Șeful liberal al CJ Cluj îi scrie lui Ponta: A început devalizarea în teritoriu. Am un vis urât că primim o cheie fără ușă

Redactor:
Cristian Andrei
Șeful liberal al CJ Cluj îi scrie lui Ponta: A început devalizarea în teritoriu. Am un vis urât  că primim o cheie fără ușă
Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, îl avertizează pe premierul Ponta într-o scrisoare deschisă că în teritoriu a început „devalizarea" direcțiilor care vor trece în subordinea autorităților locale în urma procesului de descentralizare.

Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, îl avertizează pe premierul Ponta într-o scrisoare deschisă că în teritoriu a început „devalizarea” direcțiilor care vor trece în subordinea autorităților locale în urma procesului de descentralizare. Liberalul a dat ca exemplu o circulară trimisă de ministerul Mediului prin care automobilele de la Direcția de Mediu trec la Garda de Mediu, care rămâne în subordinea ministerului.

„Din păcate, înainte de a intra în vigoare această lege, a început un adevărat proces de devalizare a acelor structuri care vor trece la autoritățile județene și locale. Bunurile materiale ale acestora sunt transferate pe șest și extrem de rapid de la actualii administratori spre agențiile și instituțiile care rămân în subordinea ministerelor. Astfel, autoturismele din patrimoniul Agențiilor Județene de Protecție a Mediului au fost transferate, printr-o simplă semnătură, spre Garda de mediu, structură care rămâne la ministerul de resort”, susține Uioreanu în scrisoarea deschisă.

Președintele CJ Cluj adaugă că este îngrijorat ca în zilele următoare să nu fie transferate și „calculatoare, întreaga tehnică IT și mobilierul”.

„Este un semnal de alarmă în sensul că asemenea gest poate duce la compromiterea descentralizării pe care noi ne-am dorit-o cu toții. Am un vis urât și sper să nu se facă, în sensul să nu mă trezesc la 1 ianuarie cu o cheie și fără să găsesc o ușă”, a declarat pentru gândul Uioreanu.

Șeful CJ Cluj îl atenționează pe Victor Pionta că „nu este corect să transfere instituțiile fără patrimoniu și să oblige autoritățile locale să achiziționeze autoturisme, tehnică IT și mobilier.

Inchide