VIDEO | Premierul Florin Cîțu, despre vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani: „Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie”

VIDEO | Premierul Florin Cîțu, despre vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani: „Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie”
Premierul Florin Cîțu / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 31/05/2021, 13:00
Actualizat: 31/05/2021, 13:57

Premierul Florin Cîțu a participat luni, 31 mai, la ora 12.00, la Palatul Victoria, la evenimentul de începere a lucrărilor pentru Programul Național de Suport destinat copiilor în contextul pandemiei COVID-19, intitulat „Din grijă pentru copii”.

Avem o campanie de vaccinare în derulare și de mâine (marți, 1 iunie – n.r.) putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie”, a declarat premierul Florin Cîțu în deschiderea evenimentului de la Palatul Victoria, la care a participat – printre alții – și ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Anunțul premierului vine după ce, vineri, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 – 15 ani.

Revenind la pandemia de Covid-19 și afectarea copiilor, premierul a puictat faptul că cei mici au suferit foarte mult,  pentru că au fost izolaţi de rude, de prieteni, de colegi şi a fost foarte greu să li se explice de ce se întâmplă aşa ceva.

„Mă bucur că am reuşit să facem acest eveniment la timp pentru a marca într-un mod special Ziua Copilului, cu un program pe care îl facem din grijă pentru copii. (…) Ştim foarte bine că în această pandemie copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi de rude, de prieteni, de colegi şi era foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. (…) De aici, a venit ideea acestui program care a fost făcut special pentru a se uita la această stare emoţională, la acest impact. Să vedem ce putem să facem acum, (…) cum putem să îi ajutăm. (…) În acelaşi timp, (…) avem în continuare o campanie de vaccinare în derulare şi de mâine putem să vaccinăm şi adolescenţii. Îi încurajez pe părinţi să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, trebuie să avem cât mai multe persoane vaccinate pentru a trece de pandemie”, a afirmat Cîţu.

El a mai spus că multe dintre concluziile acestui proiect trebuie să fie susţinute prin programe implementate de Ministerul Muncii.

„Nu ştiu dacă există foarte multe programe guvernamentale în care se vorbeşte de inteligenţă emoţională. Cred că este o premieră iarăşi şi aici vreau să văd exact în ce direcţie o să mergem şi la fel programul guvernamental în care se vorbeşte despre anxietate, despre depresie la copii, lucruri pe care poate şi noi, în societate, de multe ori le-am ascuns, nu sunt lucruri pe care vrem să le aducem în prim plan şi îmi pare bine că avem curajul să facem un program guvernamental care să se ocupe de această problemă care există şi la noi în societate şi care a fost accentuată în această perioadă”, a afirmat prim-ministrul.

Florin Cîţu s-a declarat convins că se vor obţine rezultate bune în cadrul acestui program.

„Sunt bucuros că a venit aici cu noi şi doamna ministru al Muncii, pentru că foarte multe dintre concluzii vor trebui să fie susţinute prin programe care vor fi implementate de Ministerul Muncii. Avem şi susţinerea domnului preşedinte, prin doamna consilier Ligia Deca, care iar arată clar cât de important este acest program pentru noi şi această tematică. Suntem astăzi, aici, din grijă pentru copii, pentru că ei sunt viitorul nostru”, a adăugat premierul.

La rândul său, și  ministrul Muncii a subliniat faptul că pandemia ne-a afectat pe toți, dar copiii au fost cei care eu resimțit cel mai mult acest moment dificil.

Implicarea directă a premierului într-un program dedicat copiilor este fără precedent și este un semnal de încurajare pentru o parte din societatea noastră profund afectată de pendemie. De altfel, ne-a afectat pe toți, cu siguranță, dar probabil cei mai afectați au fost copiii. (…) Acest program este dedicat special copiilor afectați de pandemie. Și în perioada pandemiei au fost tipuri diferite de afectare. Dacă e să facem o radiografie, cei mai afectați au fost cei cu familii vulnerabile, dar și copiii cu părinți plecați în străinătate. Sunt copii care, din diferite motive, nu au suportul familiilor”, a afirmat , printre altele, Raluca Turcan.

Programul naţional de suport „Din grijă pentru copii” are ca scop analizarea efectelor pandemiei de COVID-19 asupra copiilor în plan psiho-emoţional, dar şi în raport cu riscurile de siguranţă online şi violenţă domestică.

Potrivit Guvernului, programul va fi structurat pe două arii de intervenţie: inteligenţă emoţională – managementul emoţiilor şi siguranţa copiilor şi va fi coordonat de consilierul de stat din Cancelaria Prim-Ministrului Mădălina Turza, informează Agerpres.


Citește și:

Raluca Turcan anunță că îl susține pe Florin Cîțu pentru șefia PNL: „Niciodată în ultimii 30 de ani, PNL nu a fost într-o poziție mai bună să schimbe România”

Emil Boc îl susține pe Florin Cîțu în cursa pentru funcția de președinte al PNL: „Poate duce partidul la nivelul următor. Eu nu voi candida în nicio funcție”


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”