Raluca Turcan critică declarațiile lui Ludovic Orban privitoare la „dosarele” lui Florin Cîțu. „Este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de partid”

Raluca Turcan critică declarațiile lui Ludovic Orban privitoare la „dosarele” lui Florin Cîțu. „Este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de partid”
Raluca Turcan face parte din echipa care susține candidatura lui Florin Cîțu pentru funcția de președinte al PNL / Sursa foto: Facebook - Raluca Turcan - caracter ilustrativ
Publicat: 17/08/2021, 13:00
Actualizat: 17/08/2021, 13:01

Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu și unul dintre cei mai activi susținători ai lui Florin Cîțu pentru funcția de lider al liberalilor, critică declarațiile recente ale actualului președinte, Ludovic Orban, contracandidat la Congresul național din 25 septembrie, cu privire la „campania de linșaj mediatic a premierului”.

Raluca Turcan a criticat, marți, în numele echipei care susține candidatura lui Florin Cîțu pentru preluarea conducerii PNL, cele mai recente declarații ale actualului președinte, Ludovic Orban, în legătură cu recentele dezvăluiri controversate din trecutul actualului premier.

Portrivit unei postări pe contul de Facebook, echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîtu dezaprobă comportamentul lipsit de fair-play politic si declarațiile lui Ludovic Orban, care aduc grave prejudicii partidului.

Ludovic Orban, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că dacă ar fi cunoscut probleme avute de premier în SUA, în cele dpuă spețe apărute în spațiul public, nu l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu  pentru funcţiile care au dus la ascensiunea politică.

„Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă”

„Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public a premierului susținut de Partidul National Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.  Nu este normal ca actualul președinte al PNL să asiste fără reacție și chiar să încurajeze acuzații grave si derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Nu este normal ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii 7 ani”, a transmis Raluca Turcan, pe contul de Facebook.

Ministrul Muncii, fost vicepremier în Guvernul Orban, afirmă că mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președinte în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării.

„Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a Președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL nu trebuie să se transforme într-o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor”, a scris Raluca Turcan.

În finalul mesajului, Raluca Turcan îi recomandă liderului PNL să se retragă din actuala campanie internă și din funcție.

„În aceste condiții, trebuie să-i mulțumim actualului președinte al partidului pentru tot ce a făcut bun până acum pentru PNL, să-l îndrumăm spre o ieșire cât mai onorabilă din actuala campanie și, sperăm, pe 25 septembrie, din funcția pe care deja nu o mai onorează conform așteptărilor și intereselor partidului nostru”, a conchis Raluca Turcan.

Traseul „dosarelor” din America

Florin Cîțu a răspuns, luni, întrebărilor presei privind al doilea caz controversat din trecutul său, respectiv după apariţia informaţiei, obținută de Mediafax, referitoare la faptul că în 2008 a fost chemat în instanţă în Iowa pentru o datorie neplătită de peste 6.000 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank.

„M-am informat şi eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentinţe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte uşor de găsit pentru oricine dorea să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanţa din Statele Unite, iar eu am încredere în justiţia din Statele unite. Repet, Acel claim a fost respins de instanţa americană”, a declarat Florin Cîţu, marți.

A fost al doilea set de dezvăluiri, după ce au apărut în spațiul public dezvăluiri privind arestarea lui Florin Cîțu în SUA, acum 20 de ani, pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Informațiile au fost confirmate de șeful Executivului, miercurea trecută, afirmând că a fost vorba de o contravenție, pentru care a plătit o amendă mare. Florin Cîțu a comentat și că i se pare surprinzător că informațiile au apărut în timpul campanie interne pentru alegerea președintelui PNL, funcție pentru care candidează, alături de actualul lider liberal, Ludovic Orban.

Întrebat atunci dacă au fost informați președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban, înaainte de a f propus în înalte funcții publice, precum cea de ministru al Finanțelor, în legătură cu această situația, Florin Cîțu a răspuns, după ce a râs, că este o contravenție și că a mai plătit și în România amenzi de circulație.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Trafic restricționat în Capitală, în weekend, de Florii: Ce a transmis Arhiepiscopia Bucureștilor
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine