Prima reacție a premierului după ce a fost trimis în judecată

Prima reacție a premierului după ce a fost trimis în judecată
Publicat: 18/09/2015, 11:02

După ce procurorul Uncheșelu a decis să trimită în instanță dosarul premierului Ponta, în care acesta este acuzat de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani și fals în înscrisuri, șeful Guvernului l-a atacat pe procurorul DNA pe pagina personală de Facebook.

„În trei ani România va depăși economic mai multe țări europene – spune FMI! Cred cu tărie că acest lucru este realizabil , prin munca românilor și printr-o guvernare eficientă ( și atunci , in 2018, ne vom gândi că nu au fost rele timpurile în care economia crește, salariile și pensiile la fel, absorbim fonduri europene și ajutăm Moldova, și singura problema a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirma în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevarăte din urmă cu 10 ani!”, este mesajul postat de premier pe Facebook.

Premierul Victor Ponta a fost trimis astăzi în judecată în dosarul în care este inculpat alături de fostul ministru și coleg de partid, Dan Șova.

Președintele Klaus Iohannis a declarat la finalul ședinței CSAT că cea mai simplă soluție este demisia premierului Victor Ponta, el subliniind că imaginea României are de suferit din cauza acuzațiilor aduse premierului. Totodată, șeful statului a spus că așteaptă soluții pentru această situație „problematică” de la Guvern, premier și PSD.

DNA îl acuză pe Victor Ponta că în perioada octombrie 2007-decembrie 2008 a primit 181.439 lei de la casa de avocatură a lui Dan Șova, în baza unei convenții de colaborare. Pentru a justifica acești bani, Victor Ponta ar fi întocmit 17 facturi fictive, pentru că în realitate Ponta nu ar fi prestat niciun fel de activitate pentru casa de avocatură a lui Dan Șova, conform DNA.

Ulterior, în urma unor controale fiscale, Ponta ar fi realizat 16 înscrisuri false, care să justifice activitatea sa juridică la casa de avocatură. Înscrisurile ar fi fost realizate prin metoda „copy-paste”, conform procurorilor DNA.

Din acești bani, Ponta și-a cumpărat două apartamente de lux într-un complex rezidențial.

În afară de banii primiți de la casa de avocatură, Ponta a beneficiat și de un autoturism Mitsubishi Evo Lancer X, în mod gratuit, de la casa de avocatură a lui Șova. Firma respectivă a plătit avansul și ratele de 6.000 de lei pe lună pentru acest autoturism folosit de Ponta, în total aproape 80.000 de lei, conform DNA.

„Din probele administrate a rezultat că, prin încheierea contractului de conlucrare, s-a urmărit bonificarea inculpatului Ponta Victor Viorel pentru contractele încheiate de SCA „Șova și Asociații” cu complexurile energetice, având în vedere că a rezultat că aceste contracte nu s-ar fi încheiat dacă, la nivelul companiilor de stat, nu ar fi existat percepția că Șova Dan Coman beneficiază de susținerea inculpatului Ponta Victor Viorel”, conform procurorilor DNA.