Premierul ar putea remania câțiva miniștri. Guvernul nu e ÎN RĂZBOI cu Președinția

Premierul ar putea remania câțiva miniștri. Guvernul nu e ÎN RĂZBOI cu Președinția
Publicat: 07/09/2018, 16:32
Actualizat: 25/03/2019, 19:28

Premierul Viorica Dăncilă îl propune interimar la Ministerul Cercetării și Inovării pe vicepremierul Viorel Ștefan și a trimis deja adresa către Președinție. Postul rămăsese vacant, după demisia lui Nicolae Burnete.

Dăncilă a lăsat de înțeles că ar putea decide o remaniere a miniștrilor, în urma unor evaluări raportate la programul de guvernare.

„O remaniere o voi decide în urma evaluărilor care le fac. Deja am început evaluările, pe fiecare minister în parte, raportate la programul de guvernare. S-au făcut foarte multe lucruri, multe lucruri în afara programului de guvernare, dar așa cum am spus de când am preluat mandatul, pentru mine este important ca fiecare punct din programul de guvernare să fie îndeplinit de fiecare minister în parte, de Guvern per ansamblu, pentru că fiecare are o foaie de parcurs de care trebuie să țină seama”, a declarat Viorica Dăncilă, în timpul unei vizite pe care o efectuează în județul Argeș.

Guvernul nu e în război cu Președinția

Premierul a precizat că Guvernul a fost nevoit să adopte rectificarea bugetară fără avizul CSAT, pentru oamenii nu mai putea aștepta și nu vede în asta motivul unui confict cu Președinția.

„Sunt adepta consensului și mi-aș dori să am o relație interinstituțională între Președinție și Guvern, Parlament foarte bună. Ne apropiem cu pași repezi de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene și aceasta presupune un consens, o colaborare. Eu și de acum încolo, o să încerc să îl informez pe președinte legat de stadiu pregătirii și toate cerințele pe care le va adresa Guvernului legat de Președinție și alte aspecte care țin de România. Voi avea toată deschiderea. Nu aș putea spune că este un război între președinte și Guvern. Noi a trebuit să adoptăm rectificarea bugetară, era un lucru de la sine înțeles, pentru că nu puteau oamenii să aștepte să mai treacă timpul și știm foarte bine că avem o serie de priorități și toate acestea presupun și o dublare a proiecției financiare”, a declarat Dăncilă.

Dăncilă a colaborat bine cu Firea

Premierul Viorica Dăncilă apreciază că a colaborat foarte bine până acum cu primarul general al Capitalei Gabriela Firea și a încercat să rezolve toate cerințele pe care edilul le-a avut către Guvern.

„Eu am cooperat, am colaborat foarte bine cu doamna Firea. Am avut o deschidere totală. Cerințele pe care dumneaei le-a avut și le-a discutat cu mine am căutat să rezolv cât mai multe. Și de acum voi avea aceeași abordare, dacă sunt probleme, voi discuta cu primarul Capitalei și am să văd cum pot să sprijin în proiectele pe care le are Capitala. Bineînțeles, cele care sunt legale, cele care pot eu, ca și Guvern să spunem, să aducem rezolvarea problemelor pe care le ridică primarul Capitalei”, a declarat Dăncilă.

Chestionată dacă „e loc și de Firea și de Dragnea în partid în aceste moment”, premierul a refuzat să dea detalii. „Permiteți-mi să nu fac declarații care țin de partid în public. Întotdeauna, în cei 23 de ani de când sunt în partid, am considerat că lucrurile trebuie spuse în interiorul partidului și discutate nu în afara partidului. De aceea, punctul meu de vedere îl voi spune în cadrul Comitetului Executiv. Cred că acest lucru nu este bun nici pentru PSD și cred că, dacă vrem într-adevăr, să avem un rezultat în care să ținem cont de părerea fiecăruia, aceste lucruri trebuie discutate în interiorul partidului”, a completat Dăncilă.

Corpul de control al premierului verifică autostrada Pitești-Sibiu

Viorica Dăncilă a trimis Corpul de control al prim-ministrului pentru a afla cauzele pentru care este blocată demararea construirii tronsonului de autostradă Pitești-Sibiu.

„Am discutat ( cu oficialii de la Mioveni, Dacia Pitești – n.r.) despre autostrada Pitești-Sibiu, am explicat că într-adevăr, pe tronsonul 2 și 3 mai sunt probleme. Am trimis Corpul de control al prim-ministrului pentru a verifica care sunt obstacolele, dacă ele într-adevăr există. Am înțeles că pe tronsonul 3 sunt câteva obstacole geologice, aș vea să văd care sunt aceste probleme, pentru a putea găsi o soluție rapidă. Sunt convinsă că oamenii nu mai au răbdare, oamenii își doresc autostrăzi în România. Știm că unele dintre obstacole sunt reale, nu vreau să bănuiesc pe nimeni de lucruri ascunse, dar au existat și obstacole care nu erau pliate pe realitate – știm de acei urși care nu existau, de acei lilieci care nu existau – și acest lucru ne face să fim mult mai atenți, ca să revigorăm un pic lucrurile. „, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, după vizita pe care a efectuat-o vineri la Dacia-Renault Mioveni.

„Părerea mea este că toți cei care au blocat sau vor bloca trebuie să plece acasă,” spune Dăncilă. „Nu există o justificare să blochezi un proiect atât de important, fie ele de infrastructură, fie ele alte proiecte. Deci, chiar aceasta este logica, noi vrem să vedem dacă există blocaje, să ridicăm aceste blocaje, dar nici să lăsăm ca aceste blocaje să se mai repete. Vrem să vedem care sunt soluțiile, astfel încât să putem să le rezolvăm”.

Foto: gov.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...