PSD reacționează la acuzațiile lui Klaus Iohannis: „A pierdut și controlul rațiunii! Acest guvern incompetent și criminal e de vină”

PSD reacționează la acuzațiile lui Klaus Iohannis: „A pierdut și controlul rațiunii! Acest guvern incompetent și criminal e de vină”
PSD reacționează la acuzațiile lui Klaus Iohannis: „A pierdut și controlul rațiunii! Acest guvern incompetent și criminal e de vină” / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto

Partidul Social Democrat reacționează la acuzațiile lui Klaus Iohannis prin intermediul purtătorului de cuvânt Lucian Romașcanu care susține că președintele țării „și-a pierdut controlul rațiunii” după ce acesta a susținut într-o conferință de presă că social-democrații sunt vinovați de creșterea alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Lucian Romașcanu susține că de fapt Guvernul „incompetent și criminal” este cel care a scăpat de sub control pandemia de coronavirus și este vinovat de efectele pe care aceasta le are în România.

PSD „reîntoarce” acuzațiile: „Acest guvern incompetent și criminal e de vină”

„Iohannis a pierdut și controlul rațiunii. Toată România s-a săturat să audă aceeași placă obosită. Să fie clar: vinovat e Iohannis și Guvernul PNL! Guvernul a scăpat de sub control pandemia. Ei controlează DSP, ISU, Ministerul de Interne. Acest guvern incompetent și criminal e de vină”, susține purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, într-o declarație de presă, după o ședință cu ministrul de Interne, Marcel Vela și cu șeful Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, că situația este gravă și că autoritățile se pregătesc pentru această situație.

Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru numărul mare de infectări cu Covid-19: „A vrut să cauzeze o criză sanitară pentru a putea să critice guvernul”

Președintele a atacat Partidul Social Democrat (PSD), acuzându-i pe social democrați că sunt vinovați în mod direct pentru creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2.

„Astăzi stăm așa: 1.356 de persoane detectate cu coronavirus. 35 de decese, de ieri până astăzi. Peste 400 de persoane la ATI. Este un nou record negativ, extrem extrem de îngrijorător.

Pe bună dreptate ne punem întrebarea cum am putut să ajungem aici. Se știe că în starea de urgență când în vestul Eurpei erau multe cazuri și morți în România am avut un număr limitat de decese și cazuri. Autoritățile și-au făcut treaba, lucrurile au mers bine. La început lucrurile au mers bine, până acum câteva săptămâni. Dar această situație nu a convenit PSD-ului.

Atunci, PSD-ul a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate PSD controlează încă majorități în Parlament. PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR. Să nu uităm când PSD a încercat să treacă proiectul privind autonomia. PSD a acționat acolo unde au putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o, cu un cinsim inimaginabil au tras de timp, după ce au distrus parte din legislație. E, sigur, după ce i-am criticat aseară, PSD a fost foarte nervos și m-a acuzat că eu caut vinovați. Nu, stimați PSD-iști, nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi!”, a declarat președintele României.

 

Inchide