Ponta a dat lista datornicilor la RA-APPS

Redactor:
Anca Simina
Lista datornicilor RA-APPS a fost făcută publică astăzi de guvernul Ponta.

Fundația coordonată de Călin Popescu Tăriceanu, filialele PSD București – condusă de Ecaterina Andronescu – , PNL Ilfov – a lui Marian Petrache -, PDL Ilfov, PIN, dar și trusturile media B1 TV Channel, Realitatea Media și Editura Intact, plus Confederația Sindicala Cartel Alfa condusă de Bogdan Hossu se numără printre marii datornici la stat, cu restanțe la plata chiriei pentru imobilele RA-APPS în care activează.

Lista datornicilor RA-APPS a fost făcută publică astăzi de guvernul Ponta.

Care sunt trusturile media datornice la stat

Asociațiile și fundațiile datoare la RA-APPS

Partidele și datoriile pe care le au la RA-APPS

Lista persoanelor fizice cu datorii la RA-APPS

 

PSD București nu plătește de peste 10 ani

Datele guvernului arată că PSD București, de exemplu, nu și-a mai plătit chiria de 14 ani. Filiala preluată în 2011 de Ecaterina Andronescu de la Marian Vanghelie are cea mai mare datorie în rândul partidelor – 719.444, în condițiile în care chiria lunară este de 4265 de lei pentru mai bine de 1300 de metri pătrați.

PNL Ilfov are 258.099 de lei datorie, echivalentul pe 250 de luni al chiriei de 1003 lei pe care filiala de partid o are de plătit la RA-APPS. Pe listă se află și PC, partidul fondat de Dan Voiculescu fiind dator cu 210.352 de lei la stat, chiria pe 8 ani și jumătate.

Alte datorii apar în dreptul Partidului Ecologist Român – 330.050 de lei, invitat la conciliere cu statul ca și PIN, fondat de Cozmin Gușă și de Lavinia Șandru și restant cu 156.342 de lei.

PDL pe de altă parte are de achitat contravaloarea chiriei pe trei ani (74.953 de lei) pentru filiala Ilfov, preluată de fostul deputat Mircea Marin, cu tot cu datorii, de la Cristache Rădulescu.

În topul sindicaliștilor restanți se află Confederația Cartel Alfa, care refuză să plătească 1.059.345 de lei, întrucât este în proces cu statul. Confederația lui Bogdan Hossu are șiu cea mai mare suprafață închiriată de la RA-APPS – peste 1500 de metri pătrați.

Cât datorează ISL-ul lui Tăriceanu și fundația lui Harnagea

Cu o suprafață generoasă, de peste 700 de metri pătrați, într-o clădire RA-APPS, Asociația Institutul de Studii Liberale, fondată de Călin Popescu Tăriceanu și finanțată mult timp de Dinu patriciu a fost  avansată la rang de ONG de utilitate publică , prin semnătura fostului premier liberal care o patrona. Cu toate avantajele rezultate din acest statut, inclusiv al dreptului de folosință gratuită a proprietăților statului de care s-a bucurat o perioadă, ISL a ajuns la datorii de 346.347 de lei, în condițiile unei chirii lunare majorate acum doi ani la 3147 euro și 784 de lei.

Fundația Pentru Progres îl are ca președinte pe Cătălin Harnagea, fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE). Potrivit listei publicate de guvern, Fundația Pentru Progres are în chirie un spațiu de 174 metri pătrați, pentru care plătește o chirie 687 euro pe lună. Datoriile ajung însă la 52.267 de lei.

Trusturile de presă și restanțele lor

Două din zece socirtăți comerciale care și-au închiriat secii la prețuri foarte mici de la RA-APPS nu și le plătesc. În topul datornicilor se află și trei companii de pe piața media. Realitatea Media se judecă cu statul la care are datorii de 840.385 de lei.

Pe locul al doilea se află Editua Intact, parte a trustului patronat de familia Voiculescu,  restantă cu 715.329 de lei. Pe listă apare și B1 tv Channel, pentru sediul de pe Calea Victoriei pentru care are datorii de 139.992 de lei.

Din celelalte 26 de societăți comerciale datornice cu sedii de la RA-APPS, două au restanțe de ordinul milioanelor: Network Press Concept are 9.354.767 de lei, iar EMICO SERV SRLare 7.199.419 lei.

Jumătate din vechii chiriași de lux ignoră statul

Cei mai mulți datornici sunt cei rămași în casele RA-APPS deupă încetarea mandatului de demnitar. Jumătate din ei au datori, acumulate mai ales după ce guvernul Boc le-a majorat chiriile, aducându-le la prețul pieței. Aflat în litigiu cu statul pentru chiria majorată în ultimii ani, senatorul PSD Șerban Nicolae are restanțe de 460.020 de lei pentru apartamentul de pe strada Mihai Eminescu.

În casa de pe Barbu Iscovescu nr. 25 stă fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu, și el în proices cu statul. Pe aceeași rețetă a nemulțumirii față de chiriile majorate, Voican Voiculescu a continuat să plătească 700 de lei în loc de 3488 de euro. ca urmarre, apare în lista lui ponta cu datorii de 798.135 de lei.

În litigiu cu statul, se află și generalul Dumitru Cristea, pentru apartamentul din vila de pe strada Crângului. Cristea are datorii de 347.464 de lei. Pe listă apare și cumnata lui Nicolae Ceaușescu, Elena Ceaușescu, care nu a mai plătit chiria casei de pe strada Bruxelles până când a acumulat 147.736 de lei datorie.

Cel mai mare datornic la stat este însă Mioara Roman, care a renunțat să mai plătească chiria pentru casa din strada Gogol, după ce i-a fost majorată la 6205 euro pe lună. Rezultatul: 1.437.282 de lei restanțe. Singura sancțiune: din pensia de 1.800 de lei pe lună i se vor reține, de acum înainte, câte 600 de lei, ca urmare a unei decizii a instanței.

 

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Motivele pentru care americanii au reciclat ventilatoarele rusești, trimise ca ”ajutor umanitar”
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
SUPERSTIȚII de Sfântul Dumitru. Ce se întâmplă în această noapte cu MORȚII din morminte
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide