Ponta și-a anunțat miniștrii că pleacă azi în SUA: „Trebuie să avem relații economice mai bune”

Ponta și-a anunțat miniștrii că pleacă azi în SUA: „Trebuie să avem relații economice mai bune
Publicat: 10/02/2015, 16:35
Actualizat: 10/02/2015, 18:30

„O să merg la Washington pentru a avea întâlniri și cu secretarul de stat al Comerțului și cu alți reprezentanți ai mediului de afaceri pe dimensiunea economică a Parteneriatului strategic România-Statele Unite ale Americii. La relații excelente politice și militare trebuie să avem relații mai bune și economice”, a spus Ponta miniștrilor, în ședința de guvern, cerându-le din nou să înlăture barierele birocratice și administrative pentru investitori.

Luni, surse oficiale au declarat agenției MEDIAFAX că premierul Victor Ponta va pleca în Statele Unite ale Americii, pentru aproximativ o săptămână, unde se va întâlni, la Washington și New York, cu reprezentanți ai unor companii americane, precum și cu lideri politici.

Ponta va pleca din București marți seara și va reveni în țară duminică. În perioada 10-17 februarie atribuțiile prim-ministrului vor fi preluate de vicepremierul Gabriel Oprea.

„Vizita are un caracter predominant economic, dar vor fi și întâlniri de natură politică”, au arătat sursele citate.

Săptămâna trecută, înaintea ședinței de guvern, premierul Ponta s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson.

După acea discuție, premierul le-a cerut miniștrilor să realizeze un „update” la foaia de parcurs pe zona comercială cu SUA, arătând că este nevoie de îndepărtarea oricăror bariere pentru marii investitori americani astfel încât Parteneriatul strategic să fie eficient și din punct de vedere economic, nu doar politic și militar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase