REACȚIE. Călin Popescu Tăriceanu, despre ”relansarea economică” anunțată de guvernul Orban: ”Visează câmpuri eoliene offshore când ei nu sunt în stare să deschidă restaurantele de pe litoral”

REACȚIE. Călin Popescu Tăriceanu, despre ”relansarea economică” anunțată de guvernul Orban: ”Visează câmpuri eoliene offshore când ei nu sunt în stare să deschidă restaurantele de pe litoral”
Călin Popescu Tăriceanu, despre ”relansarea economică” anunțată de guvernul Orban: ”Visează câmpuri eoliene offshore când ei nu sunt în stare să deschidă restaurantele de pe litoral”
Publicat: 02/07/2020, 10:48
Actualizat: 02/07/2020, 10:50

Critici dure lansate de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce Ludovic Orban a anunțat ”relansarea economică” a României printr-un ”Plan Național de Investiții”.

Călin Popescu Tăriceanu notează pe pagina sa de socializare că Partidul Național Liberal se află într-o permanentă campanie electorală, iar asta se întâmplă chiar din momentul în care a preluat guvernarea României. ”Rar mi-a fost dat să văd un guvern care bagă totul în claxon și aproape nimic în motor”, consideră liderul ALDE.

”Era cât pe ce să spun, în deschidere, că PNL a furat startul campaniei electorale, dar aș fi spus un mare neadevăr, pentru că, de fapt, de când a venit la guvernare PNL este DOAR în campanie electorală. Rar mi-a fost dat să văd un guvern care bagă totul în claxon și aproape nimic în motor. Dar așa o fi noua generație a pnl-iștilor! Lupii tineri, cum își zic ei! Despre program nu e mare lucru de spus pentru că nu vorbim despre niciun fel de program de relansare economică, ci de un program electoral pe care PNL îl anunță înainte de termenul campaniei electorale”, punctează Călin Popescu Tăriceanu.

”O varză de Bruxelles în care au copiat, fără rușine și fără ghilimele, idei ale altor partide, inclusiv mult hulitul Fond de Investiții al guvernului PSD-ALDE. O lungă înșiruire de proiecte de infrastructură pe care guvernele ultimilor 30 de ani și le-au trecut de la unii la alții. O lungă listă de autostrăzi, căi ferate, spitale și școli care vor rămâne în foile din care a citit Orban. Ce nu înțeleg Iohannis – Orban și PNL este că economia are nevoie de capital ACUM și nu poate aștepta până în 2021, 2025 sau 2030!!! Întreprinderile au nevoie de bani acum și nu peste un an sau doi când speră ei că o să ia banii de la UE”

Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE: ”IMM INVEST este crucea pe care Iohannis și Orban o pun la capul întreprinderilor mici și mijlocii românești”

Călin Popescu Tăriceanu analizează, dur, acțiunile întreprinse de guvernul Orban – cu sprijinul necondiționat al președintelui Klaus Iohannis, fiind de părere că traversăm o perioadă în care guvernanții sunt, pur și simplu, rupți de realitate.

În ceea ce privește acest ”Plan Național de Investiții” anunțat de guvernul Orban, liderul ALDE este tranșant și caracterizează ”spectacolul de ieri” drept o acțiune care nu a avut ”nicio măsură cu adevărat liberală”.

”Visează câmpuri eoliene offshore când ei nu sunt în stare să deschidă restaurantele de pe litoral. Vorbesc de investiții de miliarde în extinderea rețelei de gaze naturale fără să aibă habar că în comunele unde a ajuns rețeaua de gaze oamenii nu se branșează din lipsă de bani. IMM INVEST este crucea pe care Iohannis și Orban o pun la capul întreprinderilor mici și mijlocii românești. Au lăsat băncile să decidă cine primește și cine nu, nu au impus criterii clare de atribuire a împrumuturilor, au exclus tocmai companiile afectate de criză, au dat o garanție guvernamentală care nu valorează nimic în fața băncilor”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu în mediul online.

”Spectacolul de ieri nu a avut nicio măsură cu adevărat liberală. Nici o măsură care să atingă economia reală. Doar distribuție de bani din pixul guvernanților. Cel mai probabil către firme prietene. Din toate aceste promisiuni nu se vor întâmpla decât așa zisele măsuri de protecție socială: pachete alimentare și de igienă personală pentru persoane vulnerabile, masă caldă pentru pensionari și bani pentru elevi. Pentru că atâta știu ei, să cumpere voturi! Așa au făcut și cu mass media, așa încearcă să facă și cu cei pe care i-au lăsat să iasă din case 2 ore pe zi”.

Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu: ”Gândiți soluții care să ajute cu adevărat românii”

Călin Popescu Tăriceanu își încheie intervenția din mediul online transmițând, punctual, câteva sfaturi pentru cei aflați la guvernare.

”Le mai spun încă o dată acestor agenți electorali:

  • Lăsați economia să funcționeze!
  • Furați mai puțin și o să fie bani!
  • Măriți pensiile și alocațiile conform legii și o să aveți combustibilul care va ține în viață economia reală!
  • Refaceți IMM INVEST pentru întreprinderi nu pentru bănci!
  • Nu mai stați până în 2023 după banii europeni, ci folosiți-i acum drept garanție pentru împrumuturi care să intre în acest an în economie!
  • Deschideți de-adevăratelea, și nu doar în scop de propagandă, marile șantiere de infrastructură!
  • Deschideți spitalele pentru toți bolnavii! Gășiți o soluție pentru bolnavii asimptomatici pentru a elibera sistemul medical de cei infectați dar care nu au nevoie de tratament ci doar de supraveghere.

Gândiți soluții care să ajute cu adevărat românii și nu doar soluții propagandistice!

P.S. Dacă programul PNL se numește “Reclădim România” și ținând seama de cât de „bine” au guvernat în aceste 9 luni este clar că programul nostru va trebuie să se numească “Reparăm România”!”, încheie liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult