PSD cere demisia ministrului Sănătății prin moțiunea simplă „Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Și frustrat! Și nevaccinat!”

PSD cere demisia ministrului Sănătății prin moțiunea simplă Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Și frustrat! Și nevaccinat!
Publicat: 21/02/2016, 16:04

Conform draftului moțiunii, obținut de MEDIAFAX, PSD îi cere ministrului Sănătății să își dea demisia, pentru că a demonstrat că nu este capabil să gestioneze o criză precum cea care a izbucnit la Argeș.

„Dacă nu sunteți în stare să aflați cauza îmbolnăvirilor, să coordonați modul de intervenție, sau măcar să comunicați cetățenilor măsurile ce se impun, este cazul să recunoașteți că nu aveți capacitatea de a gestiona un sistem medical și să lăsați profesioniștii să intervină! Sănătatea nu este o joacă, domnule ministru, ci un lucru fundamental pentru România! Până nu este prea târziu, faceți un gest de onoare și plecați, copiii noștri merită un sistem medical care să intervină la timp, merită implicare totală, ceea ce dumneavoastră ați arătat că vă lipsește cu desăvârșire! Ajunge cu experimentele, cu diletantismul și nepăsarea, spre binele copiilor noștri!”, se mai arată în draftul moțiunii depuse de PSD.

Pe de altă parte, liderii PSD cer continuarea politticilor asumate de guvernul Ponta.

„Vă solicităm, domnule ministru, să respectați și să definiți în perioada imediat următoare programele de intervenții asumate de PSD vizând: promovarea alăptării, profilaxia malnutriției la copii cu greutate mică la naștere, alimentația sănătoasă și profilaxia obezității la copil, creșterea accesului la îngrijiri adecvate în unități regionale pentru nou-născuți cu risc de deces neonatal, întărirea capacității de screening neonatal, actualizarea/elaborarea ghidurilor de practică inclusiv pentru asistenții medicali comunitari, moașe cu promovarea managementului integrat al bolilor copilului, formarea personalului din asistența medicală primară, maternități, ONG”, se arată în moțiunea simplă.

În draftul moțiunii, PSD are trei puncte în care îi solicită ministrului Sănătății să ia măsuri de urgență pentru reformarea sistemului sanitar în așa fel încât să preîntâmpine cazuri precum cel al bebelușilor de la Argeș.

„În primul rând, întărirea capacității administrative și de intervenție a Ministerului Sănătății în problemele de sănătate publică prin: reorganizarea sistemului de sănătate publică din România astfel încât să existe capacitatea de inspecție și control pentru identificarea, eradicarea și prevenirea focarelor ce reprezintă pericole pentru sănătatea publică a românilor!

În al doilea rând, este imperios necesară definirea unor protocoale și proceduri de funcționare ale sistemului de sănătate publică, a unor standarde minimale ce trebuie îndeplinite de fiecare furnizor de servicii medicale, de la medicul de familie, ambulatoriile de specialitate, spitale care să aibă ca și scop pe lângă tratarea cazurilor apărute și informarea populației cu un set minimal de cunoștințe necesare.

Totodată, este necesară stabilirea la nivelul guvernului României a procedurilor necesare pentru constituirea unui centru unic de coordonare interministerial pentru problemele de sănătate publică care să reunească toate domeniile implicate în rezolvarea cazurilor și prevenirea apariției altor cazuri în care să participe reprezentanții domeniilor conexe: agricultură, mediu, administrație, alte instituții, pe lângă domeniul medical, similar departamentului pentru situații de urgență”, sunt cele trei puncte solicitate de PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația