Propunerea SURPRIZĂ pe care PMP o pune pe masa lui Iohannis

Propunerea SURPRIZĂ pe care PMP o pune pe masa lui Iohannis
Publicat: 26/06/2017, 18:07
„Are 37 de ani, a absolvit ASE București, a urmat un program de master în Berlin, Germania, a fost bursier la mai multe programe internaționale. Eu cred că propunerea noastră reprezintă generația Macron, dar și Trudeau. Cred că am făcut o propunere care să corespundă nu doar portretului-robot al domnului Dragnea sau al domnului Iohannis. Este un politician tânăr de succes, un politician care deja este foarte experimentat pentru alocarea fondurilor europene, care s-a bătut foarte mult pentru alocarea de bani spre Republica Moldova”, l-a descris Traian Băsescu pe Mureșan, propunerea de premier a PMP, contrar informațiilor vehiculate anterior potrivit cărora partidul l-ar vrea chiar pe fostul șef de stat în postura de prim ministru.
Fostul președinte a spus despre propunerea PSD că aceasta este menită să-l atragă pe Iohannis într-o capcană, dar nici măcar Liviu Dragnea nu speră că șeful statului va pica în plasă și va merge pe această variantă. „Eu cred că dacă suntem politicieni responsabili nu avem decât o singură variantă dintre cele două propuse, în cazul în care UDMR și minoritățile nu vin cu o altă propunere. (…) Ar fi inadmisibil să-i lași cale liberă lui Tudose, mai ales că acesta reprezintă PSD-ul, care din punctul meu de vedere este un partid incapabil de guvernare, dacă au fost în stare să-și dea jos guvernul pentru niște ambiții interne”, a mai spus Traian Băsescu.
Acesta a făcut referire la argumentele coaliției de guvernare care a invocat în orice circumstanță numărul de voturi primit la parlamentare și i-a avertizat pe liderii PSD-ALDE că, hotărârea lui Klaus Iohannis este de două ori mai puternică, pentru că a fost ales cu șase milioane de voturi, și ține de responsabilitatea sa să dea un guvern credibil.
„Majoritățile nu se povestesc, se demonstrează la vot în Parlament. Mesajul meu către domnul președinte Iohannis este „încercați-l pe domnul Siegfried Mureșan, să vedem dacă reușește să adune majoritate în Parlament”, a încheiat Băsescu.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase