SCANDAL uriaș la unirea Dreptei! „Angajamentul pentru un viitor mai bun” vs. „Jandragneria s-a mutat la USR”

SCANDAL uriaș la unirea Dreptei! „Angajamentul pentru un viitor mai bun” vs. „Jandragneria s-a mutat la USR”
Publicat: 28/01/2024, 14:46
Actualizat: 28/01/2024, 16:39

Sămânță de scandal duminică, ziua în care USR, PMP şi Forţa Dreptei au anunțat lista comună pentru alegerile europarlamentare, precum şi programul electoral pentru aceste alegeri. Întreaga poveste s-a declanșat, după ce eurodeputatul USR Vlad Gheorghe afirmă că nu a fost lăsat să participe, duminică, la şedinţa Comitetului Politic al partidului, fiind oprit de către bodyguarzi la intrare, pe motiv că nu este „membru activ”. El a criticat, deopotrivă, partidul şi pe preşedintele acestuia, Cătălin Drulă. USR a răspuns ulterior acuzațiilor europarlamentarului.

Pe 18 decembrie 2023, preşedinţii USR, PMP şi Forţa Dreptei au anunţat constituirea Alianţei Dreapta Unită, în perspectiva alegerilor din anul 2024.

Tot atunci, reprezentanţii USR, PMP şi Forţa Dreptei au precizat că vor participa în alegerile europarlamentare din 2024 cu o listă comună de candidaţi.

În prezent, USR are doar doi parlamentari la Bruxelles după ce Dacian Cioloș a părăsit partidul împreună cu alți 5 eurodeputați.

„Ne aliem cu cei cărora le-am făcut opoziţie pentru ce, ca să fie linişte?!”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a susținut duminică, într-o postare pe Facebook, că nu a fost lăsat de bodyguarzi să intre în sediul partidului USR. pentru că „nu figurează ca membru activ.”

Conducerea USR a reacționat la acuzațiile europarlamentarului Vlad Gheorghe, afirmând că el „știa că nu are drept de vot și acces” în sediu, fiindcă „a fost suspendat din partid pentru neplata cotizației”.

Acesta a mai punctat, într-o contra-reacție la afirmațiile lui Ionuț Moșteanu, că este suspendat ilegal din USR și că ar avea 13 contestații fără răspuns din partea conducerii partidului.

„Ne aliem cu cei cărora le-am făcut opoziţie pentru ce, ca să fie linişte?! Cu liniştea asta a băgat-o Dan Barna pe Viorica Dăncilă în turul al doilea în 2019 şi ne-am ales iar cu Iohannis. Cu liniştea asta a ajuns USR în urma extremiştilor anti-europeni în sondaje. Cu liniştea asta e Şoşoacă mai prezidenţiabilă decât Drulă”, remarcă europarlamentarul.

„Jandragneria s-a mutat la USR!”

„Am fost întâmpinat cu bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului azi. Știrea zilei este că USR mai are un singur europarlamentar – cel puțin, conform conducerii USR. Am mers astăzi la Comitetul Politic al partidului în care sunt din 2016 și nu am fost lăsat să intru. Mi s-a spus că „«așa sunt ordinele» și că «nu figurez ca membru USR» în Registru, «membru activ».

Eu știu că nu este jurist Cătălin Drulă, dar are totuși juriști la partid – i-ar răspunde și voluntar dacă întreabă, nu trebuie să-i plătească la fel ca pe prietenul Cristian Ghinea. Conform cărui articol din statut nu mai sunt eu membru USR? Cărei proceduri? Au anunțat legal faptul că din doi europarlamentari mai au doar unul? Eu sigur n-am primit nicio convocare, înștiințare, nici măcar răspuns la adresele trimise oficial acum luni de zile către forurile statutare din partid nu am primit”, mai scrie eurodeputatul pe rețeaua socială.

„Așa o fi când faci alianță cu ce-a rămas din UNPR-ul lui Gabriel Oprea în PMP”

El mai spune că, potrivit statutului USR, are dreptul să ia parte la această ședință.

„USR, partidul născut la firul ierbii, partidul «altfel», pentru oameni, din mijlocul oamenilor simpli, onești, implicați are azi bodyguarzi care păzesc intrarea de la Comitetul Politc. Așa o fi când faci alianță cu ce-a rămas din UNPR-ul lui Gabriel Oprea în PMP, asta o însemna Forța Dreptei – nu vă pot spune, pentru că nu am fost lăsat să intru. Repet, nu mi s-a permis să particip în mod statutar în calitatea de europarlamentar USR.

Celor care îmi tot spun că rufele se spală în familie le mai spun încă o dată – este a nu-știu-câta încercare pe care o fac să discut cu Cătălin Drulă și cu conducerea USR. De la modalități informale și până la adrese oficiale și prezența mea la ședințele statutare le-am încercat pe toate. Nu am altă soluție decât să spun public ceea ce se întâmplă. Nu îmi face nicio plăcere, este dincolo de rușinos ceea ce se întâmplă.

Cu toții am sperat că măcar în ceasul al doișpelea Cătălin Drulă și conducerea USR o să se trezească și o să ofere românilor alternativa promisă în 2016 – un partid altfel, cu oameni care nu au mai fost la putere, fără penali, fără ”echipe câștigătoare”, cu transparență și principii europene în intern și extern. Cum facem asta cu PMP, în care sunt mulți din UNPR-ul lui Gabriel Oprea?

Cum facem asta alături de Forța Dreptei când guvernul Orban a fost cel care a sesizat la CCR DNA-ul Pădurilor, proiect de lege la care am contribuit și cu care USR se mândrește și acum? Cum facem asta cu candidați puși din pix de șeful supremt pe liste, iar statutul – constituția USR – e neglijabil și democrația internă e un moft?”, mai arată politicianul USR.

„USR, trezește-te!”

Eurodeputatul mai preciează că cei care aduc criticii partidului sunt suspendați sau excluși, întrebându-se dacă este firesc să accepte acest lucru drept o normalitate.

„Cine critica este fie suspendat, fie exclus din partid si ar trebui să acceptăm asta ca pe o stare de fapt? Să fie liniște, ni se spune acum, de parcă asta contează, nu să facem ceea ce este statutar, legal, moral, ceea ce am promis românilor când am intrat în politică să schimbăm țara asta. Când ne spuneau cei din partidele vechi ”Ciocu mic!” am ieșit în stradă. Împotriva lui Dragnea am ieșit în stradă. Am spus românilor că vrem o Românie fără penali în funcții publice și le-am spus că vrem justiție, nu corupție.”

„Misiunea USR este să schimbe țara asta, nu să reciclăm figuri controversate”

Vlad Gheorghe mai arată că partidul s-a schimbat foarte mult din 2016 până astăzi și că idealurile pentru care a luptat nu mai sunt aceleași.

„Eu nu pot fi părtaș la așa ceva ca să mi se dea vreun loc pe vreo listă. Niciunul dintre colegele și colegii mei care au intrat cu un crez în USR nu au cum să fie părtași la așa ceva. Misiunea USR nu e să fie liniște și să ne mințim unii pe alții că schimbăm România în 2024 cu un foarte optimist 15% alături de PMP și Forța Dreptei.

Misiunea USR este să schimbe țara asta, nu să reciclăm figuri controversate. Pentru asta trebuia să ne batem la podium cu PSD și PNL, nu să prindem un chinuit loc 4 în opțiunile de vot ale românilor. Nu răspunde nimeni pentru dezastrul ăsta? Membrii USR – ăia care-au mai ramas – spun dezamagiți că nu e ok, oamenii pe stradă, pe conturile oficiale spun: Trezește-te, Cătălin Drulă! USR, ce faci?

Nu ăsta este partidul în care am intrat în 2016, nu pentru asta am stat în stradă și mi-am luat bastoane la 10 august, m-am luptat nopți la rând în comisiile Iordache si Nicolicea, am scris proiecte de lege și am câștigat sesizări la CCR. Nu pentru asta am muncit 3 ani în Parlamentul European și am inițiat Procurorul Verde European și rezoluția pentru aderarea la Schengen, nu pentru asta le zic românilor #ia_lebanii – ca să fie liniște pentru Drulă și prietenii. Românii nu vor liniște, vor să nu mai fie hoți la putere. Și nu vor vota niciodată pe unii care vin cu fosști hoți sau cu partenerii lor de mână să-i mintă că vor schimba România. USR, trezește-te!”, a mai transmis europarlamentarul USR.

Replica USR la acuzațiile europarlamentarului: „Vlad a fost suspendat din partid pentru neplata cotizaţiei”

USR explică motivul pentru care a interzis accesul europarlamentarului Vlad Gheorghe la Comitetul Politic al partidului, care se desfăşoară duminică.

„Pentru că este suspendat, nu putea vota la Comitetul politic, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces”, anunţă oficialii formaţiunii, spunând că nu este „nimic ieşit din comun” şi că politicianul ştia „că nu are drept de vot şi acces.”

Clarificările au fost făcute publice sub forma unui comentariu la o postare pe Facebook a activistei Angi Şerban, care a solicitat formaţiunii politice să dea explicaţii cu privire la motivele pentru care europarlamentarul Vlad Gheorghe nu a fost lăsat să participe la şedinţa conducerii formaţiunii politice. Ulterior, același răspuns a fost transmis de către purtătorul de vucând al formațiunii, Ionuţ Moşteanu.

„O scurtă clarificare legată de ceea ce susţine Vlad Gheorghe. Vlad a fost suspendat din partid pentru neplata cotizaţiei. Pentru că este suspendat, nu putea vota la Comitetul politic, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces. Lista a fost făcută pentru buna desfăşurare a evenimentului, nimic ieşit din comun. Colegii care s-au ocupat de acces i-au comunicat politicos că nu este pe listă. Atât. Nimic mai mult. Vlad ştia că nu are drept de vot şi acces”, au scris online oficialii USR.

Cătălin Drulă: „Alianța Dreapta Unită este alianța care va moderniza România”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat, duminica, faptul că Alianța Dreapta Unită va fi cea care va moderniza Romania și va aduce schimbarea pe care oamenii o merită.

Uniunea Salvați România a anunțat, duminică, faptul că membrii Comitetului Politic al uniunii au votat formarea alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP si Forta Dreptei. Președintele USR  a postat și el un mesaj pe pagina sa de facebook. 

„Împreună cu Eugen Tomac, Ludovic Orban și toți colegii noștri din USR, PMP și Forța Dreptei, suntem uniți de un scop comun: să construim o alternativă puternică la guvernarea coruptă PSD-PNL.
Vom oferi o alternativă la hoția PSD și PNL. Astăzi, românii trăiesc mai rău decât trăiau în urmă cu doi ani, atunci când PNL și Klaus Iohannis au adus PSD la guvernare.

Trăiesc mai rău pentru că această coaliție a fost interesată doar de privilegii pentru ei, pentru clientela de partid și de pensii speciale. Vom opri jaful și vom reseta economia. Pentru asta, trebuie să tăiem corupția și să oprim risipa din bani publici. Tăiem taxele și punem banii înapoi în buzunarele oamenilor și ale micilor afaceri care creează locuri de muncă și oportunități pentru români. Suntem singura alianță care poate face asta.

Am demonstrat-o deja la guvernare, o demonstrăm zilnic în orașele conduse de primarii USR, care au adus investiții-record în localitățile lor. La Ministerul Transporturilor, am negociat 7,6 miliarde de euro în cadrul PNRR, cel mai ambițios program de reforme și investiții al României în infrastructura de transport.”

„Dreapta Unită este astăzi singura alternativă reală la corupția și risipa PSD”

„Dreapta Unită este alternativa la pesedism. PNL a abandonat acest rol. Au abandonat clasa de mijloc și antreprenorii. PNL este responsabil pentru cea mai mare creștere de taxe din ultimii 15 ani. Anul acesta, la alegerile pentru Parlamentul European, avem șansa să dăm tonul pentru schimbare, să aducem încrederea de care avem nevoie pentru a recâștiga orașele noastre, pentru a intra în turul 2 la prezidențiale și pentru a reveni la guvernare cu o poziție de forță.

Acesta este angajamentul meu, al nostru. Să schimbăm România în bine, să construim o țară în care munca cinstită este răsplătită, în care regulile sunt pentru toți, în care statul este în serviciul oamenilor, nu al politicienilor și specialilor. Este angajamentul pentru un viitor mai bun pentru noi toți, pentru băieții mei, pentru România”, a punctat Drulă.

CITIȚI ȘI:

Ciolacu, despre „pomenile electorale”: „Nu mai pot să rabd să-i aud vorbind despre pensii. Mă, măgarilor, oamenii ăia au construit România!”

Marcel Ciolacu explică de ce a MAJORAT bugetul pentru deplasările președintelui Iohannis: „Va da seama în fața românilor! Eu nu l-am votat niciodată!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce pește e indicat în ziua de Florii. Recomandare pentru cei care au postit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?