Ponta și Antonescu au stabilit Guvernul în drum spre Brașov: O să fie cel mai cinstit Guvern

Ponta și Antonescu au stabilit Guvernul în drum spre Brașov: O să fie cel mai cinstit Guvern
Publicat: 29/04/2012, 19:25
Actualizat: 30/04/2012, 08:09

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la evenimentul lansării candidaților USL Bistrița-Năsăud, că a stabilit schema Guvernului în cursul dimineții, împreună cu Crin Antonescu, pe drum spre Brașov, iar Guvernul pe care îl va propune va fi „cel mai cinstit” pe care România l-a avut.

Victor Ponta s-a adresat persoanelor adunate în Sala Polivalentă din Bistrița, liberali, social-democrați și conservatori, spunând că Guvernul Ungureanu a căzut fiindcă parlamentarii celor trei partide au fost uniți și nu s-au lăsat cumpărați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu s-a lăsat niciunul cumpărat, nu a trădat niciunul, nu s-a gândit niciunul că poate e mai bine pentru PSD sau pentru PNL și PC, pentru Ponta și Antonescu. Există o singură explicație pentru victoria noastră de ieri (vineri – n.r.) și pentru victoria dumneavoastră la locale și parlamentare: să fiți uniți și să le arătați oamenilor că, pentru ei, treceți peste tot ce înseamnă interes, orgoliu sau ambiția dumneavoastră”, a declarat Ponta.

El a relatat că are o relație extraordinară cu ceilalți doi copreședinți ai USL și a dat ca exemplu o scenă de sâmbătă dimineață.

„Astăzi (sâmbătă – n.r.), de dimineață, pe drumul spre Brașov, cu Crin Antonescu, am stabilit schema Guvernului și chiar și o mare parte dintre oamenii care vor conduce ministerele. Nu avem nevoie nici de negocieri, nici de târguieli, nici de cine știe ce proporții între PSD-PNL-PC. Am făcut această listă cu un singur gând: în următoarele șase luni, Guvernul USL este obligat să fie cel mai competent Guvern pe care l-a avut România și, mai mult decât orice, cel mai cinstit Guvern pe care l-a avut România”, a declarat Victor Ponta.

Premierul desemnat a spus că, pentru el, ca om al legii, cinstea vine chiar și înaintea competenței.

„Dacă ești cinstit, poți să înveți, dar degeaba ești competent dacă vrei să vii într-o funcție doar ca să furi și să te îmbogățești. Și pot să vă garantez, pentru că eu cred că acest Guvern pe care eu îl voi propune Parlamentului și României va fi, repet, cel mai cinstit Guvern pe care România l-a avut”, a subliniat Victor Ponta, în aplauzele celor prezenți.

El a declarat că este un mare avantaj că USL are o conducere tripartită, formată din el, Crin Antonescu (PNL) și Daniel Constantin (PC), fiindcă, în felul acesta, pot fi în mai multe locuri și pot vorbi cu mai mulți oameni.

„Nu cred că un singur om poate să le știe pe toate și că un singur om poate face toate lucrurile în România, dar cred că trei oameni cinstiți și trei oameni prieteni pot să vă îndemne pe dumneavoastră, să vă convingă că puteți să lucrați împreună pentru binele comunității dumneavoastră, pentru binele acestei țări”, a declarat Ponta.

El a afirmat că toată lumea îl întreabă dacă USL va da pensii și salarii.

„O să facem și lucrul acesta, dar cel mai important este să le redăm românilor speranța că, în țara lor, pot să trăiască, că în țara lor statul – și Guvernul – nu este un dușman al lor, ci este un servitor al lor pentru a aplica legile și a-și face datoria față de ei. Cred că putem să facem lucrul acesta împreună, fiind prieteni, colegi și crezând în aceleași valori”, a spus Ponta.

La lansarea candidaților USL Bistrița-Năsăud pentru alegerile locale au participat peste 3.000 de membri ai celor trei partide, între cei prezenți fiind și Ioan Rus, Ioan Mircea Pașcu, Nicolae Bănicioiu și Dan Șova, din partea PSD.

Cu acest prilej au fost prezentați toți candidații USL la funcții de primari, respectiv cei care candidează la funcții de consilieri locali la Bistrița și județeni.

Lista noului Guvern va fi făcută publică în 1 mai, a anunțat, sâmbătă, la Brașov, premierul desemnat Victor Ponta, precizând că la Agricultură îl va susține pe liderul PC Daniel Constantin.

Victor Ponta a spus că speră ca noul guvern să poată fi prezentat Parlamentului în 7 mai.

El nu a dorit să facă publice nume ale viitorilor miniștri, singura dezvăluire fiind pentru Ministerul Agriculturii, unde a spus că îl va susține pe liderul PC Daniel Constantin.