Quintus: Roșca Stănescu a devenit parlamentar prea repede; Ponta să nu ne spună ce să facem

Quintus: Roșca Stănescu a devenit parlamentar prea repede; Ponta să nu ne spună ce să facem
Publicat: 17/05/2013, 14:59
Actualizat: 02/04/2019, 08:51

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, spune că senatorul Sorin Roșca Stănescu riscă să fie exclus din partid „dacă nu-și revine”, el afirmând totodată că premierul Victor Ponta nu poate să le spună liberalilor ce trebuie să facă.

Referitor la faptul că premierul Victor Ponta spunea joi că acest caz este cea mai mare criză a USL, liberalul Mircea Ionescu Quintus a opinat, potrivit RFI: „Dacă e vorba de cea mai mare criză din USL, înseamnă că până acum n-am avut crize! Sigur că este un moment neplăcut când un membru al partidului nostru, care a devenit prea repede parlamentar, înainte de a se obișnui cu atitudinile și cu pozițiile în partidul nostru și care se pare că a rămas încă ziarist și nu orice fel de ziarist, el a fost ziarist patron, adică își permitea să ia orice fel de atitudine, fără să întrebe mai sus. Or de data aceasta, domnul Roșca a avut o atitudine ziaristică, ceea ce nu este permis într-un partid, chiar dacă nu e foarte disciplinat, cum e partidul nostru, de aceea și suntem liberali și și-a îngăduit o atitudine de natură să deranjeze”.

Președintele de onoare al PNL a mai declarat la RFI că premierul Victor Ponta nu le poate spune liberalilor ce să facă.

„Mie mi-e foarte drag domnul prim-ministru, e și mult mai tânăr decât mine. Eu îi înțeleg supărarea, dar nici nu poate domnul prim-ministru și președinte al PSD să spună ce trebuie să facem noi într-o asemenea situație. O reacție mai categorică și mai uselistă decât a domnului președinte Antonescu nu văd ce putea să fie”, a spus el.

Mircea Ionescu Quintus a precizat că Sorin Roșca Stănescu poate fi exclus din partid, „dacă nu-și revine”. „Dacă între timp, domnul Roșca Stănescu nu-și revine și nu dă explicațiile care eventual să mulțumească pe partenerii noștri, noi avem toate mijloacele să-l sancționăm, până la excluderea din partid, pentru că excluderea este sancțiunea disciplinară cea mai gravă, noi putem lua și alte măsuri, dacă dânsul nu-și repară această greșeală”, a opinat el.

„Eu am auzit o declarație a domnului Dan Diaconescu că ar fi foarte încântat să-l primească pe domnul Roșca Stănescu. Dacă a auzit-o și domnul Roșca Stănescu și dacă i-ar conveni această treabă, nu mai este nevoie să luăm noi nici o măsură împotriva lui. Sper să nu se ajungă aici!”, a mai spus președintele de onoare al PNL.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că nu este mulțumit de soluția PNL în cazul lui Roșca Stănescu și a arătat că acesta a continuat criticile la adresa PSD, generând astfel cea mai mare criză a USL de la formare, Ponta precizând că, „dacă nu se face nimic, nu putem merge mai departe împreună”.

Ponta și-a explicat ulterior declarația referitoare la criticile lui Sorin Roșca Stănescu, arătând că „s-a umplut paharul” și că este vorba de o campanie de denigrare a PSD, și a precizat că, dacă Stănescu va rămâne în postul de senator PNL, atunci înseamnă că acordul USL nu se mai respectă.

Președintele PNL, Crin Antonescu, susține că el și liderul PSD Victor Ponta nu sunt în situația de a-și da ultimatumuri, iar „ceea ce avea PNL de hotărât și de spus a făcut-o” joi.

Antonescu precizase că PNL dezavuează aprecierile făcute de senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu la adresa PSD sau a liderul social-democrat, el arătând că oricine mai încalcă atât de clar protocolul USL va trebuie să se despartă de partidul din care face parte și de USL.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
'Ce porți, mă?" Teo, umilită de Florin Călinescu la o petrecere
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Banca vinde un PASSAT care merită toată atenția
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
'Ce porți, mă?" Teo, umilită de Florin Călinescu la o petrecere
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ACCIDENT RUTIER GRAV pe PODUL din OVIDIU. Video!
Dovada clară că există călători în timp? Previziunea uluitoare făcută despre Elon Musk acum 70...
Cine este, de fapt, polițista care s-a sinucis? Motivul șocant pentru care a decis să...
El va fi noul președinte al României! Cine îi va lua locul lui Klaus Iohannis?...
Amenzile aplicate românilor, anulate. Se dă lege. Când vor primi banii înapoi
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...