PRIMUL premier care vizitează țara MACEDONILOR nu știa că AROMÂNII sunt o minoritate etnică. Seria gafelor marca DĂNCILĂ continuă

Publicat: 30/07/2018, 15:51
Actualizat: 26/03/2019, 00:40

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca PRIMUL prim ministrucare vizitează Republica Macedonia,” a spus VioricaDăncilăla începutul declarației comune pe care a susținut-o alături de omologul său macedonean, Zoran Zaev, moment în care un pahar s-a spart, ceea ce a făcut-o să se oprească din discurs pentru câteva clipe.

Primul prim-ministru care a vizitat Republica Macedonia a fost Tony Blair, premierul Marii Britanii, care a efectuat vizita pe 3 mai 1999. De atunci, numărul premierilor care au ajuns la Skopje a tot crescut. Ultima oară, Republica Macedonia a fost vizitată tot de un premier britanic, respectiv Theresa May, pe 17 mai 2018. În total, din 1991, când Macedonia și-a declarat independența, nu mai puțin de 24 de premieri au vizitat această țară.

Premierul VioricaDăncilăa greșit și când a afirmat că cetățenii Republicii Macedonia sunt „MACEDONI„, în loc de „macedoneni„.

De asemenea, ea a afirmat că aromânii sunt CETĂȚENI, în loc de etnici de naționalitatea macedoneană, în contextul în care s-a referit la comunitățile aromânilor din Republica Macedonia și macedonenilor din România.

Primele reacții relativ la recentele gafe ale premierului le-a avut un alt gafeur cunoscut, președintele PNL Ludovic Orban. El i-a solicitat lui Liviu Dragnea „să o țină acasă” pe VioricaDăncilă, pentru a nu risca să dinamiteze relațiile internaționale ale României.

„Dacă o mai lasă să umble liberă prin lume, va ajunge un pericol public la adresa relațiilor internaționale ale României,” a declarat joi Orban, într-o conferință de presă organizată la sediul PNL. „Că mai face câte o gafă în fața Parlamentului sau la câte o emisiune televizată, îi mai putem trece cu vederea incapacitatea ei de a citi textele care îi sunt puse la dispoziție sau necunoașterea limbii române. Dacă însă este lăsată în continuare să umble liberă prin lume riscă să dinamiteze foarte multe relații internaționale ale României. Gafa monumentală comisă în vizita din Muntenegru nu poate fi tratată la capitolul râsete și trecem mai departe. E inadmisibil când te deplasezi într-o țară străină ca și prim-ministu să nu cunoști numele capitalei țării în care te deplasezi și mai mult decât atât să confunzi capitala țării în care te duci în vizită oficială cu capitala unei alte țări.”

Ludovic Orban se referea la momentul de miercuri, când premierul VioricaDăncilăa încurcat capitala Muntenegrului, Podgorica, cu cea a proviniciei Kosovo, Priștina.

„În cazul Priștina și Kosovo, este vorba de o țară pe care România nu a recunoscut-o, lucru care agravează și mai mult gafa monumentală comisă de premierulDăncilă,” crede Orban.”Sigur că cel mai bine și pentruDăncilăși pentru România, ar fi caDăncilăsă plece de la Palatul Victoria, dar mă îndoiesc că Dragnea se poate dispensa de acest moment de această slugă care îi execută comenzile ticăloase.”

Miercuri, în timpul declarațiilor comune cu omologul muntenegrean, Dusko Markovic, premierul spunea că se bucură să se afle la Priștina, (capitala Kosovo) deși era la Podgorica (în Muntenegru).

Gafa a fost corectată de translator, care a tradus Podgorița în loc de Priștina. Ulterior, pe canalul de youtube al guvernului muntenegrean sunetul din partea în care premierul român a spus Priștina a fost tăiat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului