Primarul Robu, amendat deja de CNCD pentru postări rasiste: Legea defăimării pune pumnul în gura românilor

Primarul Robu, amendat deja de CNCD pentru postări rasiste: Legea defăimării pune pumnul în gura românilor
Publicat: 12/02/2016, 16:07

Nicolae Robu, care deține și funcția de copreședinte PNL Timiș și vicepreședinte PNL la nivel național, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că se opune vehement proiectului Legii defăimării, considerând că, prin aceasta, PSD încearcă să pună „pumnul în gura românilor”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Vreau să fiu foarte limpede: eu consider că nu există persoană în România mai defăimată decât sunt eu. Cred că pot demonstra asta foarte simplu și oricine se poate lămuri, dacă se urmărește câte s-au spus despre mine de când am devenit primar. Cred că se poate accepta această aserțiune, că sunt cea mai defăimată persoană din România. Am în vedere nu numai ce se spune, dar și care este realitatea, se spun lucruri negative care nu sunt în acord cu realitatea. Nu vreau să exemplific, pentru că ne-ar trebui un maraton, un foileton de conferințe”, a spus Robu.

Cu toate acestea, el a afirmat că se opune „vehement”Legii defăimării. În opinia lui Robu, prin proiectul de lege se urmărește „punerea pumnului în gura românilor”.

Primarul a amintit că, în 2014, a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru postări rasiste pe o rețea de socializare, pe care el le consideră, însă, „ironice”.

Totodată, primarul Timișoarei a apreciat că i se pare „rușinos” faptul că pe agenda Parlamentului se află un astfel de proiect de lege, în condițiile în care prioritățile ar trebui să fie altele.

„Știu pe pielea proprie ce înseamnă să creezi posibilități de a face abuz unor structuri ale statului. Legea Dragnea ar crea astfel de posibilități. Ar avea probleme orice cetățean care dorește să se exprime în spațiul public, inclusiv pe aceste nevinovate rețele de socializare. Eu așa le consider. Nu numai eu, ci partidul meu, PNL, suntem vehement împotriva unei asemenea legi și vom fi întotdeauna apărătorii libertății de exprimare. Evident că în orice stat există legi care protejează cetățenii de abuzul oricui, există și în România. Sunt situații în care se întrec orice limite acceptabile și atunci se recurge la cadrul legal. Dar trebuie să fie unul care să nu faciliteze abuzul, ci unul care să permită ținerea lucrurilor în zona lor de normalitate. Asta trebuie să fie într-o societate: normalitatea”, a declarat Robu.

În 2014, CNCD l-a amendat cu 2.500 de lei pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, pentru o postare pe Facebook. Robu a scris atunci că le propune „romilor” din Timișoara ca, în loc să arate la televizor „câți dinți din aur au, câți galbeni” etc „să se laude prezentând în fotocopie adeverința cu sumele plătite ca taxe și impozite”. El a contestat amenda la Curtea de Apel Timișoara, însă magistrații au menținut decizia CNCD.

Deputații din Comisia Juridică și din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marțea trecută ”Legea defăimării”, inițiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea președintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunități.

Legea inițiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Național pentru Combarerea Discriminării se va înființa Departamentul pentru Promovarea Demnității Umane și Toleranței care va avea rol de prevenire și sancționare a defăimării sociale, definită ca ”fapta sau afirmația prin care o persoană este pusă în situație de inferioritate pe temeiul apartenenței sale la un grup social”.

Deputații juriști au decis ca sancțiunile aplicate de acest Departament să fie cele prevăzute în Ordonanța Guvernului 137/2000, adoptând un amendament depus chiar de Liviu Dragnea.

Deputații PNL au votat împotriva acestei legi, argumentând că reprezintă ”un pumn în gură dat ziariștilor din România”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
47 de copii migranți au dispărut în Europa în fiecare zi începând cu anul 2021