REFERENDUM 2012. Primarul PNL din Ineu îi avertizează pe locuitori: asfaltăm străzile în funcție de prezența la vot. „Eu vreau să premiez spiritul civic”

REFERENDUM 2012. Primarul PNL din Ineu îi avertizează pe locuitori: asfaltăm străzile în funcție de prezența la vot. Eu vreau să premiez spiritul civic
Publicat: 29/07/2012, 18:29
Actualizat: 07/07/2016, 04:31

Călin Abrudan, primarul PNL din orașul Ineu, județul Arad, le-a trimis o scrisoare locuitorilor, în care le spune, printre altele, că străzile din oraș vor fi asfaltate în funcție de procentul de prezență la vot la REFERENDUM 2012. Străzile de pe care oamenii merg în număr mai mare la vot vor avea prioritate în bugetul de asfaltări pe 2013.

Scrisoarea a fost trimisă locuitorilor din Ineu în ultimele zile, inclusiv în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind pusă în cutiile poștale. În document, primarul Călin Abrudan îi îndeamnă pe localnici să meargă la vot, enumerând o serie de „motive”, respectiv reproșuri la adresa lui Traian Băsescu.

Primarul Călin Abrudan le propune oamenilor o „provocare”. „Vă propun o provocare: în funcție de procentul de participare la vot pe fiecare stradă din Ineu, la votul de la referendum și la votul din toamnă, vom avea împreună un grafic cu străzile unde vom începe asfaltarea. (…) Ineul va fi ajutat de guvernul USL, începând de duminică, când noi toți vom scăpa de Băsescu „, se arată în scrisoare.

Primarul Călin Abrudan a declarat, pentru gândul, că dacă ar putea da legi, ar introduce obligativitatea mersului la vot și că nu i se pare nimic în neregulă că locuitorii din Ineu vor avea străzi asfaltate în măsura în care ies la vot, la referendum.

„Eu vreau să premiez spiritul civic, nu le-am spus cum să voteze. Anul viitor, când o să construim bugetul, o să ținem cont de tot ce înseamnă spirit civic, de la ieșitul la vot până la esteticul din fața casei fiecăruia. E doar o chestiune civică, nu fac presiuni pe nimeni”, a declarat primarul Călin Abrudan.

Primarul a mai explicat că în scrisoare nu s-a referit doar la mersul la vot la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, ci și la alegerile parlamentare care vor urma, la toamnă.

„Eu consider că în 1989 au murit oameni pentru dreptul nostru la vot și dacă eu aș fi legiuitor, dar nu sunt, sunt doar primar, aș introduce obligativitatea mersului la vot. Îndemn oamenii să voteze prin soluțiile pe care le am la nivel local. Nu contează cum votează, e important ca lumea să vină la vot, pentru că e un drept al nostru, pentru care înaintașii noștri s-au sacrificat”, a spus Abrudan, pentru gândul.

Bugetul anual al Primăriei din Ineu este de aproximativ 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro), din care pentru asfaltări ar putea fi alocați în jur de 1,5 milioane de lei (330.000 de euro), conform primarului Abrudan. De acești bani, ar putea fi asfaltați cam 3 kilometri de drum, ceea ce este mult pentru un orășel ca Ineu, consideră primarul.

În campania electorală pentru alegerile locale din iunie, Călin Abrudan a promis că va asfalta cel puțin două străzi pe an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Pe cine vânează Dana Budeanu. Clienții de la care vedeta nu-și ia ochii
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul