Prima reacție a lui Cîțu după desemnarea lui Cioloș: „Responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea”

Prima reacție a lui Cîțu după desemnarea lui Cioloș: „Responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea”
FOTO: Alexandra Pandrea/ GÂNDUL.RO
Publicat: 11/10/2021, 19:21
Actualizat: 11/10/2021, 19:23

Premierul demis Florin Cîțu spune, pe pagina sa de Facebook, că PNL va discuta cu „domnul Cioloș”, după ce acesta „va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR”. 

Este primul comentariu pe care îl face Cîțu după ce președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de premier.

Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis.
De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil.
PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR.
Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN”, a scris Cîțu pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a decis să îl desemneze pentru funcția de candidat la funcția de prim-ministru pe Dacian Cioloș, liderul USR, a anunțat șeful statului, luni, după consultările de la Cotroceni. Președintele UDMR a fost singura propunere fermă de premier făcută de partidele și formațiunile cu care a discutat luni.

„Am avut astăzi consultări cu formațiunile parlamentare, după ce Guvernul a fost demis prin moțiune de cenzură. În toate discuțiile am reiterat importanța unor chestiuni care trebuie rezolvate indiferent cine guvernează”, a spus șeful statului după ce a discutat, luni, cu reprezentanții PNL, PSD, USR, AUR, UDMR și ai minorităților naționale, după ce Guvernul Cîțu a fost demis marțea trecută de Parlament.

Șeful statului a declarat că este extrem de important să se gestioneze bine situația pandemică. „Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin Planul Național de Redresare și Reziliență și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate”, a spus Klaus Iohannis.

Dacian Cioloș a scris, pe pagina sa de Facebook, că „este o onoare și o mare responsabilitate”

Dacian Cioloș a scris, pe pagina sa de Facebook, că „este o onoare și o mare responsabilitate pentru care” el și partidul pe care îl conduce sunt pregătiți.
Cioloș a menționat că urmează să aibă o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern. Acesta a subliniat că liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.

Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern.
Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.
Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.
Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța, citeste mai mult