Predoiu: Cerem în continuare demisia lui Oprea, demersul nostru nu vine dintr-un calcul politic

Predoiu: Cerem în continuare demisia lui Oprea, demersul nostru nu vine dintr-un calcul politic
Publicat: 25/10/2015, 14:18

„Noi nu facem acest demers din calcul politic. Am demonstrat și la moțiunea de cenzură că nu negociem principii pentru voturi. Am fost acuzați atunci că nu am tranzacționat politic și că a picat moțiunea din acest motiv. Atunci, ca și acum am respectat o serie de principii și ne vom ține de ele. Nu dorim să separăm deloc misiunea noastră politică de valori și de principii, dimpotrivă. Nu dorim să amestecăm lucrurile. Acest caz, al polițistului Gigina este un test și pentru partide și pentru instituții, pentru toată lumea și nu cred că e cazul să discutăm acum de considerente politice, de aceea atacul UNPR este lipsit și de logică și de fundament faptic”, a declarat liderul liberal.

Întrebat dacă PNL va depune moțiune simplă luni, prin care să ceară demiterea ministrului de Interne, Predoiu a spus că această posibilă acțiune va fi discutat în cadrul Comisiei de Unificare.

„Vom discuta mâiine la Comisia de Unificare această chestiune, a anunțat-o ieri unul din copreședinții partidului (Alina Gorghiu – n.r.), nu vreau să anticipez, dar, din punctul meu de vedere, pe care o să-l susțin și în comisie, este un demers logic, firesc în consecința poziției noastre”, a spus prim-vicepreședintele liberal.

Referitor la o eventuală negociere politică cu UNPR pentru moțiunea de cenzură anunțată de liberali pentru februarie, Predoiu a spus că nu poate să anticipeze ce se va întâmpla atunci.

„Nu știu, nu anticipez în niciun fel. Ceea ce noi dorim acum este un gest reparator și am spus care e: demisia. Nu facem calcule, nu ne punem problema ce o să facem în februarie, în martie. Vom vedea atunci ce facem, dar acum asta este poziția și nu e un atac la persoană, nu e un calcul politic, nu e o răzbunare politică, nu e nimic din toate aceste lucruri. Dimpotrivă, am fost criticație de unii că o să menținem tăcerea pentru că avem interese politice, iată că punem deoparte interesele politice atunci când există un interes mai mare, cu adevărat național, și anume să lămurim o dată dacă politicienii, guvernanții respectă poporul sau nu. Această dovadă de respect trebuie să însemne și sacrificii la un moment dat, sacrificarea unor funcții, sacrificarea unor poziții, sacrificarea unor șanse de a ajunge într-un loc sau altul, inclusiv la guvern. N-avem niciun fel de ezitare în acestă privință”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu.

Liderii PNL Cătălin Predoiu și Alina Gorghiu, care „mimau până mai ieri buna-credință și buna-cuviință își arată astăzi adevărata față” când îi cer demisia lui Gabriel Oprea, față de care au avut „numai cuvinte de laudă”, susține UNPR, într-un comunicat remis dumică agenției MEDIAFAX.

„PNL a propus o trădare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicație pentru atacurile politice furibunde pe care astăzi le lansează reprezentanții PNL. Mai grav pentru Cătălin Predoiu este că se pretează la un astfel de joc știind foarte bine câteva adevăruri pe care o parte a presei le ignoră”, afirmă UNPR .

Polițistul Bogdan Gigină, care și-a pierdut viața după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce se afla în coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, în prezența a sute de colegi îmbrăcați în uniforme.

Aproape 300 de motocicliști au aprins lumânări și au păstrat un moment de reculegere, sâmbătă seară, la locul unde a murit polițistul Bogdan Gigină, care însoțea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, o altă acțiune fiind anunțată, pe rețelele de socializare, pentru duminică, la Universitate.

Duminică, în Capitală și alte orașe au loc loc acțiuni de protest, convocate pe rețelele de socializare, în care se va cere demisia ministrului de Interne Gabriel Oprea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Europa, tot mai săracă față de SUA
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto