PSD îi cere lui Orban să-l demită pe Costel Alexe: „E suspectat că a plagiat în teza de doctorat”. Reacția ministrului Mediului: E o mare minicună! Voi merge în proces civil pentru despăgubiri

Redactor:
Ana Matei

PSD îi cere premierului Orban să îl demită pe ministrul Mediului Costel Alexe, considerat suspect de plagiat în teza de doctorat. Social-democrații au transmis un mesaj pe Facebook prin care au evidențiat o declarație mai veche a președintelui Klaus Iohannis, referitoare la politicienii care plagiază. În replică, ministrul mediului a negat acuzațiile.

Orban a declarat că este vorba despre o denigrare de imagine, pe ultima sută de metri a campaniei electorale:

„Ceea ce spune PSD nu valorează nici cât 2 cepe degerate. Aruncatul cu noroi pe suta de metri în campanie a devenit un sport PSD. Nu îmi întemiez judecățile de valoare pe car ele lansează în spațiul public un PSD din ce în ce mai disperat”.

„PSD îi solicită public premierului Orban să îl demită pe Costel Alexe, suspectat că a plagiat în teza de doctorat. Ministrul Mediului Costel Alexe suspectat că a plagiat în teza de doctorat, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Iohannis”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democrații îi solicită public premierului Orban să semneze „astăzi” încetarea mandatului acestuia.

„Dacă șeful Guvernului ezită să facă asta, Klaus Iohannis trebuie să intervină urgent! Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupția și traseismul, ci și plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obișnuit ca o șpagă”, se mai arată în postarea PSD.

În postarea de pe Facebook a social-democraților este prezentat și un segemnt al unei declarații aparținând lui Klaus Iohannis. 

PSD îi solicită public premierului Orban să îl demită pe Costel Alexe, suspectat că a plagiat în teza de doctorat

Ministrul Mediului Costel Alexe suspectat că a plagiat în teza de doctorat, trebuie demis imediat, conform standardului enunțat chiar de președintele Iohannis! PSD îi solicită public premierului Orban să semneze astăzi încetarea mandatului acestuia, iar dacă șeful Guvernului ezită să facă asta, Klaus Iohannis trebuie să intervină urgent! Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupția și traseismul, ci și #plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obișnuit ca o șpagă!#CostelAlexeDEMIS

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 17 septembrie 2020

 

„Dacă despre un politician apare discuția că ar fi plagiat, el pleacă din politică. Să se retragă dacă sunt hoți, pentru că plagiatul este o formă de hoție”, este declarația președintelui, pe care au adus-o la lumină socual-democrații.

Alexe a realizat o lucrare de doctorat în Geografie cu titlul „Clima și topoclima Municipiului Iași și a ariei metropolitane”, în anul 2012, a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În presa ieșeană au apărut informații potrivit cărora pagini din teză ar fi copiate din lucrarea „Studiu științific de evaluare a stării de conservare a speciei și habitatelor din situl Natura 2000 ROSCI0221 Sărăturile din Valea Ilenei”, cu autori Costică Mihai și Constantin Cristian Stoleriu, profesori universitari în Iași.

Reacția lui Costel Alexe: În campania electorală sunt mereu subiecte fabricate

În replică ministrul Alexe a declarat că suspiciune a plagierii este o minciună și că va cere despăguri în proces civil, persoanei de la care au plecat aceste informații.

„În campania electorală sunt mereu subiecte fabricate. Nu există niciun plagiat! Este o mare minciună știrea în sine.

Acest subiect a fost aruncat pe piața de un ziar de șantaj din Iași. Am refuzat sa fac un contract de publicitate pe perioada campaniei și ei, de atunci, întrețin aceste subiecte fabricate. Nu am fost sunat pentru un drept la replică, tocmai pentru a nu-mi da posibilitatea de a spune adevărul.

Până acum, am ales în această campanie să nu dau curs provocărilor venite fie din partea adversarilor politici, fie din partea unor ziariști de casă ai adversarilor politici.

Dar până aici! Voi merge în proces civil pentru despăgubiri.

Mereu am fost un om onest în școală, facultate, și am muncit pentru teza doctorat la fel ca toți colegii mei.

Sunt mândru de teza mea coordonată de unul dintre cei mai buni profesori din România și susținută la o universitate de prestigiu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași”, a declarat Costel Alexe.

 

 

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
Masca de protecţie, obligatorie în spaţiile publice din Bucureşti. Ce amenzi riscă oamenii şi ce...
Michael Horodniceanu, inginerul român care a revoluționat transportul public la New York. Va lucra gratis...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Astrologul britanic care a prezis pandemia, face o noua dezvaluire! Ce se va intampla cu...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
BOMBĂ! Nicușor Dan și-a dat DEMISIA. Ce se întâmplă cu alesul bucureștenilor
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide