RADU ȘTEFAN OPREA VS RADU OPREA. Fost prefect, administrator a 12 firme vs strugar cu apartament în Ferentari

RADU ȘTEFAN OPREA VS RADU OPREA. Fost prefect, administrator a 12 firme vs strugar cu apartament în Ferentari
Publicat: 04/11/2012, 20:03
Actualizat: 04/02/2019, 19:12

Fostul prefect de Prahova Radu Ștefan Oprea, candidat pentru Senat într-un colegiu din județ, este administrator a 12 firme, pe unele din acestea împrumutându-le cu aproape 3.500.000 lei, în timp ce contracandidatul său, Radu Oprea, este strungar și stă într-un apartament din Ferentari, în Capitală.

Radu Ștefan Oprea, fost prefect al județului Prahova din perioada în care PSD și PDL au guvernat împreună, candidează sub sigla USL într-un colegiu uninominal pentru Senat din Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Radu Ștefan Oprea este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Prahova. De altfel, conform declarației de interese care se regăsește în dosarul de candidatură depus la Biroul Electoral Județean Prahova, fostul prefect Radu Oprea este administrator a 12 firme, care au obiecte de activitate dintre cele mai diverse, de la construcții la imobiliare, de la domeniul hotelier la cel al incinerării deșeurilor.

Radu Ștefan Oprea este membru al Uniunii Generale a Industriașilor din România – UGIR 1903, organizație patronală care a fost condusă, la nivelul județului Prahova, de colegul lui Radu Oprea din PSD, Sebastian Ghiță, și el candidat la aceste alegeri parlamentare tot în Prahova, pentru un mandat de deputat.

Potrivit declarației de avere completată de Radu Ștefan Oprea la depunerea candidaturii pentru alegerile parlamentare din acest an, fostul prefect deține un teren intravilan de 2.767 metri pătrați, o livadă de 1.300 de metri pătrați, o treime dintr-un alt teren intravilan de 1.314 metri pătrați, precum și mai multe imobile pe care le deține fie integral, fie împreună cu rude sau asociați: o garsonieră, un apartament, două case de locuit, o construcție de peste 700 de metri pătrați, cu peste o mie de metri de teren.

De asemenea, fostul prefect Radu Ștefan Oprea deține bijuterii în valoare de 40.000 de euro, iar în ultimele 12 luni a înstrăinat două locuințe, una cu o valoare de 311.000 lei și una al cărei preț a fost de 93.000 euro.

Radu Ștefan Oprea are, deopotrivă, bani în conturi, datorii la bănci și împrumuturi pe care le-a acordat firmelor la care deține acțiuni. Astfel, candidatul la alegerile parlamentare din acest an are un cont cu 93.000 de euro, dar și debite de 249.758 euro și respectiv de 289.839 lei, ambele la aceeași bancă.

Totodată, omul de afaceri, care deține părți sociale la 14 firme, a împrumutat opt dintre aceste firme cu suma totală de 3.434.102 lei. Pentru anul fiscal trecut, fostul prefect de Prahova, acum candidat la Senat, declară venituri de 10.536 lei ca director al unei firme, în timp ce soția sa a câștigat 8.280 lei ca inginer la aceeași firmă la care soțul său este acționar, iar la veniturile salariale se adaugă suma de 28.800 lei din închirierea unui apartament.

Este pentru a doua oară când Radu Ștefan Oprea candidează pentru un mandat de parlamentar. În anul 2008, el a candidat tot din partea PSD pentru un mandat de deputat, dar a pierdut în favoarea prim-vicepreședintelui PDL Prahova, deputatul George Ionescu.

În același colegiu în care fostul prefect Radu Ștefan Oprea candidează pentru Senat, și-a depus candidatura, tot pentru un mandat de senator, Radu Oprea, de profesie strungar, candidat din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM).

Conform declarației de avere, Radu Oprea de la PSDM are domiciliul într-un bloc din cartierul Ferentari, din Capitală, și deține, împreună cu soția, un apartament de 50 de metri pătrați obținut prin donație.

În declarația de avere inclusă în dosarul de candidat al lui Radu Oprea de la PSDM nu apare niciun venit aferent anului fiscal încheiat, nici pentru el, nici pentru soție sau copii.

Organizația PSD Prahova a contestat la Tribunalul Prahova, fără succes, candidatura lui Radu Oprea, de profesie strungar, care și-a depus dosar de candidat pe același colegiu pe care va candida din partea USL fostul prefect Radu Ștefan Oprea, cunoscut om de afaceri.

Tribunalul Prahova a respins, vineri, contestația depusă de PSD Prahova împotriva candidaturii reprezentantului Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM), Radu Oprea, pe Colegiul uninominal numărul 4 pentru Senat, același colegiu pe care candidează reprezentantul USL Radu Ștefan Oprea, fost prefect de Prahova și unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din județul Prahova.

Rareș Enescu, șef al staff-ului de campanie al fostului prefect de Prahova Radu Ștefan Oprea, a declarat pentru MEDIAFAX că această contestație a fost respinsă întrucât candidatul PSDM se numește Radu Oprea, în timp ce candidatul USL se numește Radu Ștefan Oprea.

Rareș Enescu a arătat că PSD Prahova nu a înaintat recurs la decizia Tribunalului de a respinge contestația.

Candidatul USL în Colegiul uninominal numărul 4 pentru Senat în județul Prahova, Radu Ștefan Oprea, are 42 de ani, a fost prefect de Prahova și este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din județ. El este ploieștean și este de profesie inginer.

Candidatul Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM) în același colegiu, Radu Oprea, are 52 de ani, este de profesie strungar, s-a născut la Brăila și domiciliază în București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii