Sebastian Bodu revine în PNȚCD și candidează din partea țărăniștilor la europarlamentare

Sebastian Bodu revine în PNȚCD și candidează din partea țărăniștilor la europarlamentare
Publicat: 23/03/2014, 13:19
Actualizat: 29/03/2019, 17:48

„Accept astăzi invitația PNȚCD de a candida pe listele sale electorale pentru Parlamentul European, drept pentru care redevin membru al acestui partid, după mai bine de 20 de ani”, anunță Bodu într-o declarație remisă, duminică, agenției MEDIAFAX.

El spune că, deși a strâns mai mult de 100.000 de semnături, un eventual mandat obținut de el ca independent nu ar fi un proiect politic. „Ar fi doar un job pe care l-aș face în mod onorabil, ca și până acum, aș putea doar să reprezint în mod onest alegătorii mei. Atât. Alături de un partid politic pot face însă mult mai mult. Mă pot implica în politica internă, pot participa la redactarea unor acte normative, pot veni cu inițiative care să schimbe ceva în România, în mod direct și nu doar prin intermediul Bruxelles-ului”, explică Bodu.

Sebastian Bodu menționează că va alege să meargă „pe un drum nou, altul decât cel pe care merg toate celelalte partide politice”, deoarece a simțit că românii vor altceva: „Marea lor majoritate s-au săturat de politicieni care astăzi se înjură, se disprețuiesc și se urăsc iar mâine se aliază fără nici cea mai mică remușcare, doar pentru ca poimâine să se întoarcă la înjurături, ură și dispreț”.

„De aceea prezența la urne a ajuns la cote alarmant de scăzute fără ca actuala clasă politică să fie deranjată câtuși de puțin întrucât absenteismul nu este o amenințare. Întotdeauna vor exista găleți, adidași și pungi cu făină care să cumpere voturi”, continuă Bodu.

El susține că românii vor să fie reprezentați de oameni care au avut rezultate în cariera lor profesională, fie în mediul privat, fie în administrația publică, dar și oameni care nu s-au compromis, oameni care și-au păstrat coloana vertebrală.

„O astfel de politică vrem astăzi să o punem în practică, o politică, o viziune care să combine verticalitatea lui Corneliu Coposu cu suflul nou adus PNȚCD prin parteneriatul cu Inițiativa România Liberală și, acum, prin implicarea mea și a altora care pot pune umărul la relansarea unui partid încărcat de istorie și tradiție, un partid ce merită să trăiască. PNȚCD a rămas pe fundația lui Corneliu Coposu. Pe această fundație și pe doctrina populară se poate construi un proiect colectiv care sa atragă în jurul lui oameni noi, oameni necompromiși, oameni cu cariere solide, oameni care vor inițiative în care să creadă, oameni cu responsabilitate și curaj. Îi astept în PNȚCD pe toți cei care, în orice formă, vor o altfel de politică ce poate exista în România așa cum există în Germania, în Franța sau în Marea Britanie. În aceeași măsură îi aștept lângă mine pe toți militanții partidelor de centru-dreapta nemulțumiți de conducerea
actuală a partidelor din care fac parte, oameni de bună-credință care simt ca aleargă pentru o cauză pierdută sau pentru persoane care nu îi reprezintă. Oameni care își doresc o carieră politică bazată pe muncă și pe competență, nu pe interese de gașcă”, mai afirmă Seebastian Bodu.

Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat l-a invitat în 12 martie pe Sebastian Bodu să candideze pe lista țărăniștilor la europarlamentare, acesta declarând atunci pentru MEDIAFAX că este onorat, dar că strânge semnături pentru o candidatură independentă.

„Sunt plăcut surprins (de invitația PNȚCD – n.r.), am auzit despre dorința acestora de a mă invita să candidez”, afirma atunci Bodu, precizând că momentan se concentrează pentru strângerea a 100.000 de semnături care să îi susțină o candidatură independentă la alegerile pentru Parlamentul European.

„Încă nu pot să dau un răspuns, mă voi gândi și le voi da un răspuns”, mai spunea Sebastian Bodu.

La începutul lunii martie, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu anunța, pe Facebook, că va candida ca independent pentru un nou mandat în Parlamentul European, dar preciza că nu va pleca din partid, deoarece nu este „un traseist”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai