Radu F. Alexandru și-a depus demisia din funcția de membru al CNA

Radu F. Alexandru și-a depus demisia din funcția de membru al CNA
Publicat: 26/04/2012, 11:47
Actualizat: 27/04/2012, 10:24

Radu F. Alexandru și-a depus, joi, demisia din funcția de membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), el urmând să își desfășoare în continuare activitatea de senator, a anunțat președintele CNA, Răsvan Popescu, în ședința de joi a Consiliului.

„În această dimineață, la secretariatul nostru, domnul Radu F. Alexandru și-a depus demisia din CNA, începând de astăzi, urmând să-și desfășoare în continuare activitatea în Senat”, a anunțat Răsvan Popescu.

El a precizat că va informa conducerea Camerei Deputaților și a Senatului de demisia lui Radu F. Alexandru. „Va intra în vigoare hotărârea Parlamentului privind numirea în funcția de membru al CNA a supleantului (lui Radu F. Alexandru, n.r.), respectiv a domnului Deacă Mircea Valeriu, cu mandat până în 22 decembrie 2012”, a mai spus Răsvan Popescu.

„O activitate scurtă și rodnică”, a glumit Cristina Trepcea, membru al CNA. „Mi-ar fi plăcut să fim colegi măcar un pic”, a mai spus ea.

Radu F. Alexandru și-a depus demisia la CNA după ce, pe 24 aprilie, membrii Comisiei juridice a Senatului au stabilit că senatorul PDL poate decide dacă optează între calitatea de parlamentar sau cea de membru al CNA până vineri, 27 aprilie.

Comisia juridică a Senatului a luat această decizie în urma unei scrisori care i-a fost adresată de senatorii PNL Minerva Boitan, Ioan Ghișe și Paul Ichim, referitoare la situația de incompatibilitate a senatorului PDL Radu F. Alexandru, numit membru titular al CNA în 27 martie.

Prezent la comisie, senatorul PNL Ioan Ghișe a susținut că Radu F. Alexandru este incompatibil în calitatea de parlamentar, la care a renunțat public în două rânduri, din momentul publicării în Monitorul Oficial a hotărârii Parlamentului privind numirea sa în calitatea de membru al CNA. Liberalul a arătat că acestuia i-a încetat de drept calitatea de membru al Parlamentului odată cu publicarea deciziei în Monitorul Oficial, când a început mandatul acestuia de membru al CNA. „A spus că vrea să se mai joace cu votul lui încă trei luni de zile ca să ajute Guvernul. (…) Dânsul vrea să fie și cu slănina în pod și cu sufletul în rai”, a comentat Ghișe în Comisia juridică.

Senatorul PDL Radu F. Alexandru, numit membru în Consiliul Național al Audiovizualului, a anunțat, pe 2 aprilie, că își va continua activitatea în Senat „pe o perioadă conferită și stipulată clar de lege”, deoarece nu dorește să destabilizeze majoritatea coaliției guvernamentale în această Cameră legislativă. El a precizat că timpul acordat unui membru al CNA pentru a-și da demisia din partid sau din instituția pe care a reprezentat-o este de trei luni.

Ulterior, președintele CNA, Răsvan Popescu, a cerut conducerii Parlamentului un punct de vedere privind momentul la care CNA pune în executare Hotărârea Parlamentului de numire a lui Radu F. Alexandru ca membru al CNA, având în vedere că acesta deține și calitatea de senator.

În scrisoarea președintelui CNA se arăta că Radu F. Alexandru este senator PDL, iar în ședința din 2 aprilie a adus la cunoștința Senatului că intenționează să-și exercite în continuare, în condițiile legii, această funcție, urmând ca în termenele stabilite să opteze între exercitarea mandatului de senator și aceea de membru al CNA.

În scrisoarea președintelui CNA se menționa că, potrivit Constituției, calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcții publice de autoritate, cu excepția celei de membru al Guvernului și că legea audiovizualului menționează că, în timpul exercitării mandatului, membrii CNA nu pot face parte din partide sau din alte structuri politice.

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a fost numit, pe 27 martie, prin votul Parlamentului, membru titular în Consiliul Național al Audiovizualului, iar Mircea Valeriu Deacă, membru supleant în Consiliu.

În urmă cu puțin timp, senatorul a declarat că „îl scârbesc” cei care și-au dat demisia din PDL, acesta fiind și motivul pentru care preferă să renunțe la funcția de membru al CNA și să rămână senator democrat-libeal.

Senatorul PDL Radu F Alexandru a fost propus de Guvern pentru a ocupa funcția de membru în CNA, în locul lui Dan Grigore, care a demisionat din Consiliu pe 8 martie. Pe de altă parte, Mircea Valeriu Deacă a fost propus de Guvern ca membru supleant al lui Radu F Alexandru în CNA.

Dan Grigore și-a depus, pe 8 martie, demisia din funcția de membru al Consiliului Național al Audiovizualului, menționând că nu poate funcționa într-o instituție obligată să lucreze într-un climat de presiune permanentă și lipsă de respect față de reguli. Mandatul lui Dan Grigore în CNA ar fi expirat în decembrie 2012.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc...
Mari amenzi pentru proprietarii de apartamente. Cine nu face asta va plăti scump
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani