• Publicat:
Politică

Semnalele liderilor PSD din țară legate de o posibilă candidatură a Vioricăi Dăncilă la președinție: „Are toate calitățile pentru un președinte de țară”

Semnalele liderilor PSD din țară legate de o posibilă candidatură a Vioricăi Dăncilă la președinție: „Are toate calitățile pentru un președinte de țară”
Liderii PSD din țară, contactați de MEDIAFAX, spun, după anunțul Vioricăi Dăncilă, potrivit căruia dacă partidul îi va cere să candideze la președinție o va face, că sunt importante sondajele realizate acum, iar unii avansează ideea că premierul are toate calitățile pentru a fi prezidențiabil.

„Vă pot spune despre doamna premier ca politician cu experiență, atât în politica internă, cât și în politica internațională. Conduce astăzi Guvernul cu rezultate foarte bune, conduce cel mai mare partid din România și, dacă sondajele vor fi în favoarea sa, cred că este pregătită să își asume o candidatură. În PSD sunt mulți colegi pregătiți să candideze la alegerile prezidențiale, președintele partidului evident fiind unul dintre ei. Are toate calitățile pentru un președinte de țară. Este un om de echipă, o persoană onestă și cred că acestea sunt calitățile pentru un președinte de țară, pentru că în ultimii ani, din păcate, președinții de țară au împărțit România în două și au fost într-un conflict continuu”, a declarat Marius Dunca, preȘedinte PSD Brașov, pentru MEDIAFAX.

„În cursul zilei de luni avem Comitetul Executiv, iar candidatul va fi stabilit în Congresul din 3 august. Dacă congresul alege un candidat, cu siguranță Organizația PSD Alba îl va susține”, a spus și președintele PSD Alba, Ioan Dârzu, pentru MEDIAFAX.

Președintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a spus că filiala așteaptă rezultatele sondajului de opinie intern care va avea loc în PSD și care va releva cel mai bine clasat candidat.

„Tot partidul va trebui să susțină, apoi, acest candidat cel mai bine clasat în sondaj”, a precizat Nasra.

Președintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, a declarat corespondentului MEDIAFAX, întrebat dacă trebuie Viorica Dăncilă să candideze din partea partidului la alegerile prezidențiale, că „în forurile superioare se decide acest lucru. Din punctul meu de vedere, cel mai bine poziționat în rândurile noastre trebuie să candideze. Care va fi, o să vedem, discutăm luni. Așteptăm rezultatele sondajelor, rezultatele discuțiilor, cine își dorește să participe, că până la urmă, poți să fii bine poziționat în sondaj și să nu-ți dorești să candidezi”.

De asemenea, președintele PSD Timiș, Călin Dobra, a precizat că „luni avem Comitetul Executiv și se discută acest subiect. Este demarat un sondaj, o să vedem sondajul și o să vedem ce hotărăște partidul”.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidențiale, va accepta ce spune formațiunea și nu va da înapoi, menționând însă că opțiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

În PSD sunt sondați, la această oră, pentru desemnarea prezidențiabilului: Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Călin Popescu Tăriceanu (candidat comun al alianței) și un candidat din exteriorul PSD al cărui nume nu a fost făcut public.

 

Tags:
Inchide