Președintele RETRIMITE Parlamentului Legea Bugetului de stat pe 2019. Iohannis: Faceți un buget SĂNĂTOS pentru România!

Președintele RETRIMITE Parlamentului Legea Bugetului de stat pe 2019. Iohannis: Faceți un buget SĂNĂTOS pentru România!
Publicat: 06/03/2019, 15:58
Actualizat: 25/03/2019, 21:10

Președintele Klaus Iohannis anunță că va retrimite Legea Bugetului pe 2019 în Parlament.

„Întreb și eu acum cine a oprit PSD să facă investiții majore în ultimii doi ani? De ce albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero, în locul construirii de autostrăzi și spitale? Am afirmat și repet: guvernarea PSD a eșuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetățean, atunci să plece și să lase pe alții care se pricep. Având în vedere toate acestea, voi retrimite Parlamentului pentru corectură și îmbunătățire Legea bugetului. Mesajul este simplu: faceți un buget sănătos pentru România. Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecțiile necesare, astfel încât bugetul să fie unul chiar pentru dezvoltarea României”, a declarat Iohannis, care acuză guvernul că a construit un buget pe 2019 care reduce semnificativ bugetele locale.

„Cine va deconta nota pentru dezastrul din economie? Din păcate, răspunsul e simplu: cetățenii și mediul privat. Creșterea de taxe și impozite, aceasta e nota generoasă a PSD. Degeabă strigă PSD sus și tare că de vină sunt alții. Nu, nu sunt alții. Principalul vinovat că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD. Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate și nu voi ezita să contest orice măsură care afectează statul român, economia de piață. Vedem cum liderii și propaganda pesedistă repetă obsesiv că acest buget e al investițiilor și beneficiari iprincipali sunt comuntățile locale. Dar în realitate, bugetul prevede o reducere semnificativă a bugetelor locale. Se prevede o sumă de 1,2%. E cea mai scăzută valoare a ponderii din PIB în ultimii zece ani, iar sumele alocate pentru investiții sunt cu un 1 miliard mai mici față de 2018.”

Iohannis: Rămâne bugetul rușinii naționale!

Chiar dacă CCR i-a respins obiecția de neconstituționalitate, șeful statului acuză că bugetul este construit pe un scenariu fantezist, pe măsura incompetenței Guvernului Dăncilă.

„Decizia de astăzi a CCR cu privire la legea plafoanelor demonstrează încă o dată, dacă a fost nevoie, că PSD legiferează nu numai imoral și prost, dar și neconstituțional. CCR a decis ca una dintre legile pe care le-am contestat, legea plafoanelor a fost adoptată de majoritatea pesedistă cu încălcarea normelor. În ceea ce privește decizia pe legea bugetului de stat, nu voi comenta hotărârea Curții, dar bugetul este croit greșit, pe cifre false, împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor. Pe scurt, rămâne bugetul rușinii naționale. Cel mai slab Guvern din istoria post-decembristră, un Guvern al incompetenței, a croit un buget pe măsura sa. Bugetul pe 2019 e construit pe un scenariu fantezist fără garanții pentru punerea în aplicare, fapt confirmat de instituțiile europene. E un buget care pune în discuție respectarea tratelor internaționale la care România e parte, dar și a legislației în domeniul”, acuză Iohannis.

„Bugetul prezentat și votat de majoritate pesedistă a fost gândit pentru a servi intereselor politice ale unui grup restrâns. PSD urmărește o agendă care nu are nicio legătură cu România, nici cu situația românilor și nici cu dezvoltarea reală a țării. În timp ce bugetul prevede o creștere enormă a sumelor alocate partidelor, sume de care PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism de către PSD că nu se găsesc bani pentru a plăti la timp alocațiile copiilor. Bugetul sfidează logica economică și bunul simț.”

Iohannis: PSD caută soluții extreme pentru a face rost de bani

KlausIohannisatrage atenția că propunerea PSD de repatriere a aurului BNR dovedește că Guvernul și PSD sunt disperațisă facă rost de bani și inventează măsuri care „sfidează logica ecnomică și bunul simț”.

„Guvernul e disperat să facă rost de bani și inventează măsuri care sfidează nu numai logica economică, ci și bunul simț. Faptul că apar peste noapte inițiative precum OUG lăcomiei sau mai nou intenția disperată PSD de a pune mână pe rezerva de aur a România, arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat și de aceea se caută noi și noi soluții extreme pentru a face rost de bani,” a declarat Iohannis, care avertizează că mediul privat și cetățenii vor deconta „nota pentru dezastrul din economie” creat de PSD.

PSD: Iohannis a contestat degeaba bugetul

Social-democrații se așteptau la retrimiterea Legii bugetului în Parlament șu au reacționat imediat ce președintele a anunțat vestea.

„Iohannisminte din nou: Spune că bugetul propus de PSD e cel mai prost. DarIohannisa aprobat bugetul lui Cioloș în 2016 care prevedea mai puțin cu 16 miliarde lei la Sănătate și mai puțin cu 10 miliarde lei la Educație. Spune că în 2019 e cu 1 miliard mai puțin la comunitățile locale. În realitate, autoritățile locale au primit cu 4,6 miliarde în plus. Deci e cu plus, nu cu minus, domnuleIohannis!” au replicat reprezentanții PSD pe pagina de Facebook.

„Spune că s-au dat prea mulți bani la partide, dar nici PNL-ul luiIohannis, nici USR-ul lui Cioloș nu au venit să dea surplusul înapoi la bugetul de stat! Și nu spune că PNL-ul său a cerut în 2018, în Parlament majorarea bugetelor partidelor. Spune că s-a alocat mai puțin pentru investiții. Dar în realitate, bugetul pe 2019 prevede cu peste 15 miliarde în plus la investiții. Bugetul blocat deIohannis prevede cele mai mari alocări din istoria României pentru Sănătate,” continuă pesediștii.

„Adevărul este însă unul singur: copiii nu și-au putut primi alocațiile mărite de la 1 martie, iar comunitățile locale nu au putut începe investițiile pentru căIohannisa contestat degeaba bugetul la Curtea Constituțională. Primul președinte din istoria României și probabil din lume care a blocat bugetul propriei țări!”

Florin Iordache (PSD): Vom păstra această formă a bugetului

Deputatul PSD Florin Iordache speră ca președintele să retrimită cât mai repede Legea bugetului la reexaminare în Parlament,însă anunță că nu îl vor modifica deloc.

„Sper cât mai repede să retrimită, astfel încât, într-un plen reunit să-l trimitem în această formă. Motivările președintelui privind bugetul nu se susțin. Președintele căuta tot felul de scuze că nu dorește să promulge bugetul, dar tocmai ca să arătăm forța și capacitatea maijorității. Nu s-a documentat. Consilierii dumnealui nu cred că sunt suficient de pregătiți pe modul de calcul al bugetului. Dacă discutăm cu primarii de comună, etc, toți susțin în continuare. E un buget cu o creștere economică suficientă care asigură finanțarea acelor cheltuieli și investiții asumate prin programul de guvernare și creșterea alocațiilor pentru copii,” a afirmat Iordache, miercuri.

„În fiecare zi de întârziere, cei care nu primesc alocații, pensii și salarii să se uite spre Cotroceni șiIohannis. Toate creșterile prevăzute în buget, fie că discutăm de autorități și de alocații sunt cuprinse în buget. Atâtat timp cât nu avem bugetul promulgat toate aceste măsuri nu pot fi aplicate. Am demonstrat cu date și statistici că acest buget se susține. Ne-am asumat această întârziere, dar acum bugetul se susține și e un buget pentru creșterea tuturor măsurilor pe care ni le-am asumat.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, reacție neașteptată după accidentul în care a murit iubitul ei, Mădălin Paul Păduran! Gestul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
CURS VALUTAR RECORD. Cât a ajuns să coste un dolar american
MARȚI Exclusiv: Lidia Buble de nerecunoscut. Cum s-a afișat artista pe Dorobanți.
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"Nu am să mă mai întorc". Postările tânărului care și-a pierdut viața în accidentul rutier...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Cercetătorii au descoperit de ce urșii panda au probleme cu reproducerea