Președintele suspendat al CJ Cluj, arestat de 4 luni pentru corupție, și-a dat demisia

Președintele suspendat al CJ Cluj, arestat de 4 luni pentru corupție, și-a dat demisia
Președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, arestat preventiv de la sfârșitul lunii mai pentru fapte de corupție, și-a depus demisia de la șefia CJ, transmite corespondentul MEDIAFAX

Avocatul președintelui suspendat al Consiliului Județean Cluj, Tiberiu Ban, a declarat, vineri, că depunerea demisiei de către clientul său este „o decizie personală”.

„Este o apreciere personală, din considerente personale. A fost o decizie personală să lase actul de justiție să se desfășoare.

Uioreanu și-ar fi pierdut mandatul la șase luni de la arestare, respectiv în 21 noiembrie.

În urma demisiei acestuia, Guvernul trebuie să stabilească data alegerilor pentru funcția de președinte al CJ Cluj, în termen de 90 de zile.

În 23 iunie, Horea Uioreanu, președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru trei infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) și complicitate la spălare de bani.

În același dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcții Napoca SA, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) și spălare de bani.

Vasile Pogăcean, asociat și administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost și el trimis în judecată în stare de arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în același dosar, în stare de libertate, pe consilierul județean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mită, tot în stare de libertate fiind trimis în judecată și omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA București, pentru săvârșirea a două infracțiuni concurente de dare de mită.

Horea Uioreanu, Ioan Bene și Vasile Pogăcean au fost arestați preventiv în 29 mai, măsura fiind ulterior prelungită.

În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Inchide