Scandal în Parlament între PNL și premier, pe tema reducerii CAS. Orban către Zgonea: Trebuia să-l opriți pe Ponta să bată câmpii

Scandal în Parlament între PNL și premier, pe tema reducerii CAS. Orban către Zgonea: Trebuia să-l opriți pe Ponta să bată câmpii
Publicat: 24/03/2014, 17:09
Actualizat: 29/07/2014, 21:19

Premierul Ponta și ministrul de Finanțe au venit în Camera Deputaților pentru a participa la o dezbatere solicitată de PNL, pe tema reducerii CAS cu cinci puncte procentuale la angajator și scutirea de impozit la profitul reinvestit. Liberalii i-au reproșat premierului că nu a precizat clar când se vor aplica aceste două măsuri, deputatul PNL, Ludovic Orban, transmițându-i lui Victor Ponta că bate câmpii, dar nu precizează clar când se vor lua aceste măsuri. Premierul le-a spus deputaților să nu aibă un discurs populist.

Mesajul central al premierului Ponta a fost legat de faptul că Guvernul intenționează să aplice aceste măsuri, dar că ele vor produce o reducere a veniturilor la bugetul de stat.

„Reducerea este de 2,6 miliarde de lei anul acesta. Anul viitor vor fi 5,2 miliarde de lei, dacă se aplică reducerea CAS. Guvernul își propune să reducă cheltuielile acolo unde pot fi reduse și să obțină venituri suplimentare. Vreau să fac un apel către toate forțele politice: știu că avem campania electorală pentru europarlamentare, președinție, aș vrea ca tot ceea ce decidem în ceea ce privește relaxarea fiscală să aibă în minte anul 2009, atunci când promisiuni nerealiste, când populismul excesiv a dus la catastrofa ce a dus la tăierea de pensii și salarii, mărirea TVA, din fericire”, a spus Victor Ponta.

El a ținut să precizeze că „Guvernul este decis” ca obiectivele din programul de guvernare, reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator și scutirea de impozit pe profitul reinvestit să fie aplicate de la 1 iulie 2014.

Ponta le-a reamintit liberalilor că aceste măsuri nu au fost convenite cu partenerii internaționali, ci „Guvernul și-a propus să scadă aceste puncte procentuale”. „Evident că pe agenda cu partenerii internaționali figurează această condiție pentru dezvoltarea economică începând cu data de 1 iulie”, a adăugat premierul.

Totodată, premierul a vorbit la începutul discursului despre măsurile pe care Executivul le-a luat în sectorul energetic.

Deputatul Ludovic Orban a cerut cuvântul.

„Domnule deputat Victor Ponta, doar temporar premier, aș vrea să spun câteva cuvinte despre rostul aici. Dumneavoastră nu vă aflați aici pentru că așa vă doriți”, a spus Orban, după care președintele Camerei, Valeriu Zgonea, i-a tăiat microfonul, cerându-i să invoce articolul de procedură pentru care a luat cuvântul.

„Trebuia să-l întrerupeți pe premier să nu bată câmpii. Am provocat această dezbatere, nu noi suntem importanți, oamenii vor să aflăm când se va reduce CAS”, a adăugat Orban.

Zgonea i-a tăiat din nou microfonul, moment în care liberalul i-a transmis: „nu vă comportați ca un subordonat al domnului Ponta”.

Fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu, a ținut să precizeze că dacă Guvernul Ponta nu va lua aceste măsuri, PNL va depune o moțiune de cenzură.

Democrat-liberalii i-au predat premierului și ministrului de Finanțe un dosar cu măsurile necesare dezvoltării economice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?