SCANDAL CU HUIDUIELI la PDL. Elena Udrea a contestat votul și a plecat din sală cu susținătorii săi care strigau „Hoții!”. LIVE

Publicat: 23/03/2013, 22:02
Actualizat: 08/07/2016, 09:59

Alegerile din PDL s-au lăsat cu scandal în final. Cu Vasile Blaga câștigător după numărarea și renumărarea voturilor, Elena Udrea a contestat rezultatul, susținând că au fost mai multe voturi decât delegați anunțați inițial. În momentul anunțului oficial al contestației, sala a izbucnit „Rușine!„.

CE NU S-A VĂZUT LA TELEVIZOR DIN CONVENȚIA PDL. VIDEO EXCLUSIV

„E greu să pierzi, știu„, i-a dat replica Vasile Blaga, adăugând că el nu a pus la îndoială corectitudinea colegilor săi nici măcar atunci când rezultatul i-a fost defavorabil. „Există viață și după 23 martie, iar datoria noastră este să ne batem cu USL. Eu nu am umblat aseară prin hoteluri, nu am venit să vă dau mâncare și cazare gratis„, a mai spus liderul PDL, care a convocat Colegiul Director al partidului.

Elena Udrea a părăsit sala cu susținătorii săi care strigau „Hoții!” și îl huiduiau pe Blaga. Ultima dată au anunțat 4.300 de delegați, dar la final 4.600 de voturi. Dl. Blaga a câștigat cu 44 de voturi peste 50%. E o neconcordanță de aceea am contestat. Nu putem să trecem de acest spectacol?„, a spus Udrea. De altfel, ea și-a manifestat nemulțumirea pe scenă spunându-i lui Emil Boc care încerca să o tempereze „Nu e corect„.

Udrea a anunțat că va cere socoteală în interiorul partidului și că speră că va fi organizat un tur doi, în care, a spus ea, are încredere să îi va învinge pe Blaga.

Vasile Blaga a fost reconfirmat sâmbătă în funcția de președinte al PDL, 2.344 delegați votându-l în defavoarea Elenei Udrea care a obținut 2.014 voturi. Monica Macovei a obținut doar 209 de voturi.

Pornit ca favorit în cursa pentru șefia partidului, Vasile Blaga și-a păstrat avantajul în fața Elenei Udrea în ziua Congresului. Dincolo de contrele între candidați, pedeliștii au fost avertizați încă din prima intervenție a zilei de către Traian Băsescu că de opțiunea pe care o vor face astăzi depinde continuarea parteneriatului președinte-PDL. Șeful statului i-a îndemnat pe pedeliști să facă o schimbare, așa cum a fost cea din 2001, când Petre Roman a fost înlocuit pentru că nu putea asigura creșterea partidului. Același mesaj l-a transmis și Emil Boc care i-a făcut cadou Elenei Udrea insigna pe care i-a dat-o Traian Băsescu, în 2004, când a devenit șef al PDL.

Al treilea candidat la șefia PDL, Monica Macovei, a părut de la început fără șanse în cursă, nefiind susținută nici măcar de delegații din sală prin aplauze.

Cristian Preda: PDL e divizat; Dacă se face un tur doi, votul reformiștilor va înclina balanța

Gândul a transmis LIVE desfășurarea congresului PDL.

UPDATE 19:52 Emil Boc: Am fost surprins când am văzut că se anunță rezultatelor fără soluționarea contestației. Echipa de organizare m-a dezamăgit

UPDATE 19:49 Cristian Preda: Dacă se face turul 2, votul reformiștilor ar fi înclinat balanța.

UPDATE 19:46 Elena Udrea: „Nu vreau să mă gândesc la scindarea PDL. Vreau ca partidul să fie unit

UPDATE 19:44 Elena Udrea: „Vom merge la sediul partidului să vedem cum se încearcă soluționarea contestației noastre.Lucrurile nu pot rămâne așa

UPDATE 19:30 Elena Udrea și-a explicat gestul: Ultima dată au anunțat 4.300 de delegați, dar la final 4.600 de voturi. Dl. Blaga a câștigat cu 44 de voturi peste 50%. E o neconcordanță de aceea am contestat. Nu putem să trecem de acest spectacol?. De altfel, Udrea și-a manifestat nemulțumirea pe scenă spunându-i lui Emil Boc care încerca să o tempereze „Nu e corect„.

UPDATE 19:25 Elena Udrea a plecat din sală alături de susținătorii săi care strigau „Hoții!” și-l huiduiau pe Blaga.

UPDATE 19:20 Cristian Petrescu, susținătorul Elenei Udrea, a cerut a contestat rezultaul și a cerut ca rezultatele să fie nule. Sala a început să huiduie și să strige Rușine

UPDATE 19:02 Rezultatul oficial al votului: Vasile Blaga – 2.344, Elena Udrea – 2.014, Monica Macovei – 209

UPDATE 18:54 Anunțul că Elena Udrea a contestat votul a fost primit cu huiduieli de delegații la Congres.

UPDATE 18:34. Elena Udrea a cerut renumărarea voturilor. Cererea a fost acceptată, voturile urmând a fi renumărate. Susținătorii Elenei Udrea reclamă o diferență de 300 de voturi față de cvorumul de prezență anunțat inițial.

UPDATE 18:19 REZULTATE FINALE: Vasile Blaga-2404 voturi, Elena Udrea – 2013, Monica Macovei – 191

UPDATE 18:10. Surse din PDL au declarat pentru gândul că Vasile Blaga a câștigat din primul tur alegerile din PDL, obținând, la numărătoarea a peste 97%, 2360 de voturi, în vreme ce Elena Udrea a fost votattă de 1992 de delegați.

UPDATE 18:o8 Potrivit unor surse din PDL, Vasile Blaga și-a adjudecat un nou mandat de președinte al PDL, după numărătoarea a 95% din voturi, înregistrând un scor în jur de 55%. Elena Udrea ar fi obținut în jur de 42%, iar Monica Macovei 3%.

UPDATE 17:46 După numărarea a 80% din voturi, Vasile Blaga conduce cu 57% în fața Elenei Udrea, au declarat pentru gândul surse din PDL.

UPDATE 17:37 După numărarea a aproximativ 1.000 de voturi, Vasile Blaga este în avantaj față de Elena Udrea, au declarat pentru gândul surse democrat-liberale.

UPDATE 16:58 În așteptarea rezultatului votului, unii democrat-liberali își omoară timpul la o bere.

UPDATE 16:30 Teodor Baconschi nu s-a regăsit pe lista pe delegaților la vot, fiind trecut pe o listă suplimentară.

UPDATE 16:00 VOTUL S-A ÎNCHEIAT

UPDATE 15:44 Elena Udrea a votat printre ultimii delegați. „Am votat pentru noul PDL. Mult a fost, puțin a rămas”, a spus ea după ce a introdus buletinul în urnă.

UPDATE 15:04 Așa arată buletinele de vot.

UPDATE 14:37 Premierul Victor Ponta a comentat și el pe Facebook, congresul PDL, trăgând concluzia că din discursuri nu e nimic de reținut, Blaga e perdant, iar Băsescu „trăiește deja în realitatea lui”. „Gata, am vazut suficient, petrec o sâmbată frumoasă cu Daciana și copiii!„, și-a încheiat Ponta postarea.

UPDATE 13:50 A ÎNCEPUT VOTUL

UPDATE 13:38 Traian Ungureanu: Dacă Blaga e dușmanul lui Băsescu atunci președintele nu mai are nevoie de prieteni.

UPDATE 13:37 Traian Ungureanu: Plutește o întrebare adresată taberei Blaga: când plecați? Plecăm când aducem la putere clasa de mijloc din România.

UPDATE 13:36 Andreea Paul Vass: Am și eu un bilețel roz, pe el scrie Vasile Blaga-președinte.

UPDATE 13:28 Raluca Turcan: Trebuie să câștige proiectul care să ne țină uniți, nu cel susținut de propagandă. Vasile Blaga nu va pune PDL la treabă pentru el.

UPDATE 13:24 Gheorghe Flutur: Va câștiga, așa cred eu, Vasile Blaga, dar va fi un câștig al PDL.

UPDATE 13:22 Gheorghe Flutur: Nu e drept să-0i dăm doar 6 luni lui Vasile Blaga să conducă PDL. Am fost camarad de luptă cu Vasile Blaga, în ADA, în guvernul aderării. Promisiunea moțiunii este clară: 2016 PDL la guvernare și o facem cu mandatul pe masă.

UPDATE 13:20 Gheorghe Flutur: Pentru PDL-ul condus de V. Blaga vedem provocări la care trebuie să răspundem imediat: PDL principalul partid de opoziție, reconstrucția dreptei în jurul PDL, PDL un partid capabil să genereze soluții.

UPDATE 13:18Theodor Stolojan: Pe Blaga nu-l veți găsi într-un balon deasupra partidului. Conducerea partidului nu e un hobby politic. Nu cred că PDL are timp să aleagă un președinte care să facă ucenicie la locul de muncă

UPDATE 13:13 Theodor Stolojan: Vă spun trei argumente pentru care îl susțin pe Blaga: atitudinea corectă față de cei de lângă noi. Discutăm cine e mai potrivit să conducă PDL în această perioadă grea. Dacă citiți onest moțiunile, 95% dintre ele vorbesc de același lucru. Noi nu discutăm acum de măiestria mediatică, de a folosi cuvintele, ci de cel care este cel mai capabil să facă lucrurile să se întâmple. Nu cred că cineva are vreun dubiu că blaga are această capacitate. al treilea argument: loialitatea. Nimeni nu poate pune la îndoială loialitatea față de PDL.

UPDATE 13:10 Vasile Blaga: Suntem la capătul unei competiții interne pe care o cred benefică pentru partid. Convingerea mea este că după această Convenție nu vor fi nici învinși, nici învingători. Învingător va fi PDL. Partidul va fi învins dacă plecăm deybinați, cântece de sirenă, camere de hotel și mâncare gratuită ne vor scoate din inimile românilor.

UPDATE 13:o8 Vasile Blaga: Uniți, puternici, dovedim că noi avem grijă de clasa mijlocie din țara asta.

UPDATE 13:05 Vasile Blaga; Nu mai sunt Mercedesuri în Modrogan. Erau până la statuia Aviatorilor, nu mai aveam loc de ele.

UPDATE 13: 00 Vasile Blaga;Sunt un om care adună, nu dezbină. Voi fi președintele unui PDL în care să se regăsească toate generațiile

UPDATE 12:35 Elena Udrea : „PDL este față în față cu propriul său destin. Vin din partea celor care cred că PDL are un drum de succes. Candidez în numele celor care cred că PDL mai are viitor. Avem o istorie de succes. Trebuie să se deschid o nouă etapă de glorie. E nevoie de ceva care să ne unească, de o schimbare la vârful partidului”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată