Ponta: Elena Udrea, viitoarea președintă a PDL, e invidioasă pe comunicarea USL

Ponta: Elena Udrea, viitoarea președintă a PDL, e invidioasă pe comunicarea USL
Publicat: 07/01/2013, 12:47
Actualizat: 03/08/2014, 02:35

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, la începutul ședinței BPN, la care a avut și presa acces, că a sesizat „invidia” Elenei Udrea, pe care a numit-o „viitoarea președintă a PDL”, față de comunicarea publică a USL.

„Am sesizat invidia viitoarei președinte a PDL, doamna Udrea, că noi comunicăm. Sigur, dacă nu ai ce, nu ai ce să comunici. În cazul Guvernului Boc nu aveau ce să comunice”, a spus Ponta.

El le-a cerut membrilor Guvernului, dar și celor care nu sunt în Executiv dar dețin funcții publice să comunice și să explice oamenilor măsurile luate.

„Împreună cu dumneavoastră – și vorbesc și de membrii Guvernului, dar vorbesc și de cei care nu sunt membri ai Guvernului, sunt parlamentari sau au alte funcții politice – trebuie să explicăm oamenilor ceea ce facem. Noi avem ce să comunicăm – și lucrurile bune și deciziile dificile pe care le vom lua trebuie să le explicăm înainte. Dacă oamenilor le explici înainte, sunt covins că reacția va fi alta, și mai ales dacă vom fi foarte transparenți”, a spus Ponta.

Elena Udrea a scris, duminică, pe blog, că, în dorința lui de a oferi poporului circ, pentru că este evident că nu-i poate oferi pâine, Ponta folosește funcția de prim-ministru pentru a fi non-stop în mass-media. „Nu numai că este toata ziua la televizor, în studiouri sau în direct prin telefon, dar a transformat și ședințele de guvern în conferințe de presă. Deschiderea acestor ședințe a devenit un prilej pentru premier de a lucra la propria imagine. Ceea ce în principiu nu ar fi neapărat criticabil, având în vedere că vorbim despre un om politic. Doar că ceea ce spune Ponta și în aceste ocazii este doar gargara și atât. Spune ceea ce dă bine, nu ceea ce chiar este în stare să facă sau ceea ce ar fi adevărat”, a completat Udrea.

Ea continuă: „Aruncă un buzdugan după care nici nu-i trece prin cap să se ducă. Câte afirmații a făcut fără ca în urma lor să se și întâmple ceva? Ba mai mult, uneori a și fost contrazis ulterior de proprii miniștri, cum a fost atunci când a afirmat pompos că ministerele sunt intesate de oameni care nu fac nimic, aduși pe considerente politice, care ar trebui dați afară”.

„Frumoasă și de efect declarație pentru public, nu? Numai că în guvernarea Boc am oprit angajările în sistemul bugetar, am lucrat cu cei pe care i-am găsit acolo din guvernele PNL și PSD trecute, am redus numărul angajaților din ministere, iar de multe ori instanele de judecată ne-au obligat să îi reangajăm pe cei concediați! Deci, declarație de efect pe imagine, dar fără niciun conținut. Mai mult, în realitate declarația masca intenția de a începe eliberarea locurilor din instituții pentru a fi ocupate de clientela USL”, susține Udrea.

Ea s-a referit și la declarația premierului despre directorul CNSC – că blochează licitațiile și că este prieten cu Udrea și Blaga.

„Nu am înțeles dacă le blochează pentru că ar fi prieten cu noi, dar nici nu mai contează pentru că în realitate, eu nu îl cunosc pe acest director, mai mult decât că l-am văzut în ședințele de guvern de două ori și am mai vorbit oficial la telefon tot de vreo două ori, când am intrat în conflict pe seama întârzierilor provocate în derularea proiectelor de modul de lucru al CNSC. Deci, dacă Ponta chiar are o problemă cu funcționarea acestei instituții, atunci ar fi trebuit să ceară aparatului să îi propună o soluție, nu să facă o declarație pompoasă despre minunatele sale preocupări și intenții, în care a mai invocat și numele meu și al lui Blaga, pentru un efect maxim de presă și de public. În mod cert nu va fi în stare să facă nimic concret nici cu privire la subiectul CNSC, dacă el chiar există și nu a fost pur și simplu un alt pretext de mediatizare și de mascare a intenției de a schimba politic conducerea instituției, așa cum nu este în stare să se poarte ca un Prim Ministru care trebuie să aibă grija guvernării și nu grija aparițiilor la televizor. Dar a mai obținut un moment de publicitate în care unii au gândit probabil, că mare și hotărât mai este acest Ponta!”, mai scrie Elena Udrea.

Ea menționează că, dacă după guvernarea Boc se spune că a făcut foarte mult dar a comunicat foarte puțin, deja după opt luni de guvernare Ponta se spune că n-a facut nimic, dar a comunicat non stop.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun