PUZ SECTOR 1. O bătălie dusă pe toate fronturile. Nicușor Dan și Clotilde Armand se tem că documentația ar putea fi aprobată?

PUZ SECTOR 1. O bătălie dusă pe toate fronturile. Nicușor Dan și Clotilde Armand se tem că documentația ar putea fi aprobată?
Publicat: 29/06/2020, 13:58
Actualizat: 29/06/2020, 13:59

Bătălie decisivă în pre-campanie electorală, iar subiectul principal este Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 1. Spiritele partinice sunt antrenate în aceasta luptă, la fel și nervii „concurenților„, întinși până la limita rezistenței. Din nefericire, bătălia se poartă pe mai multe planuri, nu numai electoral, ci și în instanță, iar cei care pierd sunt – așa cum se întâmplă de fiecare dată – chiar cetățenii.

Simpatizanți ai lui Dan Nicușor și ai Clotildei Armand – de pe frontul USR, firește -, au declanșat, în ultima perioadă, acțiuni concertate care au ca punct de pornire temerea că documentația PUZ – Sector 1 ar putea fi aprobată. Ceea ce nu ar fi altceva decât o victorie de proporții a contracandidatului Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei. Suplimentar, ar fi întărită și poziția Gabrielei Firea, primarul general Bucureștiului, informează ziuanews.ro.

Scurt exercițiu de logică

Reprezentanții USR-PNL – este posibil nu numai Nicușor Dan, ci și Clotilde Armand fie susținută la rândul ei de liberali – declară că Planul Urbanistic Zonal promovat de actuala administrație nu va face altceva decât să schimbe ”în sens negativ” spațiul întregului sector.

Dar, dacă facem un scurt exercițiu de logică, tot acest scenariu ”creionat” de Nicușor Dan, Clotilde Armand și susținătorii lor se prezintă dintr-o cu totul altă perspectivă. În foarte scurt timp vor avea loc alegerile locale. Cei doi vor candida la poziții înalte în administrația locală și spun deja că vor câștiga cu brio alegerile. Dar, presupunând că PUZ-ul de sector creează reglementări incorecte, Nicușor Dan și Clotilde Armand vor avea un lucru foarte simplu de făcut: nu promoveze acele investiții care, conform temerilor și convingerilor lor, ar fi negative pentru București.

Altminteri, nu putem crede altceva decât le este teamă  nu vor câștiga alegerile, așa cum se laudă. Este dovada logică a faptului locuitorii din sector sunt manipulați prin prisma intereselor electorale. Nicusor Dan și Clotilde Armand au susținut, în nenumărate rânduri, că se va tăia pădurea Băneasa și în parcul Herăstrău se vor construi mall-uri sau locuințe.

Afirmații false și în contradicție cu documentația aflată în curs de avizare

Pentru oricine studiază PUZ-ul și nu se lasă manipulat de fake-news – căutând latura obiectivă a chestiunii în cauză – ambele afirmații sunt nu doar false, dar în contradicție totală cu documentația respectivă aflată în curs de avizare.

Prin acest PUZ se încearcă trecerea în extravilan a tuturor suprafețelor de pădure, astfel încât să fie IMPOSIBILĂ obținerea vreunei autorizații de construire. Trecerea în extravilan se va opera deodată cu aprobarea PUZ-ului de sector. Până atunci, însă, câteva zeci de hectare de pădure sunt reglementate de actualul PUG în vigoare ca fiind ”construibile”. Ne putem pune și întrebarea dacă nu cumva reprezentanții Uniunii Salvați Romania – pe care o parte din internauți o califica drept Uniunea Sabotați România, mai degrabă, având în vedere acțiunile întreprinse de liderii formațiunii – urmăresc chiar mai mult decât sabotarea, având chiar intenții demne de anumite porecle vehiculate în spațiul public, de genul ”Dăm Plicușor”, adresată candidatului la Primăria Capitalei.

Porecla este bazată pe acuzații care au venit din presă, acuzații referitoare la evenimente din trecutul lui Dan Nicușor – acestea se pot găsi, cu ușurință, printr-un simplu search pe Google și în ziarele de investigații. Nu trebuie uitat, de asemenea, parcul Herăstrău este VERDE, și el aparține, în continuare, bucureștenilor. Asta se observă cu ochiul liber, dacă scoți capul din Facebook – acolo unde bombardează cu fake-news cei doi ”războinici” – și te deplasezi până în parc.

Teama că nu vor mai putea da vina pe alții pentru viitoarele nereușite

La fel și Pădurea Băneasa. Prin PUZ sunt propuse spre viabilizare toate străzile și sunt propuse trasee de biciclete de peste 110 km. Tot prin PUZ sunt propuse spre trecerea în domeniul public a peste 50 ha în vederea realizării de spatii verzi, square-uri și parcuri. La fel, sunt propuse grădinițe, școli, parcări, trasee noi de tramvai, modernizarea infrastructurii rutiere pe toată suprafața sectorului, modernizări de rețele de apă și canalizare. Acestea se vor face doar după aprobarea PUZ-ului. Așa este legislația.

Pentru investiții este nevoie de un plan urbanistic zonal. Și atunci, ne întrebam, starea de agitație prin care trec Nicușor Dan și Clotilde Armand ce origini are? Nu cumva este vorba despre teama vor găși un Plan Urbanistic Zonal perfectibil, dar cu proiecte propuse, proiecte care seamănă tocmai cu proiectele cu care ei se laudă? Nu cumva le este teamă  nu vor putea se scuze pentru viitoarele nereușite și nu vor mai avea pe cine dea vina și să spună ”cei pe care i-am înlocuit nu au făcut nimic”? Vor fi nevoiți să muncească, organizeze.

Sau, în ultimă instanță, le este teamă  nu vor câștiga și că alții vor face și vor avea realizări, așa cum trebuie să se petreacă în normalitatea din care cetățenii au de câștigat. Iar Nicușor Dan și Clotilde Armand nu vor mai putea activa sub egida Uniunii Sabotați România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?