Protestatarii care îl așteptau pe Dragnea la Topoloveni, ridicați de jandarmi. „Ce-am făcut? Lăsați-mă în pace!” – VIDEO / Explicația Jandarmeriei

Redactor:
Laura Petrescu
Protestatarii care îl așteptau pe Dragnea la Topoloveni, ridicați de jandarmi. „Ce-am făcut? Lăsați-mă în pace!” – VIDEO / Explicația Jandarmeriei
Mai mulți protestatari care îl așteptau pe Liviu Dragnea la Topoloveni, în județul Argeș, au fost ridicați de jandarmi și duși la Poliție pentru legitimare.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Argeș, 10 persoane au fost ridicate din centrul localității Topoloveni și conduse la secția de poliție.

„Au fost conduse la secția de poliție pentru legitimare. Participau la o adunare publică nedeclarată. Au afișat bannere și au scandat lozinci. Cei 10 au fost ridicați după venirea lui Liviu Dragnea la Casa de Cultură”, a declarat Alexandru Ivan, purtătorul de cuvânt al IJJ Argeș.

„Ce-am făcut? Bă, n-auzi, ce-am făcut? Lăsați-mă în pace!”, strigă un bărbat ridicat de jandarmi.

Liviu Dragnea participă, vineri, la o acțiune organizată de Primăria Topoloveni la Casa de Cultură aflată în centrul localității.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a reacționat vineri, după ce mai mulți protestatari care îl așteptau pe Liviu Dragnea la Topoloveni au fost ridicați de jandarmi, afirmând că este „un abuz care plasează Jandarmeria în rândul forțelor de represiune de tip sovietic”.

„Nu acceptați să săvârșiți abuzuri împotriva cetățenilor și în favoarea lui Dragnea, pentru că ele nu vor putea fi mușamalizate la nesfârșit de Carmen Dan. Toate regimurile autoritare au un final, iar faptele ilegale ale Jandarmeriei rămân consemnate. Conducerea la secție, la duba, suprimarea libertatii unui manifestant pașnic care se legitimează este un abuz care plasează Jandarmeria Română în rândul forțelor de represiune de tip sovietic, nu al celor din Uniunea Europeană. Iar faptele ilegale, subliniez, nu vor rămâne fără consecințe”, a scris Raețchi pe Facebook.

Jandarmeria Argeș explică de ce a ridicat protestatari: Au participat la o adunare nedeclarată

Jandarmeria Argeș anunță că protestatarii de la Topoloveni vor fi sancționați contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor, transmite corespondentul Mediafax.

Printr-un comunicat de presă, Jandarmeria Argeș anunță că 10 persoane au organizat o adunare publică nedeclarată.

„Astăzi (vineri n.r.), în timpul desfășurării unui eveniment organizat de Primăria orașului Topoloveni la Casa de Cultură, 10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliției pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale”, arată sursa citată.

Persoanele vor fi sancționate contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor.

 

Inchide