Radu Mazăre: Pe Nicușor Constantinescu l-au luat mascații pentru că nu a plătit telefonul pentru Centrul Militar

Radu Mazăre: Pe Nicușor Constantinescu l-au luat mascații pentru că nu a plătit telefonul pentru Centrul Militar
Publicat: 04/02/2014, 14:45
Actualizat: 05/02/2019, 19:48

Primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, a declarat, marți, că pe Nicușor Constantinescu „l-au luat mascații” pentru că nu a plătit o factură telefonică de 4.000 de lei pentru Centrul Militar Județean, dar și pentru că a cumpărat apartamente pe care le-a închiriat medicilor.

„Pe Nicușor au venit cu mascații să-l ia într-un dosar în care e acuzat că nu a plătit telefonul pentru Centrul Militar Județean, 4.000 de lei, și că a plătit acest telefon județean de 4.000 de lei ministerul, și ca atare a cauzat un prejudiciu neplătind Consiliul Județean, nu Nicușor personal. Acesta este dosarul cu Centrul Militar Județean”, a spus Radu Mazăre, la Curtea de Apel București, după judecarea dosarului în care este judecat, alături de alte 36 de persoane, pentru atribuirea nelegală a unor terenuri.

Primarul Radu Mazăre a spus că această acuzație adusă lui Nicușor Constantinescu a fost conexată cu cea privind achiziția unor pomi, în baza unei hotărâri a Consiliului Județean Constanța.

„Ulterior, i s-a conexat un alt dosar, în care este acuzat, spre exemplu, că a cumpărat pomi de la Stațiunea de Cercetare, care este a statului și că de ce a făcut plantații forestiere. Domnul Nicușor are hotărâre de Consiliu Județean, pentru toate acuzațiile pe care i le aduce DNA-ul de la Constanța. El, în calitate de președinte (al Consiliului Județean Constanța, n.r.), trebuie să le ducă la îndeplinire. A cumpărat pomi de la stat la stat”, a precizat Radu Mazăre.

Edilul a mai spus că șeful CJ Constanța mai este acuzat de procurorii anticorupție și pentru achiziția unor apartamente destinate medicilor aduși din Capitală.

„Mai este acuzat că a cumpărat apartamente în care să aducă medici – că a adus medici de la București, pentru că la Constanța aveau o calitate mai scăzută, ca să fim eleganți – și îi cazează pe medici acolo, care își plătesc chiria”, a precizat Radu Mazăre.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, s-a întors în 31 ianuarie din Statele Unite ale Americii, acesta având, începând din 1 februarie, interdicție de a părăsi țara, măsură dispusă de procurori până în 13 februarie. Nicușor Constantinescu a fost din 23 ianuarie în Statele Unite ale Americii, la Spitalul Stanford din California, pentru investigații medicale.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticorupție, în 15 ianuarie, din fața sediului CJ, și dus la audieri la DNA. În momentul în care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a încercat să se opună și a refuzat să fie urcat în mașina anchetatorilor, el reclamând că se face un abuz întrucât a fost emis mandatul de aducere fără ca el să fie citat și să semneze citația.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o oră și jumătate, iar la ieșirea din sediul instituției a declarat că va face plângere la Parchet pentru modul în care a fost ridicat, „ca un animal”, de către procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz și poliție politică, el spunând că este „jignitor” ce s-a întâmplat.

Potrivit DNA, procurorii anticorupție au început urmărirea penală față de Constantinescu, pentru șase infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecințe deosebit de grave.

Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că „există date și indicii temeinice potrivit cărora Nicușor Daniel Constantinescu și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din calitatea de președinte al Consiliului Județean Constanța în sensul că a dispus efectuarea unor plăți nelegale în valoare totală de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)”.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Constanța au anunțat, în 15 ianuarie, că Nicușor Constantinescu are interdicția de a părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile.

O zi mai târziu, Nicușor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanța pentru întreruperea interdicției de a părăsi țara pentru 30 de zile, cerere acceptată de procurorii anticorupție, care au decis că acesta poate părăsi țara până în 30 ianuarie, respectiv pentru o perioadă de 15 zile. Potrivit reprezentanților DNA Constanța, Nicușor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reieșit că suferă de o afecțiune severă și este necesar să meargă la tratament la o clinică din străinătate. Ulterior, măsura de întrerupere a interdicției de a părăsi țara a fost prelungită cu două zile față de termenul inițial.

Tot în 16 ianurie, Nicușor Constantinescu a solicitat Judecătoriei Constanța ridicarea interdicției de a părăsi țara pentru toată perioada de 30 de zile, pe motiv că suferă de „o boală gravă” și trebuie să meargă la tratament în SUA, unde și-a făcut programări la mai multe institute, el obținând deja viza de la ambasadă. În 17 ianuarie, solicitarea de ridicare a interdicției de a părăsi țara formulată de Nicușor Constantinescu a fost respinsă de Judecătoria Constanța, fără a mai exista o altă cale de atac.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Undă verde pentru Neuralink! Compania lui Elon Musk poate implanta al doilea cip într-un creier...
×