RADU ȘTEFAN OPREA VS RADU OPREA. Fost prefect, administrator a 12 firme vs strugar cu apartament în Ferentari

RADU ȘTEFAN OPREA VS RADU OPREA. Fost prefect, administrator a 12 firme vs strugar cu apartament în Ferentari
Publicat: 04/11/2012, 20:03
Actualizat: 04/02/2019, 19:12

Fostul prefect de Prahova Radu Ștefan Oprea, candidat pentru Senat într-un colegiu din județ, este administrator a 12 firme, pe unele din acestea împrumutându-le cu aproape 3.500.000 lei, în timp ce contracandidatul său, Radu Oprea, este strungar și stă într-un apartament din Ferentari, în Capitală.

Radu Ștefan Oprea, fost prefect al județului Prahova din perioada în care PSD și PDL au guvernat împreună, candidează sub sigla USL într-un colegiu uninominal pentru Senat din Prahova, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Radu Ștefan Oprea este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Prahova. De altfel, conform declarației de interese care se regăsește în dosarul de candidatură depus la Biroul Electoral Județean Prahova, fostul prefect Radu Oprea este administrator a 12 firme, care au obiecte de activitate dintre cele mai diverse, de la construcții la imobiliare, de la domeniul hotelier la cel al incinerării deșeurilor.

Radu Ștefan Oprea este membru al Uniunii Generale a Industriașilor din România – UGIR 1903, organizație patronală care a fost condusă, la nivelul județului Prahova, de colegul lui Radu Oprea din PSD, Sebastian Ghiță, și el candidat la aceste alegeri parlamentare tot în Prahova, pentru un mandat de deputat.

Potrivit declarației de avere completată de Radu Ștefan Oprea la depunerea candidaturii pentru alegerile parlamentare din acest an, fostul prefect deține un teren intravilan de 2.767 metri pătrați, o livadă de 1.300 de metri pătrați, o treime dintr-un alt teren intravilan de 1.314 metri pătrați, precum și mai multe imobile pe care le deține fie integral, fie împreună cu rude sau asociați: o garsonieră, un apartament, două case de locuit, o construcție de peste 700 de metri pătrați, cu peste o mie de metri de teren.

De asemenea, fostul prefect Radu Ștefan Oprea deține bijuterii în valoare de 40.000 de euro, iar în ultimele 12 luni a înstrăinat două locuințe, una cu o valoare de 311.000 lei și una al cărei preț a fost de 93.000 euro.

Radu Ștefan Oprea are, deopotrivă, bani în conturi, datorii la bănci și împrumuturi pe care le-a acordat firmelor la care deține acțiuni. Astfel, candidatul la alegerile parlamentare din acest an are un cont cu 93.000 de euro, dar și debite de 249.758 euro și respectiv de 289.839 lei, ambele la aceeași bancă.

Totodată, omul de afaceri, care deține părți sociale la 14 firme, a împrumutat opt dintre aceste firme cu suma totală de 3.434.102 lei. Pentru anul fiscal trecut, fostul prefect de Prahova, acum candidat la Senat, declară venituri de 10.536 lei ca director al unei firme, în timp ce soția sa a câștigat 8.280 lei ca inginer la aceeași firmă la care soțul său este acționar, iar la veniturile salariale se adaugă suma de 28.800 lei din închirierea unui apartament.

Este pentru a doua oară când Radu Ștefan Oprea candidează pentru un mandat de parlamentar. În anul 2008, el a candidat tot din partea PSD pentru un mandat de deputat, dar a pierdut în favoarea prim-vicepreședintelui PDL Prahova, deputatul George Ionescu.

În același colegiu în care fostul prefect Radu Ștefan Oprea candidează pentru Senat, și-a depus candidatura, tot pentru un mandat de senator, Radu Oprea, de profesie strungar, candidat din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM).

Conform declarației de avere, Radu Oprea de la PSDM are domiciliul într-un bloc din cartierul Ferentari, din Capitală, și deține, împreună cu soția, un apartament de 50 de metri pătrați obținut prin donație.

În declarația de avere inclusă în dosarul de candidat al lui Radu Oprea de la PSDM nu apare niciun venit aferent anului fiscal încheiat, nici pentru el, nici pentru soție sau copii.

Organizația PSD Prahova a contestat la Tribunalul Prahova, fără succes, candidatura lui Radu Oprea, de profesie strungar, care și-a depus dosar de candidat pe același colegiu pe care va candida din partea USL fostul prefect Radu Ștefan Oprea, cunoscut om de afaceri.

Tribunalul Prahova a respins, vineri, contestația depusă de PSD Prahova împotriva candidaturii reprezentantului Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM), Radu Oprea, pe Colegiul uninominal numărul 4 pentru Senat, același colegiu pe care candidează reprezentantul USL Radu Ștefan Oprea, fost prefect de Prahova și unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din județul Prahova.

Rareș Enescu, șef al staff-ului de campanie al fostului prefect de Prahova Radu Ștefan Oprea, a declarat pentru MEDIAFAX că această contestație a fost respinsă întrucât candidatul PSDM se numește Radu Oprea, în timp ce candidatul USL se numește Radu Ștefan Oprea.

Rareș Enescu a arătat că PSD Prahova nu a înaintat recurs la decizia Tribunalului de a respinge contestația.

Candidatul USL în Colegiul uninominal numărul 4 pentru Senat în județul Prahova, Radu Ștefan Oprea, are 42 de ani, a fost prefect de Prahova și este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din județ. El este ploieștean și este de profesie inginer.

Candidatul Partidului Social Democrat al Muncitorilor (PSDM) în același colegiu, Radu Oprea, are 52 de ani, este de profesie strungar, s-a născut la Brăila și domiciliază în București.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Cum să păstrezi casa lună fără să faci curățenie. Trucurile pe care le folosesc româncele
Medicii l-au „ucis” pe Maradona prin neglijenţă, spune avocatul asistentei medicale care l-a îngrijit pe...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Câți români au murit de Covid-19, de la începutul pandemiei. Cifrele anunțate de INSP
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
O DRONĂ care a filmat prăbușirea cascadei Bigăr a scos la iveală ceva SUPRINZĂTOR
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Horoscop. Zodiile care nu știu să își arate dragostea. Nu îți dai seama niciodată de...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Zile libere de Rusalii 2021. Bucurie mare pentru angajații din România. Cât vor sta acasă
Lovitură cruntă pentru cei care REFUZĂ să se vaccineze! Decizia drastică luată în România. Este...
Șoc total! Viorica de la Clejani consumă droguri? Fosta iubită a lui Fulgy aruncă bomba
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este „Regele asfaltului”, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri români, şi ce...