REACȚIE. Ciolacu: Orban devine toxic pentru România. Domnule Iohannis, treziţi-l şi spuneţi-i că ţara nu e o crâşmă

Redactor:
Ioana Tudorascu
REACȚIE. Ciolacu: Orban devine toxic pentru România. Domnule Iohannis, treziţi-l şi spuneţi-i că ţara nu e o crâşmă
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu (FOTO: Facebook)

„Orban devine toxic pentru România fiindcă începe să îndemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziţi-l şi spuneţi-i că ţara nu e o crâşmă!”, scrie liderul PSD Marcel Ciolacu pe Facebook, ca reacţie la îndemnul premierului ca românii să nu respecte deciziile Curţii Constituţionale.

Şeful Guvernului devine principala ameninţare la adresa stabilităţii statului în plină pandemie, după îndemnul aberant ca românii să nu respecte deciziile Curţii Constituţionale. Când era în opoziţie, Orban lăuda Curtea la orice verdict împotriva Guvernului PSD. Acum, când CCR spune Executivului PNL că a fost incompetent, judecătorii sunt practic învinuiţi pentru răspândirea COVID în România. De fapt, Orban poate fi acuzat că zădărniceşte ordinea constituţională şi statul de drept. Este un anti-model absolut şi le-o arată românilor cu insistenţă, a postat Ciolacu, pe Facebook, sâmbătă.

Pentru Orban şi PNL, normal şi firesc în pandemie este să poţi petrece când ai chef, la Guvern, în restaurante sau corturi – fără restricţii.

Pentru Orban şi liberali, normal şi firesc este să cheltui miliarde cu gaşca fără să dai socoteală despre asta.

Pentru Orban, normal şi firesc este să aplici doar ce fragment de lege îţi convine, şi numai dacă poţi câştiga ceva de pe urma ei.

Am crezut că episodul cu băuta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar îmi dau seama că aceasta este atitudinea normală a premierului faţă de români şi faţă de lege. Poţi să-l scoţi pe Orban din cârciumă, dar nu ai cum să scoţi cârciuma din el!”, mai spune Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban a recomandat cetăţenilor să nu ţină cont de decizia CCR privind neconstituţionalitatea unor măsuri din epidemie, ci să acţioneze responsabil.

„CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte măsurile de apărare a sănătăţii şi vieţii cetăţenilor”, a spus Orban, într-un interviu la Digi24. „E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetăţeni să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, să acţioneze responsabil, ca până acum şi chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde şi de Parlament”, a afirmat premierul. În momentul în care moderatorul l-a întrebat dacă a vrut să spună ca oamenii să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, premierul a răspuns: „Să ţină cont de regulile normale şi fireşti în astfel de situaţii”.

Inchide