REFERENDUM 2012. PDL Cluj l-a reclamat pe un primar PSD, pentru că apropiații săi au împărțit buletine de vot într-o comună

REFERENDUM 2012. PDL Cluj l-a reclamat pe un primar PSD, pentru că apropiații săi au împărțit buletine de vot într-o comună
În ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, ale cărui rezultate sunt anunțate live de gândul, PDL Cluj a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) în legătură cu faptul că, în Chinteni, apropiați ai primarului PSD au împărțit buletine de vot prin comună și i-au îndemnat pe alegători să se prezinte la secție pentru a le depune sau pentru a fi colectate cu urna mobilă
Publicat: 29/07/2012, 20:46
Actualizat: 29/07/2012, 20:46

În ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, ale cărui rezultate sunt anunțate live de gândul, PDL Cluj a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) în legătură cu faptul că, în Chinteni, apropiați ai primarului PSD au împărțit buletine de vot prin comună și i-au îndemnat pe alegători să se prezinte la secție pentru a le depune sau pentru a fi colectate cu urna mobilă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de PDL Cluj, persoane apropiate primarului din Chinteni identificau persoanele care nu au fost la vot și încercau să le determine să participe la procesul electoral, spunând că, în caz contrar, nu vor mai beneficia de serviciile Primăriei.

„PDL Cluj a sesizat Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj în legătură cu faptul că în satul Măcicașu, comuna Chinteni, apropiați ai primarului PSD au împărțit buletine de vot prin comună și i-au îndemnat pe alegători să se prezinte la secție pentru a le depune sau pentru a fi colectate cu urna mobilă. De asemenea, persoane apropiate ale primarului identificau persoanele care nu au fost la vot și încercau să le determine să participe la procesul electoral, în caz contrar nu vor mai beneficia de serviciile Primăriei sau chiar își vor pierde locurile de muncă. Considerăm că aceste fapte constituie abuzuri și se încadrează în latura penală”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții PDL Cluj au cerut BEJ să sesizeze organele competente „pentru a lua măsurile necesare și legale care se impun”.

Democrat-liberalii clujeni au afirmat că este de condamnat „comportamentul ilegal al primarului din comuna Chinteni de a se implica în procesul electoral prin încălcarea flagrantă a legilor în vigoare”.

„Considerăm că aceste practici sunt caracteristice perioadelor comuniste, iar USL nu face decât să confirme lovitura de stat demarată contra statului de drept, a democrației și a tot ceea ce semnifică valorile europeane. Condamnăm dur astfel de practici staliniste și ne exprimăm încrederea că cetățenii acestei țării nu trebuie să fie părtași la hoția promovată de către cei de la USL, dacă ne dorim să trăim în continuare într-un stat cu adevărat european și democratic”, au mai arătat reprezentanții PDL Cluj.

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a respins acuzațiile PDL Cluj și a spus că reprezentanții acestui partid dezinformează.

„Nu este nimic adevărat din acuzațiile PDL Cluj. Văd că cei de la PDL nu se lasă de obiceiul lor de a dezinforma. Eu nu au dat nimănui indicații cum să voteze, nici apropiați ai mei. Să le fie rușine celor de la PDL Cluj. Voi face un denunț penal împotriva lor pentru defăimare”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Lucia Suciu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Florin Piersic a prevestit ceea ce urma să i se întâmple: „Nu cred că o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
A devenit strict interzis, chiar DE ASTĂZI, 10 MAI. Regula care se aplică pe stradă,...
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii