Președintele Klaus Iohannis, atac la PSD, în urma dezbaterilor pentru adoptarea proiectului de lege privind carantinarea: ”Pe mine mă surprinde acest cinism de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi. Este șocant!”

Redactor:
Florentina Dinu
Președintele Klaus Iohannis, atac la PSD, în urma dezbaterilor pentru adoptarea proiectului de lege privind carantinarea: ”Pe mine mă surprinde acest cinism de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi. Este șocant!”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotoceni, de la ora 14:00. Președintele a criticat poziția PSD în adoptarea proiectului de lege ce vizează reglementarea izolării și carantinarii, calficand acțiunile partidului drept cinice. Iohannis a afirmat că singurul scop al PSD-ului este de a face tergiversare, iar cei care vor plăti prețul acțiunilor politice vor fi românii. La final a făcut un nou apel către politicieni pentru a adopta legea, menționând că în caz contrar responsabilitatea se va plasa asupra corpului legislativ.

„Este greu de imaginat cum unii spun la TV că această boală nu există. Este o boală grea”, a declarat presedintele

Este cea mai gravă pandemie din ultimul secol. Nu a mai existat o pandemie în ultimii 100 de ani care să se resimtă în acest fel.

Din păcate în România se resimte. Avem din nefericire 600 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli. Este greu de imaginat cum unii spun la TV sau pe stradă si spun că această boală nu există. Este o boală grea, cu un impact devastator asupra lumii și asupra României. Este foarte greu de luptat cu această boală. Nu este momentul unor dispute politice”, a declarat presedintele.

„Pe mine mă surprinde acest cinism de care dă dovadă PSD, tergiversând adoptarea acestei legi. Este șocant”

„Sunt siderat de modul în care PSD reacționează în Parlament, acum când este în discuție legea care reglementează izolarea și carantinarea persoaneleor bolnave. Este o lege introdusă în regim de urgență. Toată lumea se aștepta să fie discutată în regim de urgență. PSD a venit cu argumente care sunt false. Zicea că trebuie că Guvernul să vină mai repede, dar nu se putea fără argumentele publicate de CCR. Spunea că nu este o lege bine făcută, dar rațiunea Parlamentului este să găsească cea mai bună formă a unei legi. Putem să constatăm că PSD tergiversează această discutie. Pe mine mă surprinde acest cinism de care da dovadă PSD, tergiversand adoptarea acestei legi. PSD privează Guvernul de un instrument important, absolut necesar. Este șocant. Această tergiversare, care poată să pară important, poate să coste viețile a zeci sau sute de români” afirma Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis face din nou apel către partidele politice

„Reiau apelul meu către Parlament: Finalizați discuțiile! Aprobați o formă bună pentru această lege!

Altfel veți fi răspunsatorii maralmente de moartea a zecilor sau sutelor de români. Această tergiversare este intolerabilă

Vă doresc tuturor multă sănătate!”, a încheiat președintele, în urmă cu câteva minute.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Marţi, 14 iulie 2020

 

 

Inchide