Scandal în fosta coaliție. Onțanu: „Declarațiile lui Boc sunt nesăbuite”

Scandal în fosta coaliție. Onțanu: „Declarațiile lui Boc sunt nesăbuite”
Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, membru al UNPR, îl critică pe fostul premier Emil Boc, într-un punct de vedere transmis, vineri, agenției Mediafax, pentru hotărârile sale "uneori nesăbuite" prin care a încercat să iasă din criză "pe spinarea unor categorii defavorizate".

Primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu, membru al UNPR, îl critică pe fostul premier Emil Boc, într-un punct de vedere transmis, vineri, agenției Mediafax pentru hotărârile sale „uneori nesăbuite” prin care a încercat să iasă din criză „pe spinarea unor categorii defavorizate”.

„Domnul Boc nu ar trebui să vorbească de funie în casa spânzuratului și să rostească cuvântul «trădare» vizavi de colegii de coaliție, pentru că atunci când încerci să ieși din criză pe spinarea unor categorii defavorizate, tocmai atunci s-ar putea ca unii să considere că însăși guvernarea PDL a trădat populația”, susține Onțanu, într-o declarație dată publicității după ce moțiunea de cenzură a trecut și Cabinetul Ungureanu a fost demis.

Onțanu afirmă că, în calitatea lui de administrator al unuia dintre cele mai importante sectoare din Capitală, a văzut „suferința abătută asupra pensionarilor și a profesorilor, asupra artiștilor și a medicilor” generată de hotărârile Guvernului Boc.

„Trebuie să recunosc că m-am simțit de multe ori neputincios în fața acestor suferințe. (…) Mă așteptam din partea domnului Boc să își pună mai multă cenușă în cap, mai ales că nu au trecut decât câteva zile de la Săptămâna Patimilor”, afirmă Onțanu în documentul citat.

Primarul Onțanu nu este îngrijorat după căderea Guvernului. „În primul rând, la câte nenorociri s-au abătut asupra României în ultimii ani, căderea unui guvern nu este o nenorociere. Se întâmplă în orice democrație și trebuie să privim acest eveniment ca atare”, spune Onțanu.

Primarul Sectorului 2, care candidează pentru un nou mandat, își asigură colegii de partid că știe ce are de făcut în continuare.

„Nu trăim din conjuncturi politice, suntem în primul rând administratori cu responsabilități directe față de viața oamenilor, indiferent de ce guverne, mai mult sau mai puțin efemere, se perindă la conducerea țării”, scrie Onțanu.

Neculai Onțanu este unul dintre foștii membri PSD care au aderat la UNPR, formațiune care a devenit grup parlamentar fără a candida în ultimele alegeri generale. UNPR a sprijinit de mai multe ori Guvernul Boc în ultimii ani.

Președintele PDL, Emil Boc, a acuzat grupul minorităților naționale că „a lucrat pe la spate” Guvernul, spunând că susțin guvernarea, dar votând moțiunea de cenzură.

„Dacă grupul minorităților naționale nu ar fi votat moțiunea de cenzură, Guvernul ar fi rămas în exercițiu. Mi se pare incorect pentru un participant la guvernare să nu fie fair-play”, a spus Boc.

El a precizat că reprezentanții minorităților naționale ar fi trebuit să spună în coaliție că nu mai susțin Guvernul, afirmând că este „un gest de profundă ineleganță și lipsă de demnitate”.

„Grupul minorităților naționale ne-a lucrat pe la spate”, a adăugat Boc.

Inchide