Prima zi de parlamentari a oamenilor lui Dan Diaconescu. „Trebuie să spargem ideea că cei de la PPDD sunt niște proști”

Publicat: 18/12/2012, 12:46
Actualizat: 18/12/2012, 12:46

Liniște, mai mulți angajați și jurnaliști decât parlamentari, așa a decurs prima zi de înregistrări a noilor deputați. Entuziasm doar în tabăra PPDD. „Zici că e la admitere. Mă simt ca un boboc la facultate. Clădirea este impunătoare, somptuoasă, dar o să mă descurc în ea pentru că urmez indicatoarele. Nu trebuie neapărat să știi numele sălilor, le găsim noi, că suntem oameni deștepți. PPDD o să scrie istorie pentru că are o echipă de oameni foarte bine pregătiți”, a declarat, pentru gândul, Maria Dragomir, deputat PPDD Călărași.

La fel de emoționat este și Ion Eparu, care tocmai și-a rezervat un fotoliu de deputat pesedist, în județul Prahova, pentru următorii patru ani. Deși spune că nu este începător în politică și că a mai fost prin Parlament, Eparu se bazează pe colegii mai vechi pentru îndrumări.

„Sunt foarte emoționat. Însuși faptul că pășesc în Parlament impune respect. Am mai fost aici, ca invitat la lucrările PSD, însă nu sunt familiarizat cu clădirea. Dar am promisiunea unui coleg mai vechi care mă va lua de mână și să mă pot descurca cu mai multă ușurință. Apoi, când încep ședințele, vreau mai întâi să observ ce și cum se întâmplă, e bine să nu ne repezim dintr-odată. Treaba bună vreme cere”, a spus Eparu, pentru gândul.

Și colegul său de partid, Daniel Florea, care a venit să-și oficializeze mandatul de deputat, a recunoscut că are emoții.

„Da, am emoții, am emoții chiar foarte mari. Am experiență, însă acesta este un lucru nou în viața mea. Am mai fost în Parlament, sunt familizarizat cu clădirea, însă e prima dată când intru într-o încăpere așa mare”, a spus Florea.

„Nici nu știu pe unde trebuie s-o iau”

Mai mult, emoțiile prin care trec noii deputați îi fac pe unii să-și uite și drumul. De exemplu, deputatul Oros Nichita Adrian, după ce a ieșit din sala „de înscrieri”, nu a mai știut în ce direcție trebuie să meargă.

„Eu nu prea știu ce se întâmplă acum, încerc să deslușesc. Nici nu mai știu cum mă simt, am emoții mari, nu am mai fost în Parlament până acum, nici nu știu încotro trebuie s-o iau”, a recunoscut, încurcat, deputatul.

Probabil cea mai spectaculoasă apariția a fost a deputatei PPDD Liliana Mincă, fostă șefă a Loteriei. Îmbrăcată într-un deux-pieces în culori neutre, machiată și coafată, Mincă nu și-a lăsat discursurile electorale acasă, ci le-a spus, din nou, în Parlament, fără să uite să zâmbească în fața camerei de filmat.

OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

„Aștept de mult timp această zi pentru că trebuia să fiu în Parlament din 2010, și atunci îmi meritam mandatul. Dar cred că Dumnezeu a vrut să-i reprezint pe moldovenii mei, care mă iubesc și îi iubesc. E un mandat muncit, iar prima lege a noastră, a PPDD, va fi cea a confiscării averilor ilicite, pentru ca banii să meargă către popor”, a spus Mincă.

Tot în prima zi de înscrieri și-a făcut apariția și mult așteptata Elena Cătălina Ștefănescu, fosta secretară a lui Liviu Dragnea și cel mai tânăr parlamentar. La fel de aranjată ca și Liliana Mincă, Cătălina Ștefănescu și-a exprimat dorința de a face parte din Comisia de învățământ, adăugând că nu simte că acest mandat o încarcă de responsabilitate.

„A fi în Parlament nu este o responsabilitate prea mare pentru niciun om, indiferent de vârstă, atâta timp cât își dorește cu adevărat. Indiferent cât de impunătoare este această clădire, este un loc de muncă și-l voi trata ca atare, cu seriozitate și fără absențe. Aș vrea foarte tare să fac parte din Comisia de învățământ pentru că îmi doresc ca între universități și angajatori să există un parteneriat real între universități și angajatori, pentru ca studenților să le fie recunoscută practica drept experiență”, a declarat fosta secretară a lui Liviu Dragnea.

OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

„Trebuie să spargem ideea că cei de la PPDD sunt niște proști”

De cealaltă parte, dintre cei aproximativ 100 de deputați care s-au înregistrat astăzi, sunt și câțiva care au considerat această zi drept una normală. Nou-intrată în politică, după ce a promis oamenilor că-i scapă de sărăcie, aredista Valeria Schelean s-a grăbit să competeze hârtiile și să plece.

„Nu am emoții pentru că a fost o zi normală, doar am completat niște foi, e doar o formalitate. Eu aștept jurământul de învestitură, acolo e altceva”, a spus Schelean, pentru gândul.

Nici deputatul PPDD, ales în Alba, Cornel George Comșa, nu se simte prea emoționat de completarea actelor. Acesta, după cum a spus, vrea doar să demonstreze că membrii PPDD sunt mai inteligenți decât se crede.

„Nu am emoții pentru că am mai lucrat în Parlament în 1999-2000, am o oarecare experiență în politică la nivel înalt. Sunt doar curios să-mi văd colegii. Cei din PPDD sunt oameni de calitate foarte bună și vreau să spargem ideea că suntem proști, incompetenți necalificați”, a declarat Comșa, contactat de gândul.

Deși programul era inițial până la ora 16.00, organizatorii au fost nevoiți să-l prelungească până la 18.00. Motivul, invocat de unul dintre angajații Parlamentului, un autocar cu deputați de la Cluj, care este așteptat să ajungă. Cu toate acestea, până la finalul programului, în afară de Daniel Constantin niciun deputat nu și-a mai făcut apariția. „Mâine deschidem la 9!”, a anunțat organizatorul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×