Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea, reluat de Comisia Juridică din Senat, marţi

Redactor:
Florentina Dinu
Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea, reluat de Comisia Juridică din Senat, marţi

Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea în situaţii de risc epidemiologic este reluat de Comisia Juridică din Senat, marţi.

Sedinţa a fost reprogramată, în cursul dimineţii de marţi, la ora 14.00.

Dezbaterile au fost oprite, luni, în Comisia juridică a Senatului

În urma discuțiilor din Comisia juridică a Senatului, lucrările au fost oprite, luni,  iar membrii Comisiei au stabilit să reia analiză marți dimineață privind proiectul de lege care vizează carantină.

Președintele interimar al Social Democraților, Marcel Ciolacu, a spus, luni, că proiectul de lege ce vizează carantină și izolarea nu va fi votat în Parlament până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni „să lămurească toate aspectele în discuție în acest moment”.

Poziția Guvernului în cadrul dezbaterilor din Parlament

Secretarul de stat, Raed Arafat, membru al Guvernului prezent, a declarat luni, la dezbaterile din Comisia Juridică pe Legea carantinei,  că definiţia clară a bolnavilor asimptomatici este o problemă si că este nevoie de reglementări legislative pentru a putea lua măsuri.

Ministerul Justiţiei a depus un punct de vedere luni la Comisia juridică a Senatului privind proiectul de lege referitor la carantinare şi izolare, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, susțînând că acest text va fi dezbătut cu atenţie.  Proiectul de lege a fost avizat favorabil de către Ministerul Justiţiei, cu observaţii preluate în textul proiectului. Guvernul a informat  că  afirmaţiile făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu sunt „false”.

Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis, sâmbătă, la plecarea de la sediul MAI, că amânarea adoptării Legii carantinei de PSD este un ” joc politicianist”  și a solicitat că politicienilor să adopte Legea, descriind-o că fiind una ” simplă” .

Președintele Klaus Iohannis a făcut, săptămâna trecută, apel la responsabilitate și a cerut Parlamentului, în condițiile în care s-a înregistrat un nou record de îmbolnăviri, să voteze nouă lege a carantinei.

Inchide