi condusă de un consiliu care îi va avea în componență și pe alți câțiva foști miniștri din cabinetul Ponta.
 

 

Inchide