Primul județ în care USL NU TRĂIEȘTE. Liderii locali refuză să mai joace în piesa absurdă a șefilor de la București: „La noi nu prinde așa ceva”

Primul județ în care USL NU TRĂIEȘTE. Liderii locali refuză să mai joace în piesa absurdă a șefilor de la București: „La noi nu prinde așa ceva
Publicat: 09/05/2014, 10:44
Actualizat: 29/07/2014, 21:24

Președintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat pentru gândul că nu va folosi în campania pentru europarlamentare mesajul „USL trăiește”, motivând că acesta „nu prinde” în județ. Brăila este singurul județ care refuză formula „USL trăiește”, pe care Alianța PSD – PC – UNPR o folosește în toată țara. Liberalii au contestat în toate județele strategia pesediștilor, dar Birourile Electorale Județene nu le-au dat dreptate. Astfel că mesajul „USL trăiește” poate fi folosit în continuare în campanie, până la o decizie contrară a Biroului Electoral Central. Informația a fost publicată în această dimineață de siteul Infobrăila, care-l citează pe primarul din Brăila.

„Nu vom folosi mesajul > în campania electorală din Brăila. Probabil ne-au venit de la centru bannerele cu mesajele cu USL trăiește, dar asta nu înseamnă că dacă ne-au venit trebuie să le și punem. Le dăm colegilor care au nevoie de ele, probabil le-am și dat, poate în județul lor se potrivește asta cu USL trăiește. Fiecare face cum crede că e mai bine să facă această campanie. La noi nu prinde acest mesaj, colegii mei de partid, aceasta am considerat că este forma care ne-ar ajuta cel mai mult”, a explicat pentru gândul președintele CJ Brăila.

Social-democratul refuză să pună mesajul pe bannerele de campanie, deși în toata țara Alianța PSD – PC – UNPR a făcut din sintagma „USL trăiește” una din temele preferate de campanie electorală.

„Noi considerăm că trebuie să facem o campanie cu aliații care ne sunt astăzi în guvernare, care au declarat că susțin lista noastră conform listei întocmită de alianță. PNL este pe un drum paralel sau care nu are legătură cu al nostru, manifestările lor publice sunt acelea pe care le știți și dumneavoastră, acestea sunt motivele pentru care nu punem mesajul USL Trăiește”, își reafirmă poziția Bunea Stancu.

Refacerea USL este văzută de la Brăila puțin diferit față de centru.

„Depinde ce înseamnă refacerea USL. Probabil o fracțiune importantă din PNL și-ar dori lucrul acesta. Dacă facțiunea aceea se rupe și se aliază cu alianța de astăzi, sigur că se poate reface parțial USL”, afirmă șeful CJ.

El promite că nu va schimba mesajele chiar dacă pe 10 mai în județ va veni premierul Ponta.

Mesajul „continuăm USL” a fost schimbat la Brăila cu sintagma „continuăm împreună”.

Și primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, descrie situația specială din urbea pe care o conduce

„Am avut ieri o întâlnire cu activul nostru. Noi am fost adepții să mergem cu USL-ul, organizația de Brăila, și am comunicat lucrul acesta la nivel național. Ne-am spus părerea. În momentul în care s-a luat hotărârea că fiecare merge pe drumul lui, mergând pe ideea că nu ne înjurăm unii pe alții, atunci mergem separat. La Brăila nu se găsesc afișe de acel tip, cu ‘USL trăiește’ și mai e unu ‘Continuăm USL’ „, a povestit pentru publicația infobrăila primarul.

PNL a contestat folosirea afișelor

Liberalii au decis ca fiecare organizație județeană să conteste folosirea de către Alianța PSD – PC – UNPR a mesajului „USL trăiește”.

Demersul lor nu a fost însă unul de succes până în acest moment, Birourile Electorale Județene din Dolj și Gorj respingând contestația depusă de PNL.

Primele mesaje cu USL trăiește au apărut în jurul Romexpo cu ocazia lansării candidaților PSD – PC – UNPR la parlamentare.

Premierul Ponta a motivat mereu această decizie prin faptul că speră ca după 25 mai USL să se refacă și liberalii să reintre în Uniune. Crin Antonescu a negat vehement această variantă, dar Liviu Dragnea a anunțat că multe organizații PNL își doresc acest lucru și este posibil ca după alegerile europarlamentare acestea să ceară un Congres extraordinar al partidului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
EXCLUSIV | Adrian Mititelu și-a pulverizat copilul aflat pe patul de spital: „E un escroc!...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
“BEACH, PLEASE!” a sărit în aer! E “Highest in the room”! 2.500.000 €, pentru primul...
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Ioana Dichiseanu, în lacrimi. Ce semne a primit de la regretatul Ion Dichiseanu la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
A doua Lună a Pământului! NU s-a știut până ACUM de existența ei
Obligatoriu până pe 25 mai. Decizie pentru proprietarii de apartamente din România
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Cum să alegi parfumurile pentru orice preferință?
BANCUL ZILEI. Bubulina:- Iar pleci la cârciumă derbedeule, săptămâna viitoare trebuie să plătim și întreținerea!
Bursa din New York ar putea fi prima mare bursă cu tranzacții 24/7