SECTORUL BIG BROTHER. Primarul de la 5 face harta camerelor de supraveghere. „Vom avea și unități de intervenție rapidă”

SECTORUL BIG BROTHER. Primarul de la 5 face harta camerelor de supraveghere. „Vom avea și unități de intervenție rapidă
Publicat: 20/08/2016, 10:03

După aproape două luni și jumătate de când a preluat mandatul de primar al Sectorului 5, din București, Daniel Florea vorbește, într-un interviu Mediafax, despre ce a găsit în primărie în momentul în care a ajuns și ce proiecte a reușit să demareze. Florea vrea să-i pună la muncă pe asistații sociali și ar vrea să dărâme zidul de la Palatul Parlamentului, însă asta abia după ce se finalizează Catedrala Mântuirii Neamului.

Vă prezentăm interviul cu primarul sectorului 5, Daniel Florea:

Reporter: De când ați ajuns primar, ce ați reușit să realizați, ce ați reușit să demarați din ceea ce v-ați propus?

Daniel Florea: Am demarat cam toate proiectele la care m-am angajat în campanie, în sensul că am găsit o primărie nefuncțională, în sensul că nu a existat niciodată arhitect șef, nu a existat niciodată o Direcție de Investiții, o Direcție de Patrimoniu, o Direcție e Cadastru, nu a existat Direcție de Control, nu a existat Direcție de Audit. Și atunci a trebuit să fac o nouă organigramă, care să și funcționeze. În acest moment am organigrama primăriei aprobată și am programat și examene pentru ocuparea posturilor nou-înființate.

Aveți un proiect mare la care îi invitați pe tineri să participe, să pună umărul?

Avem de gând să atragem investiții majore în următoarea perioadă, pentru că noi avem o suprafață mare de teren central pe care se poate construi, avem foarte mult teren pe care pot edifica mari centre comerciale sau parcuri industriale. Suntem deja în discuții cu mai mulți investitori, cu oameni care au făcut nu numai în România ci și în alte țări asemenea lucruri. Sunt niște investitori în domeniul IT, sunt niște investitori în domeniul dezvoltării de centre de afaceri, sunt niște investitori în ceea ce privește aceste spații comerciale, mall-uri, mari lanțuri de magazine. N-aș vrea să vă dau numele, pentru că suntem încă în discuții cu ei, dar vă pot spune că sunt suprafețe importante, zeci de hectare care sunt în acest moment deja alocate, deci există în acest moment certificate de urbanism, unii dintre ei au prezentat chiar și documentație pentru autorizație de construire.

Vă gândiți să propuneți Parlamentului, Primăriei Generale deschiderea curților Palatului Parlamentului, Palatului Cotroceni pentru vizitatori?

Cred că ar trebui să nu mai existe acele ziduri imense și oamenii să se poată plimba. Gândiți-vă ce frumos ar fi dacă am avea de la Piața de Flori, pe lângă Academie, să nu mai avem în față acea junglă, după aceea, în jos pe lângă Palatul Parlamentului, pe lângă Categrală și Palatul Parlamentului, Parcul Izvor, mai jos Cișmigiu, deci ar fi ceva extraordinar dacă s-ar putea realiza un proiect integrat.

Momentan ce vă împiedică să dați jos gardul Parlamentului?

Cred că n-a existat o adevărată voință de a se întâmpla asta. Discuții au fost, dar nu s-au concretizat. Vă mărturisesc, însă, că acum e destul de greu, în această perioadă, până nu se face Catedrala, pentru că acolo se fac niște construcții mari, sunt niște gropi, sunt utilaje. Cred că până în 2018 va trebui să găsim soluții alternative să dezvoltăm zonele despre care am discutat. Abia după ce va fi deschisă Catedrala, care sigur va fi un loc de pelerinaj, unde vor veni foarte mulți oameni, bineînțeles că zona aia va trebui dezvoltată corespunzător și nu va putea să fie, totuși o zonă de intensă trăire spirituală să fie înconjurată de niște garduri imense.

Ați spus că vreți să montați în fiecare intersecție și parc camere de supraveghere. În ce stadiu vă aflați cu acest proiect, cu acest plan?

Am fost la Poliția Locală a Municipiului București, cu care vom avea o relație foarte bună, o avem dar o vom dezvolta. Ei au un dispecerat extraordinar și i-am întrebat cum au făcut, câte camere au, cum funcționează dispeceratul, ce dispozitive folosesc pentru comunicare? Am învățat de la ei și acum pregătim documentația ca să facem la nivelul Sectorului 5 un dispecerat, am discutat și am și loc pentru dispecerat deja prevăzut în sediul Poliției (n.r. Locale Sector 5) ca să putem să facem integrat cu ei. Ei au în acest moment o oarecare colaborare cu celelalte sectoare și cu Poliția Națională, dar eu aș vrea să facem ca un fel de prelungire a sistemului lor, că nu mai e nevoie să inventam nimic, putem să luăm de la ei. Și vom avea grijă să avem la fiecare unitate de învățământ acele camere de luat vederi care să se conecteze cu dispeceratul de la Poliția Locală. Adică ei să poată vedea în fiecare moment unitățile de învățământ, locurile publice, parcuri sau intersecții aglomerate, să vadă toate unitățile astea de interes public din sector. De asemenea, am discutat cu Poliția Locală, cu cei care asigură ordinea publică și vom face niște puncte pe teritoriul sectorului unde să aibă unități de intervenție rapidă și atunci să poată interveni în zonele unde se creează mai repede probleme, să poată interveni imediat.

Ce veți face cu zona Ferentari, cu zona Rahova, cu acele blocuri în care mulți dintre locuitori sunt fără vreo formă legală?

Daniel Florea: Am făcut niște proceduri pe care le voi prezenta Consiliului Local chiar în ședința din 25 (n.r. august), astfel încât nu vor mai primi ajutor social decât oamenii care domiciliază sau au reședința în mod legal pe raza Sectorului 5, și numai dacă, fiind apți de muncă, desfășoară muncă în folosul comunității. Nu cred că este în regulă ca oamenii care își plătesc taxele în Sectorul 5 să plătească pe unii care stau aici în mod nelegal și oricum nu aduc nimic bun. Dacă tot primești ajutor din taxele omului care și le plătește, atunci măcar să faci ceva pentru mediul în care trăiești. De exemplu, sunt tată, mamă și copii. Tatăl și mama care primesc ajutor social și care nu sunt angajați în câmpul muncii în mod legal, vor presta muncă în folosul comunității. Dacă primește și unul dintre copii și este major, și acel copil dacă nu muncește și nu e la șcală, va presta și el muncă în folosul comunității. Nu e nicio rușine să te duci la școli și să tai iarba sau să mături în fața școlii sau să mături trotuarul atâta vreme cât comunitatea te ajută să trăiești.

Predecesorul dvs. a rămas în memoria multor locuitori cu sărbătoarea de Revelion, pe care o organiza pentru pensionari. Vă gândiți să faceți un program similar pentru Revelionul 2017?

Nu! Nu! Eu voi face altceva. Voi face, aș vrea să fac ceva gen ,,Zilele recoltei”, pentru că am niște zone cu foarte mulți oameni, unde s-au investit foarte mulți bani, în Economat și în Piața Ferentari, de exemplu, și unde nu e vânzare și e păcat, pentru că oamenii care ar putea cumpăra de acolo. Aș vrea să revitalizez zona aia, acel centru comercial și acolo aș vrea să fac ,,Zilele Recoltei”. Să aduc producători care să nu plătească niciun leu și care să își vândă produsele acolo bine, protejați, într-un cadru organizat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?