Șeful CJ Arad prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro mită

Șeful CJ Arad prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro mită
Publicat: 24/07/2015, 14:02

Surse judiciare au declarat că Nicolae Ioțcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri. Flagrantul a fost organizat în fața locuinței lui Ioțcu din municipiul Arad.

Potrivit surselor citate, banii i-ar fi fost dați șefului CJ pentru un contract de lucrări la Spitalul Județean de Urgență Arad.
Procurorii au beneficiat în acest caz de sprijinul SRI Arad.

Nicolae Ioțcu este președinte al Consiliului Județean Arad din anul 2008. Anterior, în perioada 2008-2008, el a fost senator din partea PDL.

Potrivit unor surse judiciare, Nicolae Ioțcu este acuzat de trafic de influență, întrucât și-ar fi exercitat influența în cadrul procedurii organizate la Consiliul Județean (CJ) Arad pentru atribuirea unui contract privind dotarea Spitalului Județean de Urgență unei asocieri de două firme.

„Și-a exercitat influența în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Județean Arad pentru atribuirea, în anul 2014, a contractului de achiziție publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad», pentru ca acest contract să fie câștigat de asocierea în participațiune a două firme, ceea ce s-a și întâmplat, deoarece caietul de sarcini a fost întocmit în favoarea acestora”, susțin sursele citate.

Valoarea contractului a fost estimată la peste 1.600.000 de euro.

Sursele citate mai arată că în 22 iulie Ioțcu a primit, printr-un intermediar, suma de 35.000 de lei, iar vineri a mai primit încă 10.000 de euro de la reprezentantul uneia dintre firmele care au câștigat procedura de achiziție a contractului de la SJU Arad.

Conform surselor citate, șeful CJ Arad ar fi urmat să mai primească, în august, încă 20.000 de euro de la reprezentantul celeilalte firme.

La ora transmiterii acestei știri, procurorii DNA Timișoara fac percheziții la biroul lui Ioțcu de la CJ Arad și la locuința acestuia din municipiu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Nicolae Ioțcu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție după ce a primit 10.000 de euro mită de la un om de afaceri. Flagrantul a fost organizat în fața locuinței lui Ioțcu din municipiul Arad.
Potrivit surselor citate, banii i-ar fi fost dați șefului CJ pentru un contract de lucrări la Spitalul Județean de Urgență Arad.
Procurorii au beneficiat în acest caz de sprijinul SRI Arad.

Nicolae Ioțcu este președinte al Consiliului Județean Arad din anul 2008. Anterior, în perioada 2004-2008, el a fost senator din partea PDL.

Nicolae Ioțcu are, potrivit ultimei declarații de avere din luna aprilie, un teren agricol de 0,45 hectare, în comuna Săvârșin, dobândit în anul 1991, în baza Legii 18. De asemenea, el precizează că, împreună cu soția sa, Rodica Floarea Ioțcu, are un teren intravilan de o mie de metri pătrați în comuna Vladimirescu, achiziționat în 2007.

În declarația de avere, Ioțcu menționează și un teren intravilan în municipiul Arad, aferent unui apartament, care i-a fost donat lui Alexandru Ionuț Ioțcu.

Ioțcu mai are o casă de peste 366 de metri pătrați în comuna Vladimirescu, construită în 2010, și menționează și un apartament de 217 metri pătrați donat lui Alexandru Ionuț Ioțcu, în 2011.

El nu are bunuri declarate, însă la categoria conturi și depozite bancare, precizează un depozit de 66.160 dolari din anul 2010, la Piraeus Bank, încă unul de peste 51.000 de euro din același an, precum și altul cu peste 12.000 euro, unde sunt trecuți anii 2013 și 2014.

Ioțcu are și trei fonduri de investiții – unul de peste 55.000 de euro la SAI Erste Asset Management, din 2014, altul deschis de 135.126 lei la Raiffeisen Bank și încă unul 65.677 euro, ambele din 2009.

El mai arată că are nouă conturi curente, cea mai mare sumă depusă fiind 4.470 lei la Banca Transilvania, din 2012.
De asemenea, șeful CJ Arad menționează și o asigurare de viață și pensie privată la ING Asigurări de viață, din 2013, unde este precizat că prima lunară de asigurare este de 886 lei.

Ioțcu a acordat un împrumut SC Transylvania Hotels, unde la părți sociale este trecută ca titular Rodica Ioțcu, constând în număr de titluri – 22, valoarea fiind de 220 lei. Totodată, el a acordat împrumuturi în nume personal de 15.000 euro și 14.335 euro.

La debite și ipoteci, șeful CJ Arad precizează un împrumut de 89.000 de euro, contractat în 2011 și scadent în 2018, precum și un împrumut de circa 45.000 de lei, contractat în 2012 și scadent în 2016.

În anul fiscal precedent, Ioțcu a obținut un venit de 55.404 lei de la Consiliul Județean Arad, iar din dobânzi bancare a avut 751 de dolari și 6.893 lei. În aceeași perioadă, soția lui Ioțcu a avut un venit din salariu de peste 17.000 lei de la Transilvania Hotels, la care se adaugă aproape 4.800 euro și 611 lei din dobânzi bancare.

În declarația de interese din 10 martie, Ioțcu menționează că este membru al AJVPS Arad, al Asociației de Vânătoare Lazăr Hunting și al Asociației de Vânătoare și Pescuit Sportiv Canalul Morilor.

Totodată, el menționează calitatea de membru în Consiliul Director al Fundației Universitare „Vasile Goldiș” din Arad.

Liliana Iedu, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă