PSD cere demisia ministrului Sănătății prin moțiunea simplă „Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Și frustrat! Și nevaccinat!”

PSD cere demisia ministrului Sănătății prin moțiunea simplă „Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Și frustrat! Și nevaccinat!”
Liderii PSD au finalizat textul moțiunii simple "Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Și frustrat! Și nevaccinat!", care va fi depusă împotriva ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, documentul urmând să fie discutat, marți, în cadrul ședinței Biroului Permanent Național al PSD

Conform draftului moțiunii, obținut de MEDIAFAX, PSD îi cere ministrului Sănătății să își dea demisia, pentru că a demonstrat că nu este capabil să gestioneze o criză precum cea care a izbucnit la Argeș.

„Dacă nu sunteți în stare să aflați cauza îmbolnăvirilor, să coordonați modul de intervenție, sau măcar să comunicați cetățenilor măsurile ce se impun, este cazul să recunoașteți că nu aveți capacitatea de a gestiona un sistem medical și să lăsați profesioniștii să intervină! Sănătatea nu este o joacă, domnule ministru, ci un lucru fundamental pentru România! Până nu este prea târziu, faceți un gest de onoare și plecați, copiii noștri merită un sistem medical care să intervină la timp, merită implicare totală, ceea ce dumneavoastră ați arătat că vă lipsește cu desăvârșire! Ajunge cu experimentele, cu diletantismul și nepăsarea, spre binele copiilor noștri!”, se mai arată în draftul moțiunii depuse de PSD.

Pe de altă parte, liderii PSD cer continuarea politticilor asumate de guvernul Ponta.

„Vă solicităm, domnule ministru, să respectați și să definiți în perioada imediat următoare programele de intervenții asumate de PSD vizând: promovarea alăptării, profilaxia malnutriției la copii cu greutate mică la naștere, alimentația sănătoasă și profilaxia obezității la copil, creșterea accesului la îngrijiri adecvate în unități regionale pentru nou-născuți cu risc de deces neonatal, întărirea capacității de screening neonatal, actualizarea/elaborarea ghidurilor de practică inclusiv pentru asistenții medicali comunitari, moașe cu promovarea managementului integrat al bolilor copilului, formarea personalului din asistența medicală primară, maternități, ONG”, se arată în moțiunea simplă.

În draftul moțiunii, PSD are trei puncte în care îi solicită ministrului Sănătății să ia măsuri de urgență pentru reformarea sistemului sanitar în așa fel încât să preîntâmpine cazuri precum cel al bebelușilor de la Argeș.

„În primul rând, întărirea capacității administrative și de intervenție a Ministerului Sănătății în problemele de sănătate publică prin: reorganizarea sistemului de sănătate publică din România astfel încât să existe capacitatea de inspecție și control pentru identificarea, eradicarea și prevenirea focarelor ce reprezintă pericole pentru sănătatea publică a românilor!

În al doilea rând, este imperios necesară definirea unor protocoale și proceduri de funcționare ale sistemului de sănătate publică, a unor standarde minimale ce trebuie îndeplinite de fiecare furnizor de servicii medicale, de la medicul de familie, ambulatoriile de specialitate, spitale care să aibă ca și scop pe lângă tratarea cazurilor apărute și informarea populației cu un set minimal de cunoștințe necesare.

Totodată, este necesară stabilirea la nivelul guvernului României a procedurilor necesare pentru constituirea unui centru unic de coordonare interministerial pentru problemele de sănătate publică care să reunească toate domeniile implicate în rezolvarea cazurilor și prevenirea apariției altor cazuri în care să participe reprezentanții domeniilor conexe: agricultură, mediu, administrație, alte instituții, pe lângă domeniul medical, similar departamentului pentru situații de urgență”, sunt cele trei puncte solicitate de PSD.

EXCLUSIV | Avem o nouă forţă în Liga 1? ”Are un buget foarte mare”. Echipa...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
Cât de frumoasă este fiica cea mică a lui Mihai Petre. Ariana e superbă și...
Noi detalii despre Mario Mutu! Dezvăluirile Alexandrei Dinu despre fiul pe care îl are cu...
Anunţ de ULTIMĂ ORĂ! Ce se întâmplă cu elevii din clasele terminale în cazul unui...
Arheologii au făcut o nouă descoperire spectaculoasă în oraşul Pompeii
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Elon Musk vrea să implanteze microcipuri în creierele oamenilor. Tot ce trebuie să știi despre...
Vine marele CUTREMUR în România! S-a anunțat data exactă: 'O zi nefastă pentru toți'
Un român a plantat o sămânță într-o damigeană, în anul 1960. Ce s-a întâmplat cu...
Cele mai OTRĂVITOARE flori. Se dau frecvent de 1 MARTIE, dar patru dintre ele te...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Mâncarea preferată în funcție de zodie – 12 preparate pentru 12 zodii
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide