Primul contracandidat oficial al lui Nicușor Dan la șefia USR

Primul contracandidat oficial al lui Nicușor Dan la șefia USR
Publicat: 01/05/2017, 10:34

Potrivit unei scrisori deschise adresate delegaților la congres și membrilor partidului transmisă, luni, corespondentului MEDIAFAX, Emanuel Ungureanu consideră că USR trebuie să rămână o uniune de idei progresiste și conservatoare, „dar trebuie să se ferească de tendințele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor să impună prin ieșiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societății”.

„Am decis să îmi depun candidatura la slujba de președinte USR la Congresul partidului. USR trebuie să rămână o uniune de idei progresiste și conservatoare, dar trebuie să se ferească de tendințele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor să impună prin ieșiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societății. Trebuie să ne educăm spiritul de solidaritate, trebuie să învățăm să privim cu prietenie persoanele cu care ne confruntăm în idei. USR este un grup fantastic de oameni creativi, cu idei extraordinare despre cum ar trebui să modernizăm România. Candidatura mea la poziția de președinte al partidului va da glas dorinței celor care își doresc un partid unit, în care să se regăsească toți cei care au caracterul suficient de puternic încât să reziste tentației vanității că au întotdeauna dreptate”, a spus Ungureanu.

Acesta a subliniat că își dorește enorm ca, după Congresul USR, „Nicușor Dan și Cristi Ghinea, Clotilde Armand să comunice mai bine și să lucreze excelent împreună”.

„Vorbim enorm în USR, avem o groază de idei, dar avem puțini oameni de acțiune. Totul s-a întâmplat foarte repede, unii dintre noi au muncit mai mult decât alții. Mă refer acum, mai ales la colegii din București care au transformat USB în USR după o campanie reușită la locale”, a mai spus Ungureanu.

Deputatul USR a precizat că l-a susținut în campanie pe Dacian Cioloș, un om care întrunea calitățile fundamentale pentru un „politician – altfel”: bunul simț, cinstea, competența, modestia.

„Trebuie să găsim mai mulți oameni ca el, mai competenți decât noi sau la fel de competenți, să-i promovăm în partid și, dacă este necesar și uneori va fi, să le recunoaștem superioritatea. Cred cu tărie că porțile partidului trebuie deschise pentru toți cei care cred că pot să se alăture frontului anticorupție, oameni integri, oameni de caracter. Trebuie să îi motivăm să nu renunțe la ideea de intra în USR, din afară, părem dezorientați, prea dezbinați și șovăielnici”, a menționat Emanuel Ungureanu.

Acesta a mai arătat că este boboc în USR dar nu și în viață, în condițiile în care a activat în trei domenii cheie: sănătate, educație și asistență socială, a condus din studenție o asociație studențească la nivel național, a gestionat și mediat conflicte, a condus proiecte de amploare, a învățat să negocieze cu oameni dificili în situații complicate.

„Îmi doresc să fiu președintele inimii voastre, doar dacă în ea USR înseamnă o familie în care căutăm cu tact consensul și atunci când nu îl găsim nu ne înfingem cuțitele pe la spate. Sunt convins că vom regăsi în noi resursa de dragoste și bunătate pentru a ne uni, acum nu suntem uniți, cel puțin așa arată la mine în oglindă”, a conchis candidatul la funcția de președinte USR.

Emanuel Ungureanu are 39 de ani, s-a născut în Suceava dar locuiește la Cluj-Napoca de 22 de ani. A absolvit Facultatea de Istorie a UBB și a predat la un liceu ca profesor de istorie timp de 13 ani. Conduce Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” care se ocupă de peste 100 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică din toată țara.

Congresul USR va avea loc în perioada 12 – 14 mai la Cluj-Napoca.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter
Experimentata Raicu l-a 'prins' pe şefuleţ! Ce a făcut micuţul pervers înainte de întâlnire
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Traian Băsescu: Ar fi o mare greșeală a României să nu dea Ucrainei un sistem...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care...
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Top 30 cele mai bune universităţi din România: UBB, UB şi Politehnica din Bucureşti conduc...
Marea IUBIRE a lui Nikola Tesla! „Dintre toate, cel mai mult mi-a plăcut...
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
”Cam vulgară” Lidia Buble, criticată dur după ce a apărut la bustul gol
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Test de cultură generală. Ce înseamnă SOS?
×